Haberler

Cumhurbaşkanı Adayı Gül, Destek Turunu Sürdürüyor

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül, Seçilmesi Halinde Bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı Olacağının Altını Çizerek, "Farklılıklarımızı Zenginlik Olarak Göreceğim. Bütün Kurumlarımız Arasındaki Çalışmayı ve Uyumu En İyi Şekilde Tesis Etmek İçin Gayret Sarf Etmem Gerekecek. Siyasetin Tamamen Üstünde, Küçük Hesapların Tamamen Üstünde, Çok Büyük Bir Sorumluluk Bilinciyle Hareket...

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, seçilmesi halinde bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olacağının altını çizerek, "Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğim. Bütün kurumlarımız arasındaki çalışmayı ve uyumu en iyi şekilde tesis etmek için gayret sarf etmem gerekecek. Siyasetin tamamen üstünde, küçük hesapların tamamen üstünde, çok büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket edeceğim" dedi.

Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan Abdullah Gül, seçimin ilk turunda 367'nin sağlanması için destek turunu sürdürüyor. Adaylığını ilan ettikten sonra CHP, Anavatan Partisi, DYP, SHP ve 6 bağımsız milletvekiliyle görüşen Gül, temaslarına Meclis'te devam etti. Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli, İstanbul Milletvekili Memduh Hacıoğlu ve İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali ile görüşen Gül, temaslarının ardından gazetecilere bir açıklama yaptı.

Aday olduktan sonra bütün siyasi partileri ve bağımsız milletvekillerini ziyaret ettiğini belirten Gül, "Onlara şunu söyledim. Şayet TBMM benim adaylığımı onaylar ve beni cumhurbaşkanı seçerse, bunun sorumluluğuna vakıf olduğumu, bu sorumluluğun büyük bir sorumluluk olduğunu, Türkiye gibi politize olmuş bir toplum içerisinde aslında tölerans, hoşgörü, beraber yaşamak bizim dokumuzda olmasına rağmen politize olmaktan dolayı düştüğümüz sıkıntıların büyük sorumluluğu olduğunun altını çizdim. Onun için bütün

Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağım. Farklılıklarımızı zenginlik olarak göreceğim. Bütün kurumlarımız arasındaki çalışmayı ve uyumu en iyi şekilde tesis etmek için gayret sarf etmem gerekecek. Anayasa'da da öngörüldüğü gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bütün Türk milletini temsil etme söz konusu olduğu için siyasetin tamamen üstünde, küçük hesapların tamamen üstünde, çok büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket edeceğimi söyledim" dedi.

Destek verip vermeme kararının milletvekillerine ve partilere ait olduğunu kaydeden Gül, herkesin kararına saygı duyduğunu söyledi. "Demokrasinin en güzel yanı budur. İlk defa bir cumhurbaşkanı tüm milletvekillerini tek tek ziyaret etmiştir" diyen Gül, ziyaret ettiği siyasi partilerin ve milletvekillerin bu ziyaretlerden memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Gül, 'İlk turda 367'nin sağlanabileceğine inanıyor musunuz?' sorusu üzerine de, "Onu doğrusu bilemem. O Meclis'in, milletvekillerinin ve siyasi partilerin kararıdır. Onların kararına saygı duyarım. Benim görevim herkesi ziyaret etmektir. Bu ziyaret ettiğim sürecin, şayet seçilirsem bundan sonra nasıl hareket edeceğime de en iyi örnek oluşturduğuna inanıyorum. Meclis dışında siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları var ama onları bu sürede ziyaret etmem mümkün değil. Ancak seçilirsem onlarla da çok

yakın diyalog içerisinde olacağım. Onların fikirlerini her zaman alacağımı, yeri geldiğinde kendimi onların da yerini koyarak düşüneceğimi ifade etmek isterim" değerlendirmesini yaptı.

Gül, Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de, "Görüşeceğim" karşılığını verdi. Şirin'in 'Benimle değil genel başkanımla görüşün' cevabının hatırlatılması üzerine de Gül, "Bütün partileri ziyaret ediyorum. Dolayısıyla kendileriyle de görüşeceğim. Bu onların bileceği bir iş" dedi.

(DA-MAY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title