Haberler

Cizre'de Nihat Kazanhan'ın Ölümüyle İlgili 5 Polisin Yargılanmasına Başlandı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde geçen Ocak ayında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili 1'i tutuklu 5 polisin yargılanmalarına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde geçen Ocak ayında 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili 1'i tutuklu 5 polisin yargılanmalarına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanıkların SEGBİS sistemiyle katıldıkları duruşmada, Kazanhan ailesinin avukatları sanıkların duruşma salonunda bulunmasını talep etti.

Cizre'de geçen 14 Ocak günü Nihat Kazanhan'ın arkadaşlarıyla oynarken başından vurularak ölümüyle ilgili olarak tutuklanan özel harekat polisi Mehmet N.G. ile tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T.'nin yargılanmasına Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugünkü duruşmayla başlandı.

Tutuklu polis memuru Mehmet N.G.'nin 'olası kast ile nitelikli öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası, tutuksuz olan komiser yardımcısı U.İ. ile özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T. için ise 'kamu görevlisinin suçu bildirmeme' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen dava nedeniyle Cizre adliyesi önünde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Duruşmaya katılanlar üst aramasından geçirilirken, gazetecilerden sadece bir temsilcinin izlemesine izin verildi.

Duruşmaya ölen Nihat Kazanhan'ın annesi Ayşe, babası M. Emin Kazanhan, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Kazanhan ailesi avukatları ile Şırnak, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Manisa, Antalya, Gaziantep, İstanbul, Mersin, Sakarya, Ankara, Bitlis, Bursa ve Batman barolarına bağlı yaklaşık 60 avukat katıldı.

İddianamenin okunması ile başlayan duruşmaya tutuklu yargılanan polis memuru Mehmet N.G. Ankara'dan, tutuksuz sanık polisler H.V., O.Ç., U.İ. ve G.T. ise Mardin adliyesinden SEGBİS ile katıldı. Sanık avukatları ise duruşmada hazır bulundu. Kazanhan ailesinin avukatları, yargılanan polislerin mahkemede hazır olmasını ve sorularını yüz yüze sormak istediklerini söyledi. Avukatların taleplerini tutanağa geçiren mahkeme heyeti, bunun daha sonra değerlendirileceği belirtti. Sanıkların SEGBİS ile ifadelerinin alınması sırasında, ses sisteminden kaynaklanan ve konuşmaları iyi duymamalarına avukatlar tepki gösterdi. Duruşmaya ara verilirken, sinir krizleri geçiren anne Ayşe Kazanhan, dışarıda ağladı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, Cizre adliyesinde etkili bir kovuşturma yapılmasını beklediklerini söyledi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, öldürülen son çocuklardan birinin Nihat Kazanhan olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer bakanlar, il valisi dahil olmak üzere bu cinayetin, bu katliamın polis tarafından olmadığı ifade edildi. Nihat Kazanhan olayı hem kamuoyunun duyarlılığı, hem partimizin yoğun çabasıyla bu ölümün polis tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Kazanhan davasının hak, hukuka göre uygun bir sonuçla, böylesi sorunların böylesi katliamların bölgede ve ülkede meydana gelen olayların önüne geçilmiş olabilir" dedi.

Duruşma iddianamenin okunmasıyla devam etti. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Diyarbakır Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title