Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

Uber sürücülerinden oluşan bir grup, mahkeme kararına rağmen güzergah izin belgelerinin kendilerine verilmediğini öne sürerek İBB Bakırköy ek hizmet binası önünde protesto eylemi düzenledi.

Uber sürücülerinden oluşan bir grup, mahkeme kararına rağmen güzergah izin belgelerinin kendilerine verilmediğini öne sürerek İBB Bakırköy ek hizmet binası önünde protesto eylemi düzenledi.

Lisanslı Taşımacılar Derneği üyesi Uber sürücülerinden oluşan bir grup, saat 15.00'te Bakırköy'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binası önünde toplandı. Grup üyleri, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün, Uber sürücülerinin Güzergah izin belgesini iptal etmesi kararını idare mahkemesine taşıdıklarını ve mahkemenin bu kararı iptal etmesine rağmen belediyeden sözkonusu belgeyi alamadıklarını söyleyerek protesto eylemi düzenledi.

Uber sürücüleri adına açıklama yapan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkan Yardımcısı Ersin Kula, "Biz belediyeye karşı açtığımız UKOME kararını iptalini daha önce idare mahkemesine yapmıştık, idare mahkemesi bu kararı iptal etti. ve bu karar şuanda Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmıyor. Biz yargı önünde haklı olduğumuzu ispatladık ve davayı kazandık. Buraya geldik dedik ki, 'bu kararı niye uygulamıyorsunuz. Bunu sormaya geldik' bizi içeriye dahi almadılar." dedi.

Uber sürücüsü Aynur Gür ise, "Biz yol belgesi dolayısıyla geldik buraya, araçlarımız bağlanıyor. Şuanda benim aracım bağlı. 3 çocuk annesiyim çalışamıyorum. Kredi borçlarım var. Benim gibi çok mağdur insan var burada. Bu yüzden sesimi duyurmak istiyorum. Belediyeye açtığımız davayı kazanmış bulunduğumuz halde, bize İBB neden yol belgesi vermiyor. Yol belgesi olmadığı için 60 günlüğüne aracım bağlandı. Bu 60 günümü bana kim ödeyecek? Bir sürü mağdur insanın hali ne olacak?" diye konuştu.

Uber sürücüleri bir süre belediyenin önünde beklerken Lisanslı Taşımacılar Derneği yöneticileri İBB yetkilileriyle görüştü.  Görüşmenin ardından dışarda bekleyen kalabalığa açıklamada bulunan Lisanslı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso "Elimizde bir mahkeme kararı olduğunu, isteğimizin sadece bu mahkeme kararının uygulanması olduğunu ilettik, notlarını aldılar. İlgileneceklerinin sözünü verdiler. Uygulanmasını bekleyeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından belediye önünde toplanan kalabalık dağıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-Güvenlik önlemleri

-Çevredeki kalabalık

-Sürücülerden görüntü

-Uber sürücüsü Aynur gür Röp.

-Dernek yöneticileri röp.

-Genel ve Detaylar

31.10.2018 - 18.26 Haber Kodu : 181031223

=============================

6- VALİ ŞAHİN'DEN İSTANBUL EMNİYETİNE VEDA ZİYARETİ

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Yeni kararname ile Ankara Valisi olarak atanan İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a veda ziyaretinde bulundu.

Vali Şahin, saat 17.00 sıralarında Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Şahin, Çalışkan ile makam odasına geçti. İkili bir süre makam odasında kaldıktan sonra avluya indi. Şahin, avluda kendisini bekleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan emniyet müdürleriyle tek tek tokalaştı. Şahin, daha sonra emniyet müdürleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Vatan Emniyet'te görevli olan gazetecilerle de vedalaşan Vali Şahin'in ziyareti yaklaşık 45 dakika sürdü. Şahin, Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

---------

-Vali Şahin'in gelişi

-Şahin'in makama geçmesi

-Şahin'in emniyet müdürleriyle tokalaşması

-Hatıra fotoğrafı

-Şahin'in gazetecilerle vedalaşması

-Şahin'in gidişi

-Genel ve detaylar - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Uber Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title