Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

JAMES Bond serisinin son filmi 'Skyfall'un uzun fragmanında, İstanbul ve Adana'da yapılan çekimlere de yer verildi.

////////////

james Bond 'Skyfall'da Adanalı tanıtım

JAMES Bond serisinin son filmi 'Skyfall'un uzun fragmanında, İstanbul ve Adana'da yapılan çekimlere de yer verildi. Başrolünü Daniel Craig'in üstlendiği, James Bond serisinin 23'üncü macerası 'Skyfall'un tanıtım filminde Adana Varda köprüsü ve tren garında yapılan çekimler yer alıyor. Filmin Adana'da yapılan çekimlerinin bir bölümünün gerçekleştirildiği Kasım Gülek Köprüsü'nün 10 gün süreyle trafiğe kapatılması, Adanalılar tarafından tepkilere neden olmuştu. Sam Mendes'in yönettiği Daniel Craig'in yanı sıra Javier Bardem ve Ralph Fiennes'in de rol aldığı filmin, 26 Ekim'de İngiltere'de, 2 Kasım'da da Türkiye'de vizyona girmesi bekleniyor.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(30.8.2012, FOTOĞRAF)

////////////

İmar sorunu, inşaat sektörünü vurdu

ADANA'da son yıllarda yapı ruhsatı sayısında görülen azalma, inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, 2011 yılında bin 624 yapı ruhsatı düzenlenirken, bu yılın ilk 6 ayında sayının 619 olarak gerçekleştiğini söyledi. Bakır "İnşaat sektöründeki durgunluğun temel nedeni imar sorunudur" dedi.

"PLANLAR BÜTÜNCÜL DEĞİL"

İMO Başkanı Bakır, hazırlanan imar planlarının bütüncül olmaktan uzak olması nedeniyle, Adana'nın köklü sorunlar yaşadığını vurguladı. Adana'da kısa vadede hazırlanan ve askıya çıkan planlara itiraz edildiğini belirten Bakır, "Her itiraz, planın yeniden yapılmasını zorunlu kılmakta, plan yeniden askıya çıkmakta, yine bir itiraz gelmesi durumunda, nihai planın ilan edilmesi gerçekleşmediği için uygulamada kilitli noktaların açılması mümkün olmamaktadır" dedi.

"ARSALARIN FİYATI YÜKSELDİ"

Adana'da yaklaşık 10 bin hektar yapılaşmamış alana sahip olan Kabasakal, Şambayat, Karahan, Real çevresi, Sarıçam gibi alanlar da dahil, 30 bin hektar alanın imar planı sorunlarından etkilendiğine dikkat çeken Bakır, "İmar sorunu nedeniyle yapılaşmaya kapanan alanlar, halihazırda bulunan imara açık arsaların değerini, olması gerekenden çok yüksek değerlere yükseltmektedir. Bu durum, yapı maliyetinin en yüksek girdisi olan arsa paylarını, kent tarihinin en yüksek oranlarına çıkarmıştır. Arsa fiyatları nedeniyle konut fiyatları da artmış, bu da arz talep dengelerine olumsuz yansımıştır" diye konuştu.

"HER YIL 5 MİLYAR KAYIP"

İmar sorunu nedeniyle, inşaat sektöründe durağanlık yaşandığını belirten Bakır şöyle dedi: "İmara kapalı alanlarda, inşaatlar için şehrimizin kaybı, her yıl için 5 milyar lira. İnşaata bağlı alt sektörleri de hesaba eklediğimizde, bu bedel oldukça artacaktır. İmar planı sorunlarının etkilediği 30 bin hektar alanın kısa vadede yüzde 5'lik dilimi inşaat sektörüne açılsa, konut fiyatlarındaki arsa paylarında gerilemeye sebep olacak ve sektörü olumlu yönde etkileyecektir. İmardaki tıkanıklık, sektörümüzün yanında, işsizlik oranını artırmakta ve sosyal sorunları da beraberinde getirmektedir."

"YAPI RUHSATLARI AZALDI"

Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçe belediyelerinin verdiği yapı ruhsatı sayısında geçen yıla oranla azalma meydana geldiğine dikkat çeken Abdullah Bakır şöyle devam etti:

"Merkezdeki 4 ilçemiz baz alındığında, 2011 yılında bin 624 yapı ruhsatı düzenlenmiştir. Düzenlenen yapı ruhsatları, sayı bazında değerlendirildiğinde Yüreğir ve Çukurova ilçelerinde yaklaşık yüzde 20 civarında azalma meydana gelmiştir. İmar planı sorununun en çok yaşandığı ilçemiz olan Seyhan'da düzenlenen yapı ruhsatı sayısı aynı kalmıştır. Özellikle orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı Sarıçam Belediyesi'nde ise yapı ruhsatlarında bu yıl yüzde 36 oranında azalma olmuştur.

