Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(19.5.SÜREKLİ basın kartı sahibi 62 yaşındaki Tamer Aral, tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü.)

(19.5.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Tamer Aral'ı kaybettik

SÜREKLİ basın kartı sahibi 62 yaşındaki Tamer Aral, tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesine yenik düştü. Evli ve 3 çocuk babası olan Aral'ın Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu mezunu olduğu bildirildi. Mesleğe 1970 yılında başlayan, sırasıyla, Türk Haberler Ajansı, Ekspres, Haftalık Haber, Dönüm, Yeni Adana, Çukurova, Güney Haber ve Yenigün gibi basın kuruluşlarında çalışan Aral'ın bugün (pazar) Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde saat 11.00'de düzenlenecek törenin ardından, Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.

ADANA, (DHA)

////////////////////////////

Osman Şahin'e ödül

MERSİN Rotary Kulübü, yazar Osman Şahin'e, Türk edebiyatına katıklarından dolayı Meslek Hizmet Ödülü verdi. Daha önce de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ( MTSO ) tarafından verilen Kenti Edebiyat Ödülü'nü alan Osman Şahin, doğduğu kentteki kurum ve kuruluşlar tarafından ödüllendirilmesinin kendisi için çok anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.

Mersin Rotary Kulübü'nün Meslek Hizmet Ödül töreni, Mersin Hilton Oteli'nde gerçekleşti. Törene ünlü yazar Osman Şahin, Kulüp Baskanı Serhat Kaya, davetliler ile kulüp üyeleri katıldı. Törende konuşan Kulüp Başkanı Serhat Kaya, kulüp olarak her yıl geleneksel olarak verdikleri ödülün anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, "İş ve meslek sahibi bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu Rotary Kulüpleri her yıl kentini yöresini tanıtan ve mesleklerinde ulaştıkları başarıyla, yaşadıkları toplumlarda örnek olmuş kişilere bir ödül verirler. Bu ödül mütevazı bir ödüldür" dedi.

ÇOK SEVİNDİ

Meslek Hizmet Ödülü'nü alan Osman Şahin ise, doğduğu kentte kendisinin ödüllendirilmesini çok önemsediğini ifade ederek, "Her ödülün aynı bir önem ve değeri var ancak Mersin'den, Mersinlilerden ödül almak ben için çok daha önemli ve değerlidir" diye konuştu. Gece geç saatlere kadar süren etkinlikte, Osman Şahin kulüp üyeleri ile sohbet ederek sorulan sorulara cevap verdi.

MERSİN, (DHA)

(18.05.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Bozkurt sorun dinledi

Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım'ın ev sahipliğinde, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt'un da katılımıyla toplantı düzenlendi. Tömük Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıya, bölgedeki belediye başkanları ve başkan vekilleri katıldı. Belediye başkanlarından kıyılardaki yapılaşmalarla ilgili sorunlarını dinleyen Bozkurt, özellikle kıyılardaki yapılaşmalarla ilgili sıkıntıların giderilmesi, arıtma tesisleri ile ilgili problemler üzerine konuştuklarını söyledi. Bozkurt, durumu bir rapor halinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a aktaracaklarını belirtti.

MERSİN, (DHA)

(18.05.2012, FOTOĞRAFLI)

//////

Üretip dikiyorlar

MERSİN'de merkez Akdeniz İlçesi'nde belediye kendi fidanlığında ürettiği 120 bin adet mevsimlik çiçeği, park ve yeşil alanlara dikmeye başladı.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri merkezde bulunan Özgür Çocuk Parkı, Kuvayi Milliye Parkı ve Serdal Kuyucuoğlu Parkı'nda dikim çalışmalarına başladı. Yaklaşık 5 aylık bir çalışma sonucunda üretim aşaması tamamlanan ve dikimine başlanan mevsimlikler arasında Pervane çiçeği, Horoz İbiği, İpek çiçeği, Petunya, Ateş çiçeği ve Kadife çiçeği gibi türler bulunuyor.

