Haberler

Dekoratif Aydınlatmalar Hakkında SEDAŞ Bilgilendiriyor

Güncelleme:

SEDAŞ Müdürlüğü yetkilileri, Muhtarı Özçelik'i, makamında ziyaret ederek, TOKİ konutları arasında yer alan dekoratif tip aydınlatmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

SEDAŞ tarafından Hazine adına EPDK ve TEDAŞ denetimleri doğrultusunda Aydınlatma Yönetmeliğine uyarak hareket edildiği bildirildi.

SEDAŞ BİLGİLENDİRİYOR

Yunus Özçelik aydınlatma konusunun daha önce kamuoyuna yansıdığını ve SEDAŞ'ın Belediyeler ve Kaymakamlıkları da Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında bilgilendirdiğini, SEDAŞ'ın Hazine adına TEDAŞ tarafından denetlendiğini, SEDAŞ'ın aydınlatma tesislerinin abone bağlantı anlaşmalarının yapılması uygulamasının zorunlu bir uygulama olduğunu biliyor ve vatandaşlarımıza da bu yönde bilgi veriyoruz. Bilgilendirme amaçlı yaptığınız bu ziyarete de teşekkür ediyoruz" dedi.

SİTE YÖNETİMLERİ ABONE OLMALI

Muhtar Yunus Özçelik "17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Camili Mahallesi yeni yerleşim yeri olarak belirlenip, 2001 yılında da burada TOKİ konutları inşa edildiğinde, bu konutlar hak sahibi olan kişilere dağıtılırken, konutların içinde yer aldığı ada ve parsellerin de hak sahibi kişilere pay edilerek, tapuda özel mülkiyet olarak gösterildiğini ve buradaki dekoratif aydınlatmaların konut sahiplerinin bahçelerinde yer aldığını belirtti ve Hazine tarafından bu tür dekoratif aydınlatmaların bedeli ödenmiyorsa yapılacak en önemli girişimin Ada yönetimlerinin oluşturularak acilen bu yönetimler tarafından abonelik kaydının yapılması ve yasal kullanım için elektriklerin bu şekilde açılmasının sağlanması gerekir dedi. Özçelik "Kat Mülkiyeti Kanunu gereği de Camili Konutlarında Site Yönetimlerinin oluşması gerekmektedir."dedi.

AYDINLATMA YÖNETMELİĞİ

TOKİ konutları inşa edilirken konutlar arasına TEDAŞ standartlarına uygun olmayan, dekoratif türde yapılan aydınlatma tesislerinin Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında uygun görülmediği, TEDAŞ tarafından yapılan denetimlerde SEDAŞ'a bildirildi. Özel mülkiyet alanlarında bu türde dekoratif aydınlatmaların sokak aydınlatmalarına bağlanan elektrik hattından enerji alamayacağı ve bu aydınlatma bedellerinin Hazine tarafından ödenmesine izin verilmeyeceği hususu, TEDAŞ tarafından, SEDAŞ'ın görev bölgesinde yapılan denetimler sırasında da en önemli konu olarak kamuoyuna yansıdı.

ABONELİK GEREKLİ

SEDAŞ site alanları içerisinde yer alan dekoratif aydınlatma lambalarının bakım ve onarımının yapılmasının görev ve sorumlulukları arasında olmadığını zaman zaman kamuoyuyla paylaşırken, konutlar arasındaki 2 metre boyunda dekoratif glop lambalı aydınlatmaların enerji bağlantıları için de Site Yönetimlerince abone olunması gerektiği belirtildi.

KONU TOKİ'YE BİLDİRİLDİ

SEDAŞ bölgesinde benzer sorunlar yaşanmaması adına TOKİ'ye yazılı bir bildirimde de bulundu. SEDAŞ'ın yazısında, T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca toplu konut alanlarında TEDAŞ onaylı olmayan dekoratif tipte direk ve aydınlatma armatürleri ile aydınlatma yapılmasının sonucu yaşanan sorunlar yansıtılırken, Aydınlatma Yönetmeliği kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar bildirilerek, aynı yazı bilgi olarak TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne de gönderildi.

SEDAŞ görev alanındaki (Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce) illerinde toplu konut alanları inşa edilirken, TOKİ tarafından yaptırılan alçak gerilim aydınlatma projelerinde dekoratif aydınlatma tesislerine yer verilmesi yerine, toplu konut alanlarında TEDAŞ tarafından tip testleri ve proje onayı yapılmış aydınlatma direklerine yer verilmesinin uygun olacağı ve bu hususlara dikkat edilmesinin de yaşanan sorunları önleyeceği TOKİ'ye bildirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Camili Güncel Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title