Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

İzmit'te tekne alabora oldu, 4 kişi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor (EK)1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ ARANIYORİzmit'te, şişme bot ile İzmit Körfezi'ne açılan 2'si çocuk 5 kişinin bulunduğu bot alabora oldu.

İzmit'te tekne alabora oldu, 4 kişi kurtarıldı, 1 kişi aranıyor (EK)

1 KİŞİ ÖLDÜ, 1 KİŞİ ARANIYOR

İzmit'te, şişme bot ile İzmit Körfezi'ne açılan 2'si çocuk 5 kişinin bulunduğu bot alabora oldu. Deniz otobüsü Marina açıklarında alabora olan botu görünce durdu. Deniz otobüsünde görevli bulunan bir kişi denize atlayarak denizde bulunan bir kişiyi kurtardı. Deniz otobüsünde bulunan görevliler ihbarda bulunarak yardım istedi. Bu sırada olay yerinin yakınında bulunan bir tekne yardıma geldi. 2'si çocuk 4 kişi tekneye alındı. Teknenin yakıtının bitmesi üzerine olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait bota tekne bağlandı. İtfaiyenin botu ile tekne İzmit Marina'ya getirildi. 4 kişi Marina'da bekleyen 112 Acil ekipleri tarafından Seka Devlet Hastanesi ile Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne getirilen 33 yaşındaki Şerafettin Büyükyaşar ile 4 yaşındaki oğlu Veysel Büyükyaşar'a müdahalede bulunuldu. Şerafettin Büyükyaşar yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 4 yaşındaki Veysel Büyükyaşar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 6 yaşındaki Sedat Uzel ile 27 yaşındaki Emre Kırlangıç'ın ise tedavisi devam ediyor. Botun alabora olması sonucu kaybolan Hakan Uzel'i ise arama çalışmaları devam ediyor.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

İZMİT/DHA

====================================================

2)YERİM DESTANINIZI' YAZISINI YAZAN GAZETECİ, ADLİ KONTROLLE SERBEST

İZMİT'te, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı nedeniyle gözaltına alınan bir yerel derginin yazı işleri müdürü Yeliz Koray, sevk edildiği adliyede, savcıya ifade verdikten sonra adli kontrolle serbest bırakıldı.İzmit'te, Kocaeli Koz dergisi ve internet sitesinin yazı işleri müdürü olan Yeliz Koray'ın, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak 'Yerim destanınızı' başlıklı köşe yazısı internet sitesinde yayımlandı. Yeliz Koray'ın beğeni toplayan köşe yazısı birçok internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayımlanırken, tepkiler de gördü. Yeliz Koray dün akşam saatlerinde İzmit'teki evinde gözaltına alındı. Yeliz Koray bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Anayasal suçlara karşı işlenen suçlara bakan savcı, Yeliz Koray'ın ifadesini aldı. Yeliz Koray adli kontrol şartı ile tahliye serbest bırakıldı. Yeliz Koray adliyeden çıkarken kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı. Yeliz Koray köşe yazısı nedeniyle gözaltına alındığını belirterek, "Yazı sebebi ile gözaltına alındım. Sayın savcımıza ifade verdim. Adli kontrol şartı ile serbest kaldım. Adalete güveniyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yeliz Koray'ın adliyeden çıkışı

Yakınlarıyla kucaklaşması, açıkaması

Selda Hatun TAN- Alişan KOYUNCU/İZMİT (Kocaeli), -

=====================================================

KIRKPINAR'DA BAŞPEHLİVANLAR ALTIN KEMER İÇİN ÇAYIRA ÇIKIYOR (EK)

3)ER MEYDANI'NDA DEV TÜRK BAYRAĞI

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanlık final güreşinden önce Sarayiçi Er Meydanı'nda Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı 10. Yıl Marşı eşliğinde dev Türk Bayrağı gezdirildi. Güreş severlerin ayakta alkışladığı Türk Bayrağı protokol tribünün önünden geçişi final güreşini izlemek için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin de izlediği protokol üyeleri ayağa kalkarak elindeki Türk bayraklarını salladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Dev bayrak açılması

