Haberler

Depremzedelerle "Bayram Coşkusu"

Depremzede kardeşlerimize bayram coşkusunu yaşatmak, amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik.

Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON işbirliğiyle, işadamı, siyasetçi ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, Kurban Bayramı'nın ikinci günü depremzedelere moral vermek ve bayramlarını kutlamak amacıyla Van'a gitti. Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk, "Depremzede kardeşlerimize bayram coşkusunu yaşatmak, bir günlük de olsa yaşadığı sıkıntılarını unutturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Bu coşku verebileceğimiz en güzel hediye çünkü yaşadıkları bu güzel gün sayesinde travmadan kurtulmaları hızlanacak" dedi.

Van depreminin ardından yaşam mücadelesi veren depremzedeler Kurban Bayramı'nda yalnız bırakılmadı. Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON işbirliğiyle, işadamı, siyasetçi ve sanatçılardan oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, Kurban Bayramı'nın ikinci günü depremzedelere moral vermek ve bayramlarını kutlamak amacıyla Van'a gitti. Teker teker çadırları gezen ekip, çocuklara bayram harçlığı verdi, oyunlar oynadı, depremzedelerin dertlerini dinledi. Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk, şimdiye kadarki en anlamlı bayram gününü yaşadığını belirterek, "Bayram, bir arada olmak demek. Biz de bu etkinliğimizi düzenleyerek bu anlamlı günde depremzede kardeşlerimizi yalnız bırakmak istemedik. Onlara bayram coşkusunu yaşatmak, bir günlük de olsa yaşadığı sıkıntılarını unutturmak istedik. Bu coşku verebileceğimiz en güzel hediye çünkü yaşadıkları bu güzel gün sayesinde travmadan kurtulmaları hızlanacak" dedi.

GÜNDE 5 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITIMI YAPILIYOR

Van depreminin yaşandığı andan itibaren yardımlara başladıklarını söyleyen Öztürk, "Öncelikle genel merkezimizde bir kriz masası oluşturduk. Arama Kurtarma ve Sağlık Yardımları (ASYA) ekimizi Van'a gönderdik. Van'a ulaşım sıkıntısını çözmek için gönüllü işadamlarımız seferber oldu ve özel uçaklarını tahsis ettiler. Böylelikle hem ekiplerimizi hem de yardım kolilerimizi depremin olduğu ilk günden itibaren gönderebildik. Şubelerimizden toplam 4 milyon TL değerinde çadır, battaniye, gıda, kilim, kışlık kıyafet, ayakkabı, su, katalitik soba, elektrikli ısıtıcı, bebek bezi ve temizlik malzemesinden oluşan yardımlar; 100'ü aşkın tır ile afet bölgesine gönderildi. Van'da 2 bin, Erciş'te 2 bin olmak üzere günde 4 bin kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz. Gönüllülerimiz, çadır çadır, ev ev, sokak sokak dolaşarak açıkta kalan ve ihtiyaç sahibi olan kişilere yardım malzemelerini direk elden teslim ediyor. Gezici aş evimiz günde bin kişiye 2 öğün yemek dağıtımına devam ediyor" diye konuştu.

ÇOCUKLAR DRAMA OYNAYARAK TRAVMADAN KURTULUYOR

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk, şöyle devam etti:

"15 kişilik psikoterapi ekimiz yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşıyor ve psikolojik destek veriyor. Özellikle çocuklara çeşitli organizasyonlar yaparak, oyunlar oynayarak fark ettirmeden tedavi olmalarını sağlıyoruz. Drama oynatarak travmanın etkilerinden kurtulmalarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız mutlu olsun diye her biri 649 metrekare çadırlardan oluşan oyun parklarını Van ve Erciş'e yaptık. Onların mümkün olduğunca oyun oynamalarını, yaşanan bu felaketin hafızlarında derin etkiler bırakmamasını istiyoruz."

Yardımların devam edeceğini dile getiren Öztürk, "130 adet prefabrik konut projesi ile ilgili hazırlıklarımız tamamlandı ve yapım aşamasına geçildi. Bin 100 öğrenci kapasiteli 6 adet öğrenci yurdu, 10 adet okuma salonu yapımı çalışmalarına başlandı ve hızla devam ediyor. Yine bin öğrencimize burs verilecek ve bu öğrenci ailelerine de ayni yardım desteği sağlanacak".

YAPILAN YARDIMLAR ONLİNE OLARAK GÖRÜLEBİLİYOR

25 Ekim 2011 gecesi Samanyolu Yayın Grubu ve TUSKON'un destekleriyle yapılan "Kardeşlik Zamanı" programına da değinen Ünal Öztürk, şu açıklamayı yaptı: "Kardeşlik Zamanı programında depremzedelere yardım etmek için canlı yayına bağlanan yardımseverlerimizin taahhütleri sonrası toplanan miktar 65 milyon TL olarak ifade edildi. Bu rakam nakdi yardımlar dışında, vaad edilen ayni yardımların da toplamını kapsamaktadır. Kimse Yok Mu Derneği'ne şu an yatırılan toplam nakit tutarı 8 milyon TL'dir. Ayni yardımların bedeli ise 40 milyon TL'dir. Bu miktar Fi Yapı'nın taahhüt ettiği 35 milyon TL tutarındaki 500 adet dairenin ve Serdar İnan Bey'in (Mimar Sinan Vakfı) yapacağı 5 milyon TL değerinde Van'daki kalıcı projelerin karşılığıdır. Bu konuda şeffaf bir yapımız var. Yapılan yardımların hepsi internet sitemizden online olarak görülebiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title