ÇİÇEK BAHÇESİ GİBİ İLÇE

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, yeşil alan sıkıntısı yaşayan metropol kentlerde parkların büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Kentin karmaşık yaşam tarzından bunalan insanların yeşile olan özlemini, bir nebze de olsa bu tür park ve yeşil alanlarda atabildiğini vurgulayan Türk, "Bu nedenle parklarımızı yılın her günü ve her an yurttaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelebilecekleri ve yararlanabilecekleri şekilde temiz ve bakımlı tutuyoruz. Bu bahar ve yaz ayları için tohumdan ürettiğimiz 120 bin mevsimlik çiçeğin kısa sürede dikimini tamamlayacağız. Böylelikle Akdeniz'in dört bir yanı adeta birer çiçek bahçesine dönecek" dedi.

MERSİN, (DHA)

(18.05.2012, FOTOĞRAFLI)

///////

Kursiyerlerden defile

MERSİN'de Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kursları Merkezi'nin (TORTEK) sergisinde, kursiyerlerin hazırladığı ürünler, defileyle tanıtıldı.

Toroslar Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün birlikte sürdürdüğü projede eğitim gören kursiyerler, yıl sonu defilesi düzenledi. Güneykent TORTEK binasında gerçekleştirilen defileye, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar İlçe Halk Eğitim Müdürü Yusuf Gülgen, usta öğreticiler, kursiyerler ve yakınları katıldı.

TORTEK kursiyerlerinin çalışmalarının, hazırladıkları defileyle izleyenlerin beğenisine sunulduğu etkinlikte, defile öncesinde kursiyerler, Başkan Hamit Tuna'ya çiğköfte ikram ettiler. Makine nakış, giyim, el sanatları, ev mefruşatı ve iğne oyası kurslarına katılan kursiyerlerin tasarım, dikim ve uygulama eğitimleri sonucu hazırladıkları abiye, elbise ve gelinlik modelleri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.Defilenin sonunda, damatlık ve gelinlik kıyafetiyle çıkan iki minik mankenin, ellerinde Türk Bayrağı ve Onuncu Yıl Marşı eşliğinde podyuma çıkmaları büyük alkış aldı.

MERSİN, (DHA)

(18.05.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////

Türkiye'de 15 milyon aile var

OSMANİYE Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mahmut Şahin, Türkiye'de yaklaşık 15 milyon ailenin bulunduğunu söyledi.

Aile Haftası nedeniyle açıklama yapan Mahmut Şahin, ailenin, toplumu oluşturan en küçük ve en önemli birim olduğunu ifade etti. Ailenin, bireyin sosyalleşmesinde, kimlik kazanmasında ve toplumdaki norm ve değerlerin özümsenerek gelecek kuşaklara aktarılmasında etkili olan temel sosyal kurum olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

"Sosyal ve ekonomik yönden kendi kendine yeterli, sağlam ilişkiler üzerine temellendirilmiş, çocukların yeterli ilgi, sevgi ve şefkat gördüğü eşler arasında karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışın hakim olduğu bir kurumdur. Sosyal bir varlık olan insan için, sosyal yaşam ne kadar önemli ve gerekli ise o toplumun çekirdeğini oluşturan aile müessesesi de o denli hayati önem taşımaktadır. Aile fertleri arasında doğal olarak var olan sevgi ve samimiyet, onlar arasında eşine rastlanmayan bir bağlılık, dayanışma, birlik ve biz duygusu oluşturmaktadır. Aile bu özelliği ile ana-babalardan çocuklara alışkanlık, tutum ve değerlerin iletilmesini teşvik etmekte ve onlar arasındaki iletişimi kolaylaştırmaktadır. İnsan ilişkilerinin şekil ve kuralları, Türk toplumunun temelinde var olan örf ve adetler ile temel ahlak kuralları ve kültürel değerler yeni nesilleri bu doğal iletişim ortamında kolaylıkla aktarılmakta ve kazandırılmaktadır."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

18.05.2012

/////

Finalistlere madalya

OSMANİYE'de Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen Tenis Turnuvası sonra erdi. Polisevi tenis kortunda yapılan, çok çekişmeli ve eğlenceli geçen turnuva sonunda Genç Kızlar Kategorisi'nde birinci Emine Çınar, ikinci Şerife Gül, üçüncü ise Fadime Öner oldu. Genç Erkekler Kategorisi'nde da birinci Ali Demirok, ikinci Atakan Özkan ve üçüncü Mehmet Can Yavuz oldu.

