Haberler

Dha İstanbul - Fetö'nün  'uyuyan Hücre' Davası (3)

Hayati KILIÇ / İstanbul DHAFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45...

Hayati KILIÇ / İstanbul DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması tamamlandı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmada bazı sanıkların savunmaları tamamlandı. Duruşma diğer sanıkların savunmalarını yapması için yarına ertelendi.

"MİT'İN RAPORU ALLAH KELAMI DEĞİL"

Savunmasını yapan tutuklu sanık Albay İlker Duranlıoğlu, Deniz Lisesi mezunlarına tanınan haktan dolayı Deniz Harp Okulu'na sınavsız girişi yaptığını belirterek "Bilgisayar Mühendisiyim. ABD'de  mühendislik alanında eğitim gördüm. 2011-2014 arasında Belçika'daki NATO Karargahında görev yaptım. Afganistan'da NATO'nun siber güvenliğinden sorumlu oldum. Daha sonra da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ilk Siber Güvenlik Şube Müdür olarak atandım. Siber güvenlik alanında bilgi sahibiyim. Hakkımda somut delil olmadan tutuklandım. Ben ne FETÖ'yü ne de Hasan Polat'ı tanırım. Hasan Polat, kollukta verdiği 4 ayrı ifadesinde de çelişkiler içeren biridir. Hasan Polat, ilk ifadesinde 3 öğrenciyi Deniz Harp Okulu'na soktuğunu beyan etmiş, ikinci ifadesinde bu öğrenciler aracılığıyla onar kişiyi kendisiyle tanıştırdığını söylemiştir, sonraki ifadesinde de sayıyı 47'ye çıkarmıştır. Hasan Polat verdiği en son ifadesinde de Deniz Harp Okulu'nun yıllığına bakarak kişileri teşhis etmiştir. Yani ilk ifadesinde 3 kişiden bahseden Polat, sonraki ifadelerini bir anda değiştirmiştir. Bence Hasan Polat isimli şahıs halan aktif FETÖ üyesidir. Her ne kadar da 2001 yılında örgütten ayrıldığını beyan etmiş ise de verdiği ifadelerle örgütün güncel bilgisine hakim biridir. Hasan Polat, halen elektronik postasında bile kod ismini kullanmaktadır. İtirafçı Hasan Polat, köşeye sıkışmış bir FETÖ üyesidir. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istemiştir. Birileri de Hasan Polat'ın bu halini görmüş, onun üzerinden kumpas kurmaya çalışmıştır. 47 Subay isimleri de bu şekilde kumpasa alet edilmiştir. 'ByLock' programı kullanmadım. Tahliyemi istiyorum" dedi. MİT raporuna göre "ByLock" kullandığı tespit edilen Duranlıoğlu, "MİT'in raporu Allah kelamı değil" dedi.

"BANK ASYA'DAKİ HESABIMI AKTİF KULLANDIM"

Ticaretle uğraşan tutuklu sanık İsmail Kavurmacı, FETÖ'yle bir ilgisinin olmadığını öne sürerek, "Çocuk yaşta esnaflık yapan biriyim. Genc Esnaflar' adında bir oluşumdan haberim yoktur. İtirafçı Hasan Polat'ın, Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na verdiği ifadesinde benim adımı da zikretmemiştir. Babamın bu yapıya (FETÖ) olan tavrını  onu tanıyan bütün siyasiler bilir. Hasan Polat'ı ve duruşmadaki asker sanıkları da tanımıyorum. Bank Asya'daki hesabımı aktif olarak kullandım. Ben hayatımın hiçbir döneminde yasadışı bir oluşum veya işin içinde olmadım. Bank Asya kredi kartımı 17-25 Aralık öncesi, sonrası ve bankanın devlete geçtiği dönemde de kullandım, çünkü ihtiyacım vardı. 'ByLock' programını kullanmadım." dedi.

"FETÖ İŞ DÜNYASINI KANDIRABİLİR"

Savunmasını tamamlayan Kavurmacı'ya bir sanık avukatı "bu yapı bütün kurumları kandırabilir mi?" diye sordu. Kavurmacı ise, "FETÖ, kurumları, iş dünyasını veya şirketleri kandırabilir, bunun çok sayıda örneği vardır" şeklinde yanıtladı.

Duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınması için yarına ertelendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Harp Okulu Hasan Polat Bank Asya İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title