KONUT AÇIĞI DA VAR

Kentin konut ihtiyacı konusundaki rakamsal verileri de değerlendiren İMO Başkanı şunları kaydetti: "TÜİK verilerine göre, Adana'da 2011 yılındaki konut satışı 12 bin civarındadır. İhtiyaç 17 bin olmasına karşın, 5 bin konutluk ihtiyaç karşılanamamıştır. 2011-2012 yıllarının ilk çeyreklerindeki konut satış sayıları kıyaslandığında, 2011 yılının ilk çeyreğinde 4 bin 860 satış gerçekleşirken, bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 6.15'lik artışla 5 bin 159 satış gerçekleşmiştir. Bu yılki konut ihtiyacının 20 binin üzerinde olacağı tahmin edilmektedir."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

/////////////////////////

AKİB'ten mobilya projesi

AKDENİZ İhracatçı Birlikleri (AKİB), 2013 yılının ocak ayında 'Mobilya Ar-Ge Proje Pazarı'nı hayata geçirecek. AKİB Başkanı Bülent Aymen, proje ile özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasının amaçlandığını söyledi.

350 BİN TL BÜTÇE AYRILDI

Mersin'de yapılması planlanan çalışma için 350 bin TL bütçe ayrıldığını belirten Aymen, şu bilgileri verdi: "Çalışmamız, TÜBİTAK, Akdeniz İhracatçıları Birliği, Ortadoğu İhracatçıları Birliği, Ege İhracatçıları Birliği ve İstanbul İhracatçıları Birliği tarafından destekleniyor. Çalışma kapsamında, mobilya sektöründe ar-ge kültürünün yerleşmesi, ihracatta katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların üretim süreçlerine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, yeni tasarımcılar yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, endüstriyel tasarım becerilerinin geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasını amaçlıyoruz."

10 DÜNYA MARKASI HEDEFİ

Türk mobilyasının 1.8 milyar dolarlık ihracat ile dünyada yüzde 1.5'lik paya sahip olduğunu belirten Aymen, şöyle devam etti: "2023 ihracat stratejisinde hedeflediğimiz, mobilyada 10 dünya markası yaratmak ve 6 milyar dolarlık mobilya ihracatına ulaşabilmeyi sağlamak. Bu kapsamda katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve üretim metotlarının üretim süreçlerine kazandırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi, inovasyon ekonomisine geçişin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi gerekir. Biz de bu nedenle Mobilya Ar- Ge Proje Pazarı'nı gerçekleştireceğiz."

YENİ FİKİRLER AÇIĞA ÇIKACAK

Çalışma kapsamında mevcut ürünlerin, uygulamaların yanında henüz sektöre ulaşamamış fikirleri, akademik çalışmaları, sektöre kolaylık ve yenilik getirecek her türlü proje fikrini bir araya getireceklerini anlatan Aymen, "Projelerin yeniliği, özgünlüğü, uygulanabilir olması, üreticiye ve kullanıcıya sağlayacağı fayda, ihracat potansiyeli, ortaya çıkan yeni ürünleri katma değerli olması başlıca değerlendirme ölçütleri olacaktır. İlki bu yıl düzenlenecek olan 'Mobilya Ar- Ge Proje Pazarı'nın ülkemiz sürdürülebilir kalkınmasının önemli bileşenlerinden biri olacağına inanıyoruz" diye konuştu

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(30.8.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Suriye'deki olaylar turizmi vurdu

500 bin TL'lik yatırım askıya alındı

SURİYE'de yaşanan çatışmalar, Hatay'da turizmi büyük ölçüde etkiledi. Yayladağı ilçesi sınırlarında bulunan Kara Mağara bölgesinde, Hatay Valiliği ve DOĞAKA tarafından yapılması planlanan 500 bin TL'lik turizm yatırımı, Suriye'deki olaylar nedeniyle askıya alındı. Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında Keldağ eteklerinde bulunan ve şifalı suyu, mağarası, denizi, yeşil ile mavinin buluştuğu doğal güzellikleri ile tanınan Kara Mağara'da son yılarda yoğun turizm hareketleri yaşanmaya başlanmıştı. Hatay İl Özel İdaresi tarafından 6 kilometrelik parke yolu da yapılan bölge cazibe merkezi olma yolunda ilerliyordu. Ancak Suriye'de yaşanan olaylar bölgedeki turizm hareketlerini durma noktasına getirdi. Son gelişmeleri değerlendiren Kara Mağara Sosyal Tesisleri Sorumlusu Selehattin Ağca, "Valilik ve DOĞAKA tarafından burası için 500 bin TL ödenek çıkartıldı, güzel hizmetler yapılacaktı ama Suriye'de yaşanan olaylar yüzünden iptal edildi" dedi.

