Haberler

Depremzedelere Kalıcı Konut Başvuru Uyarısı

Van'da yaşanan depremlerin ardından hak sahipliği ve borçlandırma müracaat süresinin 28 Haziran'da sona ereceğini belirten yetkililer, "Depremzede ailelerin hak kaybına uğramamaları için belirtilen süre içerisinde Van İl Afet ve Acil Durum"...

Van'da yaşanan depremlerin ardından hak sahipliği ve borçlandırma müracaat süresinin 28 Haziran'da sona ereceğini belirten yetkililer, "Depremzede ailelerin hak kaybına uğramamaları için belirtilen süre içerisinde Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki hak sahipliği ve borçlandırma bürolarına kendileri veya kanuni vekilleri aracılığıyla müracaatlarını yapmaları gerekmektedir" dediler.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından depremzedeler için Van'ın değişik bölgeleri ile Erciş ilçesinde yaptırılan kalıcı konutlar hızla yükselirken, hak sahipliliği için yapılacak olan başvuru süresi de sona yaklaşıyor. Van merkezi ile Edremit ilçesi ve bağlı belde ve köyler için hak sahipliği ve borçlandırma müracaat süresinin 28 Haziran 2012 tarihinde sona ereceğini belirten yetkililer, afetzede ailelerin hak kaybına uğramamaları için belirtilen süre içerisinde Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki hak sahipliği ve borçlandırma bürolarına kendileri veya kanuni vekilleri aracılığıyla müracaatlarını yapmaları gerektiğini belirttiler.

Çalışmaların Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ve AFAD Başkanlığı İyileştirme Dairesi Başkanı Gökhan Çebi'nin koordinasyonunda yürütüldüğünü de anlatan yetkililer, "Van'da yaşanan depremler sonrası başkanlığımızın koordinasyonunda yapımına başlanan kalıcı konutların inşası hızla devam etmektedir. Toplamda 15 bin 323 adet olarak planlanan konutların 10 bin 443'ü Van merkezde, 4 bin 880'i ise Erciş'te yapılmaktadır" dediler.

Köylerde de afet konutlarının yapımına devam edildiğini ifade eden yetkililer, ağustos ayı sonu itibariyle depremzedelere teslimine başlanması planlandığını ifade ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Erciş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title