Dereceye girenle madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Tenis İl Temsilcisi Abdullah Çolak ve Spor Şube Müdürü Arif Özsarı takdim etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

18.05.2012

//////////////

İskenderun'a 8 bin kişilik camii

İSKENDERUN'da eski havaalanı bölgesine 8 bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği modern bir camii yapılmasına karar verildi. Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz'in katıldığı toplantıda yapılacak olan caminin projesi ve içerisinde bulunacak bölümler ile ilgili bilgiler verildi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya, Vali Lekesiz'in yanı sıra, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, oda başkanları ve işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

CAMİ SIKINTIMIZ VAR

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, kente merkez bir camiinin gerekli olduğunu dile getirerek, "İskenderun'a bir devlet büyüğümüz geldiğinde cami sıkıntımız hasıl oluyordu. Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma başlattık. İlçemizde büyük bir cami yaptıracağımız için özgün bir proje olmasını istedik. İçinde sadece camii değil, taziye evi, otopark Kuran Kursu, konferans salonu olan bir eser ortaya çıksın istedik. İnşallah İskenderun'u güzelliğine yakışır bir merkez camiyi halkımıza kazandıracağız" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(18,05,2012FOTOGRAFLI)

//////////////

Vali Cerrah, köylüleri dinledi

OSMANİYE Valisi Celalettin Cerrah, Köyyeri Köyü sakinlerinin sorunlarını dinledi. Köyyeri İlköğretim Okulu bahçesinde köylülerle bir araya gelen Vali Cerrah'a, Muhtar Ömer Usta, köye ilişkin bilgi verdi. Muhtar Usta, köyün yolu ve mera konusunda sorun yaşadıklarını ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda genişletilen köy yolunun asfaltlanmasını istediklerini söyledi. Vali Cerrah ise, "Köyünüzün yolu en kısa sürede asfaltlanacak. Programa aldık, en kısa sürede başlayacağız. Köyün yol problemi kalmayacak" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

18.05.2012

///////////

Fahri konsolos sergide

MACARİSTAN'ın Gaziantep Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu, Mutafoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu'nda açtıkları resim sergisini ziyaret etti.

200 öğrencinin yaptığı ve Avrupalı ressamların en ünlü resimlerinin kopyalarından oluşan sergiyi çok beğendiğini söyleyen Nakıboğlu, "Son dönemlerde böylesine güzel bir sergi görmemiştim. Öğrencilerimizi kutluyorum. Güzel sanatlar yaşamın kalitesini arttırır" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

///////////

Bale öğrencisi alacaklar

MERSİN Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı, bale kültürünü yayma ve tanıtma amacıyla tam zamanlı eğitim için öğrenci alacağını duyurdu.

Kuruluşunun altıncı yılında, Mersin'de bale kültürünü yerleştirmeyi ve yaymayı da amaç edinen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Anasanat Dalı, altyapı çalışmalarını ve eğitim kadrosundaki eksiklikleri tamamladı. Geçtiğimiz günlerde de hale açık yaptığı temsillerle dikkat çeken Bale Anasanat Dalı'nın, yeni eğitim döneminde ilköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıftan da öğrenci alımına başlanılacağını duyurdu. Başvuruların, 16 Haziran'a dek kabul edileceği bildirildi.