HATAY,(DHA)

//////////////

Mısırda beklenti 340 bin ton

OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, il genelinde birinci ürün mısır ekim alanının 283 bin 335 dekar olduğunu, bu yıl 340 bin ton rekolte beklendiğini söyledi. Hasadın yüzde 10'luk bölümünün tamamlandığını kaydeden İbrahim Sağlam, "Türkiye'deki mısır üretiminin yaklaşık yüzde 40'ının yapıldığı ve ilimizin de içinde bulunduğu Çukurova yöresinde birinci ürün mısır hasadı devam ediyor" dedi. Müdür Sağlam, şöyle devam etti:

"Bu yıl ilimizde birinci ürün mısır ekim alanımız 283 bin 335 dekar olarak belirlendi. İkinci ürün mısır ekim alanımız ise 103 bin 647 dekar belirlenmiştir. Birinci üründe şimdiye kadar hasat edilen yüzde 10'luk alanda verim yaklaşık olarak bin dekar başına 200 kg olarak tespit edildi. Bu durumda yaklaşık 340 bin ton birinci ürün dane mısır rekoltesi beklenmektedir. İlk hasadı yapan çiftçilerimiz ürünlerinin kilosunu 56-58 kuruş üzerinden satabilmektedir. Bunun yanında Bakanlığımız dane mısıra kilogram başına 4 kuruş prim ödemesi yapmaktadır."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Osmaniye türküye doyacak

OSMANİYE'de bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Çukurova Aşıklar Bayramı ve Aşık Feymani Şenlikleri'ne yurt içinden ve dışından 40 halk ozanı katılacak.

Osmaniye Folklor Araştırma Derneği (OFAD) Başkanı Abdullah Gizlice, bu yıl 21-23 Eylül tarihlerinden yapılacak şenliklere Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan ve Kerkük'ten çok sayıda halk ozanının katılacağını söyledi. Gizlice "Çok renkli geçmesini beklediğimiz etkinliklerde konuklar türküye doyacak" dedi. Cumhuriyet Meydanı'nda Karacaoğlan buluşması ile programın sonra ereceğini ifade eden Gizlice "Programımıza Azerbaycan'dan Aşık Haşim Gubalı, Gürcistan Borçgalı'dan Aşık Şahbaz ve Kerkük'ten Ahmet Telaferli katılacaktır. Ayrıca Türkiye genelinden seçilmiş yaklaşık 40 kişilik bir aşık gurubu gelecek. Programa bütün Osmaniyeliler davetlidir" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(30.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Abanoz yaylasında motokros gösterisi

MERSİN'in Anamur ilçesi Abanoz yaylasında düzenlenen 'Motorcu dostlar kampı' motosiklet tutkunlarını buluşturdu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden katılımın olduğu kampta, 9 kişilik Alanya motokros ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Anamur Tenis Dağcılık ve Su Sporları Kulübü'nün de destek verdiği etkinlik Koağacı futbol sahasında gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Ali Balcı, Anamur'un bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu belirterek "Motorcuların yaylalarımıza hayran kalmaları bu organizasyonun bölge için ne kadar faydalı olduğunu gösterdi. Motorcu ekibin muhteşem gösterileri seyircileri de mest etti" dedi.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

(30.8.2012)

////////////////////

İmamoğlu'na kız teknik meslek lisesi

ADANA'nın İmamoğlu ilçesine Kız Teknik Meslek Lisesi açılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti İmamoğlu İlçe Başkanı Nail Göçer, eski Anadolu Lisesi binasının Kız Teknik Meslek Lisesi olarak hizmet vereceğini söyledi. İmamoğlu Anadolu Lisesi'nin yeni yapılan binasına taşınması sonucu eski binanın artık İmamoğlu Kız Teknik Meslek Lisesi olacağını belirten Nail Göçer, okulun 2012-2013 eğitim döneminde öğrenci alacağını vurguladı. Göçer, "İlçemize kazandırdığımız İmamoğlu İmam Hatip Lisesinden sonra, Kız Teknik Meslek Lisesi'nin açılacak ve bu eğitim sezonunda öğrenci kaydı alacak olması İmamoğlu için son derece önemli. Bu iki okulumuzla birlikte, Anadolu Lisemiz de yeni ve genişlemiş kapasitesi ile 2012-2013 eğitim sezonun öğrencilerimize hizmet verecek. Böylece İmamoğlu ilçemiz eğitim konusun büyük bir ilerleme sağlamış olacak" dedi.

