Haberler

Deü Yönetimi İş Adamlarını Konuk Etti

Dokuz Eylül Üniversitesi (Deü) Yöneticileri, İzmir İş Dünyasının Önde Gelen İsimlerini Alsancak'taki Rektörlük Binası Çatı Restoran'da Konuk Etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) yöneticileri, İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerini Alsancak'taki Rektörlük Binası Çatı Restoran'da konuk etti.

Üniversite'Sanayici diyaloğunu hedefleyen yemeğe Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İ. Hakkı Bahar, Prof. Dr. Alp Timur, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Şerafettin Canda, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, dekan yardımcıları, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercüment Yalçın, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öcal Usta ve DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Eyüp Hazan ve başhekim yardımcılarının ev sahipliği yaptı.

Rektör Prof. Dr. Füzün, yıllık 500 milyon TL bütçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesinin ardından İzmir'in üçüncü büyük bütçeli kurumu olduklarını ifade ederek, "Tınaztepe ve İnciraltı Yerleşkeleri'nde 50 bini aşkın öğrencimiz, 3200'ü akademisyen olmak üzere 7 bin çalışanımızla bilime hizmet veriyoruz. Altyapımız, sosyal etkinlikler ve yeni yatırımlarımızla yükselen değer olmaya devam edeceğiz. İş dünyasının böyle güzide isimleri ile biraraya gelmekten onur duydum. Diyaloğumuzun artarak devam edeceğini düşünüyorum"dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Rektör Füzün ve organizasyonu hazırlayan DEÜ Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Metin Manisalı'ya teşekkür etti.

Demirtaş, "Bu diğer kurumlara da örnek olacak bir yaklaşımdır. Şu anda biraraya geldiğimiz rektörlük binası benim yıllar önce eğitim gördüğüm anılarla dolu bir yer. Hemen arkasında Cumhuriyet Kız Enstitüsü bulunuyor. Üniversite yönetimi, Rektörlük binasının yerine bir ticaret merkezi inşaa etmek istiyor. Ben bu projenin, enstitü binasının bulunduğu yer de dahil edilerek büyük bir kompleks şeklinde hayata geçirilmesini öneriyorum"görüşünü ifade etti.

Altınyağ Kombinaları A.Ş Genel Müdürü Ramazan Abay ise DEÜ Sağlık Kampüsü'nde tamamlanmak üzere olan 150 yataklı Salih İşgören Çocuk Hastanesinin biran önce hizmete girmesi için el birliği gerektiğini kaydetti.

Abay, İZTO Başkanı Demirtaş ve Atatürk Organize Sanayi Odası Başkanı Hilmi Uğurtaş hastaneye destek olacaklarını ifade etti.

İZSİAD Başkanı İlknur Denizli ile işadamı Bülent Akgerman ise İzmir'de üniversitelerle iş dünyasını temsil edenlerin yıllardır bir çekingenlik ve pratik'teorik kavramı ayrılığı nedeniyle birbirinden uzak kaldığının altını çizdi.

Denizli, şöyle devam etti:

"Bizler ve üniversiteler utangaç aşıklar gibiyiz. Bir türlü birbirimize yakın olamıyoruz. Oysa Ege Bölgesi olarak ciddi bir atılıma ihtiyacımız var. İstanbul ve Bursa'da projelerin büyük bölümünde üniversite işbirliği ile hareket ediliyor. İzmir bu anlamda zayıf. Bizler bir projeyi kurgularken bu konuda şu üniversiteyi arayıp bir görüşelim diye aklımızdan geçirmiyoruz. Büyük eksik. Geleceği planlarken mutlaka işbirliği gerek. Sayın Rektörümüzün girişimini çok anlamlı ve önemli buluyorum."

Davete ayrıca şu isimler katıldı:

Ender Yorgancılar (EBSO Yön. Kur. Bşk), Temel Şen (EGİAD Yön. Kur. Bşk), Necip Kalkan (İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı), Zekeriya Mutlu (Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı), Bülent Akgerman (AKG Yalıtım ve İnşaat Malz. Aş. Yön. Kur. Bşk.), Rıza Akça (Akça Holding Yön. Kur. Bşk.), Mesut Sancak (Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş Yön. Kur. Bşk.), Cihangir Coşkun (Kaya Holding Yön. Kur. Bşk. Vekili), Meral İnci Zaim (İnci Holding Yön. Kur. Bşk.), Ömer Yüngül (Vestel CEO), Aziz Demir (Alp Erdem Elektronik A.Ş Genel Müdür), Selim Yaşar (Yaşar Grubu), Yaşar Dağlıoğlu (TÜPRAG A.Ş Yön.Kur. Bşk.), Ethem Oruç (Teknik ? El A.Ş Yön. Kur. Bşk), Sezgin Canözden (YATSAN A.Ş. Yön. Kur. Bşk.), Mustafa Dirin (Dirinler Makine A.Ş Yön. Kur. Bşk.), Oğuz Alp Karataş (Turkcell Yöneticisi).

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title