Haberler

Çocuk Gelin, Başlatılan Film Gibi Operasyonla Kurtarıldı

Güncelleme:

Mardin'de 14 yaşındaki çocuğun evlendirildiği ihbarını alan ekipler, filmleri aratmayan bir operasyonla çocuk gelini kurtardı.

Mardin'de 14 yaşındaki çocuğun evlendirildiği ihbarını alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri çocuk gelini kurtarmak için filmleri aratmayan bir operasyon düzenledi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 14 yaşında bir kız çocuğunun evlendirildiği ihbarını alan Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çocuk şube polisleri, 14 yaşında evlendirilen ve düğün salonunda yüzlerce kişinin katılımıyla düğünü yapılan D.K.'yı çocuk gelin olmaktan kurtarmak için seferber oldu.

DEDEKTİF GİBİ ÇOCUK GELİN ARADILAR

Ellerinde sadece bir telefon numarası olan ekipler, 5 saat süren çalışmanın ardından çocuk gelinin yerini tespit ederek operasyon düğmesine bastı. Ekipler ellerindeki numaradan ve kuaför adresinden yola çıkarak başlattıkları çalışma ile Kızıltepe ilçesindeki tüm düğün salonlarını takip etti. Çocuk gelinin profiline uygun bir düğün salonunda yapılan düğün merasimini inceleyen ekipler, olay çıkmaması için saatlerce düğünün bitmesini bekledi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Mardin ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, bakanlık yetkilileri, Mardin Valiliği ve emniyeti ile birlikte kriz masası oluşturarak bir çocuğu gelin olmaktan kurtarmak için saatlerce süren mücadeleyi anlattı.

ASP İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, akşam saat 20.00 sıralarında gelen ihbar üzerine 12 kişilik bir ekiple harekete geçtiklerini belirterek, "Bakanlığımız, Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Mardin İl Emniyet Müdürüne konuyu iletmemizin ardından 14 yaşında ailesi tarafından zorla verildiğini tespit ettiğimiz kızımızı kurtarmak için dakikalar ile yarıştık" dedi.

KUAFÖR TEYZESİYMİŞ

Ellerinde sadece telefon numarası olduğunu belirten Efetürk, "Aradığımız numara kuaföre aitti, telefonda böyle bir gelin olmadığını iddia etti. Ama işin peşini bırakmadık ve takibe devam ettik. O kuaför kızın teyzesi çıktı" diye konuştu.

DÜĞÜNÜN BİTMESİNİ BEKLEDİLER

ASP Mardin İl Müdürü Efetürk, düğün çok kalabalık olduğu için kızı almak için düğünün bitmesini beklediklerini söyledi.

Efetürk, "İhbarı aldıktan sonra nöbetçi müdürümüz, kuruluş müdürümüz, meslek elemanlarımız ile birlikte bu ihbarı değerlendirdik. Sadece elimizde çocuk gelinin gittiği kuaförün numarası vardı. Biz bundan yola çıktık. Bu numarada 'yanlış ihbar' dedi. Biz de Kızıltepe ilçesi olunca Valimiz ve Bakanımızın talimatları gereği tüm düğün salonlarını dolaştık. Şahsın eşkaline uygun biri tespit edildi.

DÜĞÜN SONUNDA DAMAT GÖZALTINA ALINDI

Çocuk şube ekiplerince düğün kontrol altına alındı. Düğünden kızı almamız çok riskliydi. Düğünün bitmesini bekledik. Düğünden eve doğru giderken yaşı küçük kızı ve damadı aldık. Sabah 06.00'ya kadar çalışmalarımız sürdü. Kızımız devlet koruması altına alındı. Kızımızın sağlığı çok iyi. 13 yaşını bitirmiş 14 yaşına girmiş kızımız. Şuan gayet iyi daha da iyi olacak. Devletimiz korumasında."

ÇOCUK GELİN KORUMA ALTINDA

Konuyla ilgili damat M.A.E.İ. (24) ve aileler polisler tarafından gözaltına alınırken, çocuk yaşta zorla evlendirilen 14 yaşındaki D.K. devletin koruması altına alındı. Çocuk gelinin evlendirilmesi ile ilgili aileler ve damat hakkında geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Kızıltepe Mardin 3.Sayfa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (11)

...:

14 yaşındaki bi kızdan ne umut ediyorsunuz ya ! ondan nasıl eş olur sana ! bu nasıl bi mantık kendi yaşıtların yok mu git onlarla evlen ! . . yazık vallahi yazıkk . .

20
4
yanıtYanıtla
Dogulu:

Eee. Evden kacmasan böyle. Olur

3
16
yanıtYanıtla
cevat cevahir:

yani evden kaçanlara hak diyorsun öyle mi? demiyorsun ki dışarıda sapık kurtlar var. demiyorsun ki kabahat eğitimde . Ben sana ne diyeyim ki? aklınızca islam yolu diyorsun. bir de yorum yapıyorsun. Ali bak kitap ! oku oku kitap oku .

yanıt6
yanıt4
Kaptan:

Made in Eğitimsizlik

16
2
yanıtYanıtla
Yorum:

Acilen Kısırlaştırın Bu yaratıkları !!!!!! Anne Baba ... olmaya Hak etmiyorlar!!!!!

10
3
yanıtYanıtla
gurbetci:

sapiklar vicdansizlar tam sapiklik iste 14 yasindakini evlendirmek ALLAH sizin gibileri bildgi gibi yapsin

10
3
yanıtYanıtla
MUSTAFA KEKEÇ:

İNSAN. . . . . İNSANLIĞINI KAYBETMESİN , . . . ONDAN HERŞEY BEKLENİR, . . . ALLAH İYİ İNSANLARLA KARŞILAŞTIRSIN, . . .

11
1
yanıtYanıtla
Turk:

Töre bilir bunlara göre devlet bilmez

2
3
yanıtYanıtla
adil:

bu ulkede 9 yasin kiz 12 yasi da erkek balik fetbalari verilen ülkede gayet normal dir bu zihniyet oldugu müdett hic biryere varamayiz

yanıt2
yanıt3
KANUN:

Yasal olmayan bu tür şeyler tacizdir.

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title