MERSİN, (DHA)

(16.05.2012, FOTOĞRAFI)

////////////

Yarar, Mersin'nde konuştu

MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, Mersin'de kalabalık bir topluluğun dinlediği konferansta, Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendirdi.

Liva Otel'de, 'MÜSİAD, Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisi' konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Hakan Kayacı, katılanlara teşekkür etti. Selamlama konuşmasını yapan MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Servet Özkaya da, konferansın hayırlara vesile olmasını istedi.

MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar ise, sunumunda özetle, şunları söyledi:

"Gittiğimiz her yerde yaşadığımızı aktarmaya ve Türkiye'deki iş camiasına, ülkemize katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Allah'ın bu Ortadoğu'ya vermiş olduğu bir vizyon var. Ortadoğu insanlığın merkezidir, aklın, erdemin merkezidir. Ortadoğu ile ilgilenmek demek çok önemli bir konuyla ilgilenmek demektir. Dünya petrollerinin yüzde 45'i Ortadoğu'dadır. Petrol dünyadaki en önemli madendir, petrolsüz bir yaşamı modern dünya kabul edemez. Petrolün etrafında dolaşmak arı kovanının etrafında dolaşmak gibidir. En büyük savaşlar bu sebepten dolayı çıkar."

MERSİN, (DHA)

////////////////////

TÜMSİAD girişimciliği öğretiyor

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, 60 kişilik uygulamalı girişimcilik kursunun başladığını açıkladı. Özkardeş, kursun Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklendiğini söyledi.

Şube binalarında ki iki ayrı sınıfta kurs verdiklerini belirten Özkardeş, amaçlarının kendi işini kurmak isteyen gençleri, kadın girişimcileri ve üniversite öğrencilerini iş dünyasına kazandırmak olduğunu söyledi. Türkiye'de yeni açılan işyerlerinin yüzde 80'inin 5 yıl içinde kapandığına dikkat çeken Murat Özkardeş, "Yeni açılan işletmelerin sürdürülebilirliğini ve ayakta kalmasını sağlamak için girişimcilik kursunu düzenledik. KOSGEB destekli bu kurslarda işsiz gençlerimizin kendi işlerini kurmalarını ve işsizler ordusundan çıkıp istihdam sağlayan bir duruma geçmelerini istiyoruz. Amacımız gençler, kadınlar ve üniversite öğrencilerine yönelik eğitim vermekti. Bu yüzden girişimcilik kursunun üçte birini kadınlar, üçte ikisini ise işsizler gençler ve üniversite öğrencileri oluşturuyor. İnşallah birçok arkadaşımız kursu başarıyla bitirdikten sonra kendi işlerinin kurar" dedi.

KURS ÖNEMLİ DESTEK

TÜMSİAD'ın KOSGEB destekli girişimcilik kursuna danışmanlık yapan YAGEM Danışmanlık şirketinin sahibi Makine Mühendisi Mustafa Remzi Solak ise, girişimcilik kursunu devletin en önemli desteği olarak düşünülmesi gerektiğini kaydetti. Solak, "Amacımız girişimcilik kültürünü desteklemek. Çünkü açılan her işletme yeni iş imkanları demek. Girişimcilik kursuna katılan tüm kursiyerler potansiyel bir adamı ya da iş kadını. TÜMSİAD'ın kursuna kadınların katılımı oldukça yüksek" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

18.05.2012

///////////////////////

Silifke'ye bal ormanı

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, Mersin'in Silifke İlçesi'nde arı yetiştiriciliğinin gelişmesi için 3'ncü Bal Ormanı oluşturuldu. Arıcıların kaliteli bal üretimini sağlamak amacıyla oluşturulan bal ormanı için düzenlenen törene, Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, Silifke İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Eren, Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Şube Müdürü Cemalettin Turan, ilçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çalıkoğlu, Silifke Arıcılar Derneği Başkanı Ahmet Şen, Köy muhtarı Fehmi Topbaş ve köylüler katıldı.

MERSİN / (DHA)

///////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Osmaniye Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title