Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

(Aktüel görüntüyle)1- CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, EŞİNİ ÖPTÜKTEN SONRA KONUŞMASINA BAŞLADI Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul / DHACHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü', Maltepe Sahili'ndeki miting alanında düzenlenen 'Adalet Buluşması'yla sona erdi.

(Aktüel görüntüyle)

1- CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, EŞİNİ ÖPTÜKTEN SONRA KONUŞMASINA BAŞLADI

Haber - Kamera: Enver Alas, İstanbul / DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü', Maltepe Sahili'ndeki miting alanında  düzenlenen 'Adalet Buluşması'yla sona erdi. Sahneye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile çıkan CHP lideri, önce alandakileri selamladı. Ardından  eşini öptü ve bir saat süren konuşmasına başladı.

'Adalet Yürüyüşü'nde son adımlarını atan Kemal Kılıçdaroğlu, saat 18.00 sıralarında miting alanına giriş yaptı. Sahneye eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile çıkan CHP liderine miting alanında bulunlar yoğun kalabalık, alkışlarla sevgi gösterilerinde bulundu. Kılıçdaroğlu çifti, 'Hak, Hukuk, Adalet' sloganları arasında 80 metre uzunluğundaki sahnenin tamamını dolaşarak miting alanını dolduran yüzbinleri selamladı.

1 SAAT SAHNEDE KALDI

Kemal Kılıçdaroğlu, eşini öptükten sonra 18.10 sıralarında konuşmasına başladı. Konuşması sırasında da sık sık 'Adalet' sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması yaklaşık bir saat sürdü. Sahnede bulunan bir görevli de işaret diliyle Kılıçdaroğlu'nun sözlerini anlattı. Bu sırada miting alanı üzerinde de polis helikopterlerinin uçtuğu görüldü.

BEYAZ GÜVERCİNLER GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

CHP liderinin konuşması'nın sonunda yine sahneye gelen eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte miting alanındakileri bir kez daha selamladı. Kılıçdaroğlu çifti, kendilerine verilen beyaz güvercinleri 'adalet' ve barış' anonsları eşliğinde gökyüzüne bıraktı. Alandakilere karanfiller atan çift daha sonra sahneden indi.

THEMİS SEMBOLÜ

Alanda ayrıca üzerinde Themis sembolü olan dev pankart da katılımcılar arasında gezdirildi.

GÖREVLİLER ALANI TEMİZLEDİ

Daha sonra sahneye bu kez CHP Milletvekilleri çıktı. Onlar da bir süre sahnede kalarak, vatandaşları selamladı. Alanın boşalmasının ardından  miting görevlileri alandaki malzemeleri topladı, temizlik yaptı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Miting alanından görüntüler

-Kılıçdaroğlu çiftinin sahneye gelişi

-Çiftin yürümesi

-Alandakileri selamlamaları

-Kılıçdaroğlu'nun eşini öpmesi

Konuşmaya başlaması

-Atılan sloganlar

-Mitingin sonunda tekrar selamlama

-Güvercin uçurulması

-Karanfil atılması

-CHP vekillerinin sahneye çıkışı

-Genel ve detaylar

09.07.2017 - 21.55 Haber Kodu : 170709187

===========================

2- KILIÇDAROĞLU'NUN SON 1 KM'Sİ..ALANA GİREMEYENLER TELEVİZYONUN BAŞINA GEÇTİ

Sadece Maltepe Miting alanı değil, Maltepe'nin ara sokakları da doldu. Meydana giremeyenler Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını çevredeki  kafelerde televizyondan izledi.

Özgür ALTUNCU, İstanbulDHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan başlattığı, Adalet Yürüyüşünü Maltepe Miting Meydanında tamamladı. Kılıçdaroğlu son 1 km'yi tek başına yürüdü. Adalet yazılı döviz taşıyan Kılıçdaroğlu yol kenarında toplananların "Hak, Hukuk, Adalet" sloganları altında Miting alınana giriş yaptı. Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat tarafından karanfillerle karşılandı. Kılıçdaroğlu Platforma çıkmadan önce bir süre eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nu bekledi. Kılıçdaroğlular sahneye birlikte çıktı meydanı dolduranlara birlikte el salladı.

