Haberler

Çocuklara Yönelik İhmal ve İstismarın Önlenmesi" Konferansı

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çocukların sorunlarıyla ilgili olması gerektiğini belirterek, "Çocuğun ailesi ne durumdadır, evindeki durum nedir, şiddet, açlık, suistimaller, istismarlar var mı?

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çocukların sorunlarıyla ilgili olması gerektiğini belirterek, "Çocuğun ailesi ne durumdadır, evindeki durum nedir, şiddet, açlık, suistimaller, istismarlar var mı? Herkes ilgili, alakalı olursa bilir, belki bir iki müdahaleyle o aile, o çocuk sıkıntıdan kurtulabilir." dedi.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, "Çocuklara Yönelik İhmal ve İstismarın Önlenmesi" konferansı düzenlendi.

Çınar, burada yaptığı konuşmada, sorunların çözümünün ertelenmemesi, ötelenmemesi ve ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Çocukların kendilerine faydalı olacak bir seviyeye gelmesi için herkese görevler düştüğünü anlatan Çınar, "Eğitim öğretimindeki ihmallerimiz ve diğer sebeplerden dolayı çocukların hayatında birtakım olumsuzluklara, başarısızlıklara sebep olursak, onların bize hakkı geçer, bunun tersi olursa da önemli ve güzel işler yapmış oluruz." dedi.

Çınar, makamların hava atma yeri olmadığını, hizmet yeri olduğunu dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Mesleğimiz gereğince çok şey duyuyor, görüyor, biliyoruz. Kimse annesine, babasına, eşine, kardeşine açamadığı konuları medet umarak bize getiriyor. Bu çok fazla mı? Değil ama bu 500'de bir de olsa çok fazla değil mi? Diyelim bir çocuk mağdur oluyor, koca şehirde bir kişiyse bile bu çocuğun 'imdat' demeye, yardıma ihtiyacı yok mu? Bu hepimizin sorumluluğu. İlgili olun, çocuğun ailesi ne durumdadır, evindeki durum nedir, şiddet, açlık, suistimaller, istismarlar var mı? Bu zor bir şey değil. Herkes ilgili, alakalı olursa bilir, belki bir iki müdahaleyle o aile, o çocuk sıkıntılardan kurtulabilir. Bizim bunları görmemiz lazım. Doğru olan, bize düşen budur."

Bu konuda gayretle çalışmanın önemini vurgulayan Çınar, her zaman çocukların yanında olmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Çınar Güncel Haberler

title