Göçer, İmamoğlu'nun Fatih Mahallesi'ne 28 derslikli bir ilköğretim okulu yapılacağını, binanın temel kazı çalışmalarına başlandığını sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

///////////

Niğde Günleri sunum yemeği yapıldı

NİĞDE,(DHA)

(30.8.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Eğitim Destek Evi ile başardılar

MERSİN'de merkez Akdeniz İlçe Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde eğitim alarak 2012 Lisans Yerleştirme Sınavı'na giren öğrencilerin büyük bölümü bir üniversite programına yerleşmeyi başardı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Eğitim Evi'nde kurs görüp önce 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS), LYS'ye giren 252 öğrenciden 148'i tercih ettiği bölümlerden birine yerleşti. Eğitim Evi'ne devam eden görme engelli öğrenciler Şeref Barut ile İsmail Toprak da 50 bin kişinin girdiği Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) ilk 1000'de yer alaraka memur olarak atandı. Serkan Alkım Doğan adlı öğrenci de sınav sonunda LYS Türkçe-Sosyal alanında Türkiye 753'üncüsü olarak dereceye girdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Eğitim Evi'nde kurs gören öğrencilerimizin büyük bölümü beklentilerimizi boşa çıkarmamış, elde ettikleri başarıyla Akdeniz ve Mersin'in gururu olmuşlardır. Kendilerine ve desteklerini esirgemeyen aileler teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Türk, konusunda uzman 18 öğretmenin görev yaptığı Eğitim Destek Evi'nde, 2 yılda yaklaşık bin 500 öğrenciye ücretsiz üniversite ve SBS hazırlık kursu verildiğini kaydetti.

MERSİN, (DHA)

(30.8.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////

Genç melekler çevreye dikkat çekecek

Mezitli İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen, Akdeniz'in Melekleri Projesi kapsamında bir araya gelen Polonyalı, İtalyan ve Türk gençleri sürdürebilir biyolojik çeşitlilik, yenilenebilir enerji ve çevre için anlamlı bir işbirliğine imza attı.

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı Akdeniz'in Melekleri Projesi'nin Avrupalı ortakları Mersin'e geldi. Ana teması sürdürülebilir biyolojik çeşitlilik, yenilenebilir enerji ve çevre olan projeye Türk, Polonyalı ve İtalyan gençler katıldı. Suphi Öner Öğretmen Evi'ne yerleştirilen gençler, kültürel etkinliklere katılacak ve deniz kaplumbağalarının korunmasına yönelik çalışmalar yapacak. Kentte güneş ve rüzgar enerjisi ile kurulan merkezleri ziyaret edecek. Ayrıca ilgi ve beceri düzeylerine yönelik atölye çalışmaları yapacak

MERSIN, (DHA)

(30.8.2012)

////////////

Ucuz: Etkin siyaset, ticaretle desteklenmeli

GENEL Merkezi Mersin'de bulunan Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Türkiye'nin Arap yarımadasında sergilediği etkin politikaların, ticaret ile desteklenmesi gerektiğini söyledi. Arap ülkelerinde taşların yerinden oynadığını belirten Ucuz, "Bunların nasıl yerine oturacağı merak konusu iken Türkiye'nin bu bölgede varlığını etkin siyasi politika ile sürdürmesi memnuniyet vericidir. Bu etkin siyasi politikanın, etkin ticari hareketlilik ile desteklenmesi çok önemli" dedi. Ucuz, şöyle devam etti:

"Tüm dünya ülkeleri Arap ülkelerindeki faaliyetlerini arttırdı. Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlar ile önde olduğu bu rekabette daha hızlı yol kat etmesi gerekiyor. Rekabetteki artışı sadece ihracat pazarlarımızda değil, Arap ülkelerinin tasarruflarını çekmede de göreceğiz. Arap ülkelerinde pazarlarımızı korumak ya da arttırmak istiyorsak devlet-özel kesim işbirliğine dayalı sistematik bir yaklaşım izlememiz gerekiyor."

MERSİN, (DHA)

(30.8.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

James Bond İstanbul Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title