MEYDANA GİREMEYENLER ÇEVREDEKİ KAFELERİ DOLDURDU

Meydana giremeyenler Maltepe'nin ara sokaklarını doldurdu. Birçok kişi Kılıçdaroğlu'nun konuşması çevredeki kafelerde dinledi.  Bölgede tamamen duran trafikte araçlarının içinde radyodan dinleyenler de vardı. Maltepe'nin ara sokaklarında mitinge gelenlerin oluşturduğu ciddi kalabalıklar oluştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------------

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün son bölümünden detay görüntüler

İl Başkanı tarafından karanfille karşılanması

Eşini beklemesi, Kılıçdaroğlu çiftinin kürsüye çıkması

Çevredeki restoranlardan, arabalarının içinde konuşmayı radyodan dinleyenlerden detay görüntü

Miting sırasında Maltepe'nin ara sokaklarında detay ve genel görüntüler

09.07.2017 - 20.04 Haber Kodu : 170709163

=============================

3- ADALET MİTİNGİ'NİN ARDINDAN ALANDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI

Haber-Kamera: Enver ALAS, Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA

Adalet Mitingi'nin tamamlanmasının ardından Maltepe'deki Miting Alanı'nda temizlik çalışamaları başladı.

Alandaki katılımcılar, mitingin ardından şarkılar, marşlar söyleyerek alandan ayrıldı. Sık sık  'Hak, Hukuk, Adalet' sloganı atan katılımcıların arasında tekerlekli sandalyeleri ile gelen engelliler de vardı. Alanın boşalmasının ardından görevliler alanda biriken çöpleri toplamaya başladı. Plastik ve kağıt toplayanlar da alanda atık malzeme aradı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Miting alanından ayrılanlar

-Slogan atanlar

-Alt geçitten geçenler

-Engelli birey ile röportaj

-Alanda yapılan temizlik çalışmaları

-Boş su şişelerini toplayanlar

-Genel ve detaylar

09.07.2017 - 23.03 Haber Kodu : 170709194

09.07.2017 - 20.50 Haber Kodu : 170709177

============================

4 - VALİLİK: KATILIMCI SAYISININ YAKLAŞIK 175 BİN OLDUĞU SONUCUNA VARILMIŞTIR

İstanbul DHA

İstanbul Valiliği, Adalet Mitingi'ne katılanların sayısıyla ilgili açıklama yaptı.

Valiliğin twitter hesabından saat 01.00 sıralarında yapılan açıklamada,  "Katılımcı sayısının yaklaşık 175 bin olduğu sonucuna varılmıştır" denildi.

Valiliğin açıklaması şu şekilde: Maltepe Mitingi alanında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen mitingin katılımcı sayısı ile çeşitli basın yayın organlarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynak gösterilerek bazı değerlendirilmelerde bulunulmuştur. Miting alanının yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175 bin olduğu sonucuna varılmıştır

Görüntü Dökümü:

----------

-Mitingin havadan görüntüleri

====================

5 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ABD DIŞİŞLERİ  BAKANI TİLLERSON'U  KABUL ETTİ

Haber: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri  Bakanı Rex Tillerson'u  kabul etti. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul bir saat 45 dakika sürdü. Görüşmeye Türk ve ABD'li heyetler de eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

--------------

-ABD ve Türk heyetlerinin görüşmesi

-Tillerson'ın konvoyu çıkış

-Detaylar

10.07.2017 - 00.35 Haber Kodu : 170710004

10.07.2017 - 00.11 Haber Kodu : 170710003

==============================

6-  CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde çalışma yemeğinde bir araya gelen Erdoğan ve Aliyev'in görüşmesi, basına kapalı olarak 1 saat 45 dakika sürdü.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Görüşmeden görüntü

