Haberler

'Çirkin ve Sağlıksız Yapıların En Kısa Zamanda Değişmesi İçin El Ele Vermeliyiz'

Güncelleme:

Buca Belediye Meclis Üyesi Olan Lokman Fazla, Yaptığı Açıklamada Ülkemizde Plansız Kentleşmenin Hızla Arttığını Ve Buna Bağlı Olarak Kentsel Rantın da Artığını Belirtti.

İzmir ticaret odası meclis üyesi ve buca belediye meclis üyesi olan lokman fazla, yaptığı açıklamada ülkemizde plansız kentleşmenin hızla arttığını ve buna bağlı olarak kentsel rantın da artığını belirterek coğrafi şartları dikkate almadan ve geleceği düşünmeden derelerin doldurulması, imar ve fen kurallarına fazla dikkat edilmeden sağlam olmayan zeminlere çürük ve tam malzeme kullanılmadan inşaat yapılması yaşanabilecek tehlikeyi bin kat daha artırmaktadır.

Unutulmasın ki "Türkiye'de meydana gelen depremlerde ölümlerin ve kayıpların tamamına yakını, kötü, çürük ve kaçak yapılan binalardan dolayı olmuştur."dedi.

Denetimler Yetersiz; Herkes İnşaat Yapabiliyor

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Buca Belediye Meclis Üyesi Lokman Fazla, herkesin kolayca inşaat yaptığı veya yaptırabildiği günümüzde bugüne kadar denetimler tam olarak yapılmamış ve geçmişte yerel yönetimler şehir planlamaları ve imar uygulamaları konusunda yeterli dirayeti göstermemiştir. Bu güne kadar yaşanan süreçte yerel yönetimler gibi merkezi yönetimde konuda sınıfta kalmıştır.

Yeterleri denetimlerin yapılamadığı gibi; inşaat sektörü sağlam kurallara bağlanmadığından, piyasa rekabetinin acımasız olmasından ve ortaya çıkan boşluktan dolayı birilerinin aşırı karlar elde edilmesine sebep olmuş ve dürüst çalışanlar bu nedenle büyük zarara uğrayan firmalar birer birer bu sektörden çekilmişlerdir''dedi.

Fazla, inşaat sektörün ve yerel yönetimlerin şehir planlama ve imar uygulamalarının en kısa zamanda bağımsız bir kurum tarafından sıkı bir denetime tabii tutulması gerektiğini belirterek eğer bu önlemleri almazsak ve doğru yönetim anlayışını belirlemezsek birileri tarafından yapılmasına göz yumulan bu çürük binalar hiç beklenmedik anlarda yıkılabilir. Bunun sonucunda da istemediğimiz üzücü can ve mal kayıplarının yaşanabilir" dedi.

İzmir'deki Çirkin ve Sağlıksız Yapı En Kısa Zamanda Değişmeli

CHP'li Meclis Üyesi Lokman Fazla, İzmir'deki çirkin ve sağlıksız yapılaşmanın da en kısa zamanda değiştirilmesi gerektiğini belirterek bunun da gerçekleşmesi ve İzmir'in sağlıksız binalardan kurtulup yerlerine jeolojik çalışmaları yapılmış, doğal afetlere karşı tüm önlemleri alınmış sağlam ve düzenli yapılaşmanın yaygınlaşması için en kısa zamanda vatandaştan tüm yerelde ve genelde kamu kurumlarımıza kadar herkesin elele vermesi ve kurallara uyması-uygulaması gerekmektedir.

Ayrıca bu konuda kurulacak olan bağımsız bir kurum tarafından sıkı bir denetimlerin yapılması da afetlere karşı tedbir amaçlı önemli bir hazırlıktır." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title