Haberler

Devrek'li Kadınlardan Baston İmalatı

Zonguldak'ın Devrek İlçesi Halk Eğitimi Merkezi Tarafından Açılan Meslek Edindirme Kursunda İlçenin Simgesi Olan Bastonları Bayanlar İmal Etmeye Başladı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Meslek Edindirme Kursunda ilçenin simgesi olan bastonları bayanlar imal etmeye başladı.

Ekonomik ve Soysak yoksulluk içinde bulunan vatandaşların toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak için topluma uyum sağlamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma Teşvik Fonun aracılıyla Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan Baston Yapımı ve İş Edindirme Projesi hayata geçirildi. Devrek Baston Sarayının üst katında açılan meslek edindirme kursunda toplam 20 kadın kursiyer Ayşe Yurttadur, nezaretinde eğitim görüyor. Yetkililer bu kursun altı ay devam edeceğini kur süresince kursiyerlere günlük 8 YTL cep harçlığı verildiğini, altı ay sürecek olan eğitimin sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini kaydettiler. İsteyen kursiyerlerin ister bir iş yerinde isterlerse evlerinde baston imal ederek aile bütçesine katkı sağlayacaklarını ifade ettiler.

(FE-ET-Y) 13.05.2008 18:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title