Konvoy çıkış görüntüsü

09.07.2017 - 21.42 Haber Kodu : 170709180

10.07.2017 - 00.44 Haber Kodu : 170710005

=======================

7- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA'YI KABUL ETTİ

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı kabul etti. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde  basına kapalı gerçekleşen kabul 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüntü Dökümü:

-----------

Görüşmeden görüntü(ek)

Konvoyun gecişi

Genel ve detaylar

09.07.2017 - 22.54 Haber Kodu : 170709193

10.07.2017 - 00.46 Haber Kodu : 170710006

==============================

8 -  22. DÜNYA PETROL KONGRESİ BAŞLADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

"Türkiye özellikle petrol ve doğalgaz arama ve üretim faaliyetlerini,yatırımlarını artırma hedefindedir. Akdeniz ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine odaklanıyoruz"

"Sıvılaştırılmış Yüzer LNGSantrali) FSRU ünitemizi faaliyete aldık ve yakın zamanda ikincisi de hayata geçireceğiz"

"Türkiye bölgesel enerji projeleri için bir oyun kurucu ve güvenilir bir ortak olarak en önemli bölgesel aktörlerden biridir. Barışa, refaha ve arz güvenliğine katkı sağladığı sürece yatırımları desteklemeyece devam edeceğiz. 'Enerji için Anahtar ülke Türkiye"

Haber: istanbul DHA

Dünya Petrol Konseyi Türk Milli Komitesi tarafından yürütülen ve Türkiye ilk kez ev sahipliği yaptığı 22. Dünya Petrol Kongresi

başladı. İstanbul Kongre Merkezi'ndeki kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Dünya Petrol Konseyi Başkanı Dr. Jozsef Laszlo Toth ve  Türkiye Petrolleri Anonim Oraklığı Genel Müdürü Besim Şişman da katıldı. Bakan Albayrak, konrgede yaptığı konuşmada, (Sıvılaştırılmış Yüzer LNGSantrali) FSRU ünitemizi faaliyete aldık ve yakın zamanda ikincisi de hayata geçireceğiz" dedi. Bakan Albayrak, "Türkiye bölgesel enerji projeleri için bir oyun kurucu ve güvenilir bir ortak olarak en önemli bölgesel aktörlerden biridir. Barışa, refaha ve arz güvenliğine katkı sağladığı sürece yatırımları desteklemeyece devam edeceğiz. 'Enerji için Anahtar ülke Türkiye" ifadelerini kullandı.

Albayrak, şöyle devam etti: "Türkiye özellikle petrol ve doğalgaz arama ve üretim faaliyetlerini,yatırımlarını artırma hedefindedir. Akdeniz ve Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine odaklanıyoruz. Şu anda Akdeniz'de sismik arama faaliyetleri gerçekleştirmek için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Aynı faaliyetleri Karadeniz'de de gerçekleştirmek istiyoruz. Akdeniz ve Karadeniz'de arama faaliyetlerimize odaklandık. Sismik çalışmalarımıza odaklandık. Bunlara müteakipileri arama ve sondaj faaliyeleri gerçekleştireceğiz. Böylece, arz güvenliğine katkıda bulunacağız"

Türkiye'nin yıllık yaklaşık 50 milyar metreküp doğalgaz tüketimi olduğunu ve 81 ildeki konutlar ile sanayideki tüketicilere gaz sağlayabildiğini belirten Albayrak, Türkiye'nin ilk sıvılaştırılmış yüzer LNG ünitesini hayata geçirdiğini belirtti. Albayrak, "Yakında ikinci ünitemizi de faaliyete geçireceğiz. Doğalgaz depolama kapasitemizi de arttırdık. Tabii aynı zamanda gaz depolama kapasitemizde çok önemli. Tuz gölü depolama tesisi ile yaklaşık 3,1 milyar metreküp depolamakapasitesine ulaştık. Bunu da 2023 yılında 11 milyar metreküpe ulaştırmayıdüşünüyoruz" diye konuştu.

