Haberler

Çtso Meclis Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının (ÇTSO) Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının (ÇTSO) Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı.

ÇTSO Toplantı Salonu'nda Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Şevki'nin yönettiği toplantıda, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, devam eden projelerin inşaatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Engin, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) inşaatın yaklaşık bir ay önce başladığını ve normal sürecin devam ettiğini söyledi. Müteahhit firmaya KDV dahil 100 bin lira hak ediş verildiğini ifade eden Engin, inşaatların denetimi için ihale açıldığını vurgulayarak, "Meclis üyelerimizden rica ediyorum. Sizler de inşaatlarımızı takip edin ve denetleyin" dedi.

İş merkezi projesinin hafriyatının bitirilerek geçen hafta müteahhit firmaya teslim edildiğini söyleyen Engin, inşaatları imece usulu yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Engin, Akçansa'dan tüm inşaatlarda kullanılacak çimentonun sözünün alındığını ve sevkıyata başlandığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Sevkıyatı Ekşioğlu firması üstlendi. Karel İnşaat 50 bin lira bağış yaptı. Aydınlık İnşaat 5 bin ton agrega bağışı yapacak. Kale Grubu Başkanlarından Osman Okyay'dan her 2 inşaatımız için kullanılacak seramik ürünlerini alma sözü aldık. İnşaatların hafriyatına Çetinkaya ve Karel firmaları kendi ekipmanlarıyla destek olacak. İnaltaş İnşaat 100 bin, Akarsu inşaat 50 bin, İhsan Diler 50 bin, Erdemir İnşaat 25 bin, Sözsan Çelik 50 bin lira bağış yaptı. Ayrıca Erdemir İnşaat proje bedeli almayarak destek olup, 25 bin lira bağış sözü verdi. Yapısan Mimarlık 14 bin 820 lira mimari proje bedeli almayarak bağışta bulundu. Isımer firması da 4 bin 652 lira mekanik tesisat projelendirme ücretini almadı. Hepsine teşekkür ediyorum. "

Yat limanı projesine de ÇTSO ve iştirakleri olarak başlandığını anlatan Bülend Engin, "Hedef 5 ortaklı bir anonim şirket kurmaktır. İl Genel Meclisi, biz, GESTAŞ, Belediye ve Terzioğlu Vakfı var. Bu, sayın valimizin başkanlığında Çanakkale'ye mal olacak bir projedir. Çanakkale'nin canlanması ve ekonomisinin gelişmesi için çabalıyoruz. Proje bazında kaybedilmiş zamanımız yoktur" diye konuştu.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title