Haberler

Çözüm süreci - Batman Valisi Çelik

Batman Valisi Azmi Çelik, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Süreç başarıyla sonuçlanırsa yarınlar hepimiz için güzel olacak" dedi.

Batman Valisi Azmi Çelik, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Süreç başarıyla sonuçlanırsa yarınlar hepimiz için güzel olacak" dedi.

Vali Çelik, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, çözüm sürecinin hem Batman hem bölge hem de Türkiye'nin önünün açılması için önemli olduğunu söyledi.

Sürecin başarıyla sonuca ulaşması için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, "Süreç başarıyla sonuçlanırsa yarınlar hepimiz için güzel olacak. Sürecin başarıya ulaşması herkesin ortak temennisi" diye konuştu.

Süreçte başta hükümet olmak üzere her iki tarafın çok önemli katkılarının ve aynı zamanda herkesin birbirinden çok önemli beklentilerinin bulunduğunu aktaran Çelik, sürecin sağlıklı bir şekilde ve amacına uygun bir şekilde işlemesi noktasında hiç kimsenin herhangi bir tereddüdünün olmadığını, herkesin çok iyi dileklerini belirttiğini anlattı.

Sonuca herkesi memnun edecek, huzurlu bir şekilde ulaşmak adına bütün kesimlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getiren Çelik, her kesimin süreç ile ilgili çok umutlu ve ciddi bir beklenti içerisinde olduğunu belirtti.

Çelik, "Hakikaten yol almamız lazım, çünkü güzel günleri hepimizin hak ettiğini düşünüyoruz. Beklentimiz bu noktada sürecin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde yürümesi için bir koordinasyonu, birlikteliği, birlikte hareket etmeyi sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinin sağlıklı yürüdüğünü, geleceğe dair umut verici gelişmelerin yaşandığına dikkati çeken Çelik, süreci sekteye uğratacak herhangi bir eylem ve faaliyet içerisinde olunmaması gerektiğini bildirdi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elbette süreç içerisinde herkes beklentisini dile getirecek, fakat bu demokratik şartlar ve kurallar çerçevesinde olması huzur açısından önemli. Bugüne kadar ki uygulamalarda olduğu gibi demokratik uygulamalar içerisinde birbirimizi anlamayı ve empati yaparak sorunlara ortak adım oluşturmak suretiyle müdahale etmeyi arzuluyoruz. İnşallah süreç amacına sorunsuz bir şekilde hepimizin desteği ile ulaşacaktır. Basının bu konudaki desteği önemlidir."

İl Emniyet Müdürlüğünde yaşanan yer değişikliklerine de değinen Vali Çelik, yer değişikliklerin olağanüstü bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Emniyete yeni gelen arkadaşların yerlerinin belirlendiğini bildiren Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu arada mevcutlarda da yer değişiklikleri oluyor, ama bu olağanüstü bir değişiklik değildir. Olması gereken, yapılması gereken değişikliklerdir. Yakın zamanda rütbeli arkadaşlarımız geldiğinde ve buradan giden arkadaşlarımız da belli olduğunda yine bir değişiklik olacak. Çünkü yeni atamalarla geleceklerin yerlerinin belirlenmesi için bu zaruri olacak. Hizmetin efektif bir şekilde işlemesi adına yapılan değişikliklerdir bunlar."

-Çözüm süreci

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title