Albayrak, "Enerji diplomasisi ile ne sadece ticari çıkarlar ne de sadece arzgüvenliği yönlendirmektedir. Geçmişte algılandığı gibi çatışmaya ve fakirliğedeğil, enerjinin barışı sağlayıcı ve refahı destekleyici rolünü vurgulamalıyız.Türkiye bölgesel enerji projeleri için bir oyun kurucu ve güvenilir bir ortakolarak en önemli bölgesel aktörlerden biridir. Barışa, refaha ve arz güvenliğinekatkı sağladığı sürece yatırımları desteklemeye devam edeceğiz.Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP)bunun en önemli örneklerindendir. Türk Akımı da bu projelerden biri olarakdüşünülebilir. 23. Dünya Enerji Kongresi'nde mottomuzu 'Barış için Paylaş' olarak belirlemiştik. Bu kongrede 'Enerji için anahtar ülke Türkiye" sloganını motto olarak belirledik. Bu etkinliğin, bize çok kapsamlı bir öngörü sağlayacağınıdüşünüyorum. Bölgesel ve küresel konuları tartışma imkanı bulacağız."

Dünya Petrol Konseyi Başkanı Dr. Jozsef Laszlo Toth da, petrol sektörünün ana amacının insanlığın kalkınması için güvenilir ve uygun fiyata enerji temin etmek olduğunu söyleyerek, "Gelecek 10 yılda petrol vedoğalgaz dünyanın önde gelen enerji kaynakları olarak kalmaya devam edecek. Petrol sektörü kilitkonularını tartışma fırsatı buluyor. Türkiye'deki organizasyon komitesine ve özellikle de Sayın Bakan Berat Albayrak'a şükranlarımı sunmak istiyorum. Aynızamanda Türkiye Petrolleri Anonim Oraklığı Genel Müdürü Besim Şişman ve komite üyelerine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI TİLLERSON'A "DEWHURST ÖDÜLÜ"

Dünyanın en değerli halka açık enerji şirketi Exxon Mobil'in eski başkanı ve CEO'su da olan Tillerson'a ödülü, Dünya Petrol Konseyi Başkanı JozsefToth tarafından verildi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da, yaptığı konuşmada darbe girişimine ilişkin, "Yaklaşık bir sene önce Türk halkıdarbecilere karşı geldi ve kendi demokrasilerini korudu. 15 Temmuz 2016'da hayatını kaybedenlerin onur ve cesaretlerini takdir ediyorum" dedi.Tillerson ayrıca Dünya Petrol Kongresi'nin 2020'de de ABD'nin evsahipliğinde yapılacağını bildirdi.

Görüntü dökümü:

---------------

-Albayrak'ın konuşması

-Toth'un konuşması

-Tillerson'ın konuşması

-Tillerson'a ödül verilmesi

-Detaylar

09.07.2017 - 20.52 Haber Kodu : 170709178

09.07.2017 - 20.54 Haber Kodu : 170709179

09.07.2017 - 21.54 Haber Kodu : 170709186

09.07.2017 - 21.57 Haber Kodu : 170709188

=========================

9- FATİH'TE ŞAFAK VAKTİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA -

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinden saat 05.00 sıralarında konvoy halinde hareket eden Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fatih'te iki ayrı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. Operasyona Özel Harekat polisleri de destek verdi.

Mevlanakapı Mahallesi Dutlu Bakkal Sokak'ta üzerinde bulunan gecekonduya baskın yapan polis ekipleri burada uzun süre arama yaptı. Diğer operasyon ise Hasırıcı Melek Sokak'ta 3 katlı bir binanın giriş katındaki daireye düzenlendi. Aramalar sırasında Özel Harekat polisleri bina girişinde önlem aldı. Operasyonun ayrıntılarıyla ilgili henüz bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Özel Harekat polislerinin adreslere doğru ilerlemesi

-Polislerin binaya girmesi

-Binadan görüntü

-Polis ekiplerinin görüntüsü

-Gecekondudan görüntü

-Çevredeki güvenlik önlemleri

-Genel ve detaylar

10.07.2017 - 06.55 Haber Kodu : 170710016

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Maltepe Aktüel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title