-Bayrağın tribünleri dolaşması

-Bakan ve protokol üyeleri

-Ellerindeki bayrakları sallamaları

-Bayraın tribünleri dolaşması

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDİRNE,-

===================================================

4)NAZİLLİ'DEKİ MASKELİ GASP ŞÜPHELİSİ POLİS ÇIKTI

AYDIN'IN Nazilli İlçesi'nde, 82 yaşındaki Nadire Akdemir'in maskeli bir kişi tarafından evinde darp edilip üzerindeki ziynet eşyalarının gasp edilmesiyle ilgili, şüpheli olarak hemen yan taraftaki adliye lojmanları önündeki kulübede görevli 45 yaşındaki polis memuru İ.G., gözaltına alınıp sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Geçen 10 Temmuz'da, eşi Ali İhsan Aydemir'in (83) saat 13.00 sıralarında camiye gitmesi üzerine üç çocuk annesi Nadire Akdemir, Yıldıztepe Mahallesi, 142 Sokak'taki bir apartmanın ikinci katında bulunan evlerinde yalnız kaldı. Yarım saat kadar sonra zil çalınca eşinin camiden döndüğünü zannedip kapıyı açan yaşlı kadın, maskeli bir kişinin saldırısına uğradı. Kapıyı iterek içeri giren saldırgan yumruk atıp, başını duvara çarptığı Akdemir'in yere düşmesini fırsat bilip, kolundaki 5 bilezik ile boynundaki gerdanlığı koparıp, aldı. Acı içinde yerde kıvranan Akdemir'in kulağındaki küpelerini de çekerek çıkartan maskeli saldırgan ardından koşarak kaçtı. Akdemir, namazdan dönen eşi tarafından kanlar içinde yerde yarı baygın yatarken bulundu. Ali İhsan Akdemir, bir kaç apartman ileride evi bulunan kızı Enise Satıkın'ı arayıp, durumu anlatarak yardım istedi. Kızının haber vermesi üzerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Akdemir, Nazilli Devlet Hastanesi'ni kaldırılıp, tedaviye alındı. Soruşturma başlatan polis, hakim ve savcıların oturduğu, sürekli bir polisin beklediği adliyeye lojmanlarının hemen yanındaki binada meydana gelen olayla ilgili olarak şüphelinin tespit edilip, yakalanabilmesi için çevredeki bina ve işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ancak, güvenlik kamerası kayıtlarından bir sonuç alamayan polis, çevredeki görgü tanıkları ile olayın meydana gelen evin bitişiğindeki hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanları önündeki nöbet kulübesinde görevli 20 yıllık polis memuru  İ.G.'nin bir kaç kez ifadelerine başvuruldu. Polis, ifadelerindeki çelişkilerden şüphelendikleri meslektaşları İ.G.'yi, bugün saat 03.00 sıralarında evine düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. Poliste susma hakkını kullanan İ.G., Nazilli Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İ.G., tutuklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Şüphelinin adliyeden çıkartılırken görüntüsü

-Darp edilip, ziynet eşyaları gasp edilen Nadire Akdemir'in arşiv görüntüsü

-Olayın meydana geldiği evin arşiv görüntüsü

-Eşi dövülüp, gasp edilen Ali İhsan Aydemir'in arşiv görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: NAZİLLİ (Aydın),

===============================================================

5)PERİNÇEK'TEN FETÖ TUTUKLAMALARI VE İHRAÇLARA DESTEK

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında tutuklama ve işten atılmaları 'temizlik' olarak nitelendirdi, karşı çıkanları eleştirdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya'da Falcon Otel'de düzenlenen 'FETÖ darbesi ve Türkiye'nin çözümü' konulu konferansa katıldı. 15 Temmuz'da Amerikancı FETÖ darbesinin ordu- millet birliği sayesinde ezildiğini belirten Perinçek, bununla irticaya karşı da büyük başarı elde edildiğini söyledi. Atatürk'ün Türkiye'sinin tarikatlar, dervişler ülkesi olamayacağını söylediğine dikkat çeken Perinçek, FETÖ'ye 'Fetullahçı Terör Örgütü' ismini de ilk olarak kendisinin koyduğunu söyledi. Bunun bir cemaat değil, ABD'nin dünya çapında kullandığı bir örgüt olduğunu belirten Perinçek, hükümeti de eleştirdi.

Bu orgütle 2002 Kasım ayında AK Parti yönetiminin koalisyon kurup ülkeyi birlikte yönettiğini ileri süren Perinçek, bu örgütün ülkeye sızmadığını, devletin içine yerleştirildiğini kaydetti. FETÖ ile mücadele kapsamında tutuklamaların ve işten atılmaların olduğunu anlatan Perincek, bunları temizlik olarak nitelendirdi, karşı çıkanları eleştirdi.

Doğu Perinçek, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü de eleştirdi. Türk yargısının bugün altın devrini yaşadığını belirten Perinçek, "Bugün hapiste FETÖ'cüler var. Ey Atatürkçüler sizin itirazınız ne? Sizi kim bu temizliğe karşı bu mevzilerin içine itiyor. Neye hizmet ediyorsunuz" diye konuştu.

Vatan bütünlüğü ve irticaya karşı 15 Temmuz'un çok önemli bir başarı olduğunu belirten Perinçek, "15 Temmuz gecesi Türkiye ile ABD arasında Türkiye'nin en büyük şehrinde ve başkentinde silahlı bir savaş oldu. Bu savaşta o gece Türk ordusunun polisin içindeki FETÖ örgütlenmesi, yuvalanması silahla ezildi. Bunu hep hayırla anıp şükredeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Partililerin görüntüsü

Doğu Perinçek'in görüntüsü

Doğu Perinçek'in konuşması

HABER: Mustafa KOZAK- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek Türkiye Nazilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title