Haberler

Koronavirüs erkekliği öldürüyor mu? Koronavirüs sperm sayısını azaltıyor mu? Corona virüs ve erkeklik hormonu ilişkisi! Çinli Bilim Adamları Açıkladı

Güncelleme:

Çinli Bilim İnsanları koronovirüs ve erkeklik arasında bir ilişki olabileceğini belirtti. Özellikle sperm üreme sistemi ve testesteron ile alakalı işleyişin koronvirüsten etkilenebileceğini belirttiler. İyileşen coronavirüs hastaları çocuk sahibi olamayabilir denildi! Koronavirüs kısırlık yapar mı?

China Daily gazetesinde yayınlanan haberinde, Wuhan Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tongji Tıp Koleji'nde Üreme Sağlığı Enstitüsü müdür yardımcısı Li Honggang koronavirüs ve erkeklik arasındaki ilişkiye dikkat çekti. Corona virüs tanısı konan hastaların testesteron durumlarını ölçtürmeleri gerektiğini ifade etti. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen erkeklerin koronavirüs hastalığından kurtulduktan sonra kontrol edilmeleri gerektiini ifade etti. Özellikle koronavirüs nedeniyle sperm üremesinde sıkıntılar oalbileceğini açıkladı.

Üreme Sağlığı Enstitüsü müdür yardımcısı Li Honggang, araştırma ekibi kurduklarını ve klinik olarak bu durumu tıbbi olarak araştırmaya başladıklarını ifade etti.

KORONAVİRÜS HORMON BOZUKLUKLARINA YOL AÇAR MI?

Çinli bilim adamları, yeni koronavirüs salgını tedavisinde iyileşen hastaların üreme sistemlerinde tıbbi testlerden geçmesi gerektiğini tavsiye ettiler. Çocuk sahibi olmayı planlayan erkek hastalara bu konuda tavsiyelerde bulundular. Çinli uzmanlar Corona virüsün teorik olarak testis hücrelerini hedef alabileceği ve bunun da infertilite veya hormon bozukluklarına yol açabileceini ifade etti. Bu konuyla alakalı klinik çalışmaların yapılmasını vekanıtların belirlenmesi gerektiğini açıkladılar.

KORONAVİRÜS HANGİ ORGANLARLA İLİŞKİ İÇERİSİNDE?

Açıklamada, yeni koronavirüs, beyin, akciğer, kalp, böbrek, ince bağırsak ve tiroid bezi dahil olmak üzere birçok hayati organla etkileşim göstermektedir denildi.

Çinli Bilim Adamları Açıkladı! Koronavirüs erkekliği öldürüyor mu? Koronavirüs sperm sayısını azaltıyor mu? Corona virüs ve erkeklik hormonu ilişkisi!Koronavirüs ve Erkeklik İlişkisi

KORONAVİRÜS TESTİS VE BÖBREKLERLE NASIL İLETİŞİM KURUYOR?

Hubei eyaletinin Wuhan'daki Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tongji Tıp Koleji'nde Üreme Sağlığı Enstitüsü müdür yardımcısı Li Honggang, testislerin de viral saldırıya duyarlı hale getirdikleri çok miktarda ACE2'ye sahip olduğunu ifade etti.

Geçen ay, Nanjing Tıp Üniversitesi Suzhou Hastanesi ve Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yayınlanan ve hakemli olmayan iki çalışma, yeni koronavirüsün böbreklere ve testislere olası saldırıları hakkında endişeleri ortaya koydu.

SPERM HÜCRELERİ KORONAVİRÜSTEN ETKİLENİYOR MU?

ABD çalışması, ACE2 reseptörlerinin öncelikle spermatogoni, Sertoli hücreleri ve Leydig hücrelerinde yoğunlaştığını tespit etti. Spermatogoninin olgun sperm hücrelerinin öncüsü olduğunu söylendi. Sertoli hücreleri, sperm üretimini kolaylaştıran testislerin "hemşire" hücreleridir ve Leydig hücreleri, erkek cinsiyet hormonu testosteronun ana üreticisidir.

Çinli uzman, "Hepsi insan üremesi ve erkek sağlığı için hayati hücrelerdir" dedi. "Virüs bu hücrelere gerçekten saldırabiliyorsa, sperm sayısı ve aktivitesinin yanı sıra vücuttaki testosteron seviyeleri azalarak çeşitli üreme ve diğer sorunlara yol açar." açıklamasını yaptı.

Çinli Bilim Adamları Açıkladı! Koronavirüs erkekliği öldürüyor mu? Koronavirüs sperm sayısını azaltıyor mu? Corona virüs ve erkeklik hormonu ilişkisi!Koronavirüs Erkekliği Tehdit Ediyor Mu?

TESTESTERON, SPERM VE KORONOVİRÜS ARAŞTIRMALARI

Bununla birlikte, Li, yeni koronavirüsün testis hücrelerine zarar verebileceği veya doğurganlığı azaltabileceğine dair hiçbir klinik kanıt olmadığını fakat bu konuyla ilgili için fare ve insan testis örneklerini araştırdıklarını söyledi.

Araştırmacıların, yeni koronavirüs pnömonisinden ölen hastaların otopsileri yoluyla virüsün üreme organları üzerindeki etkisini doğrulamak için adli bilim adamları ve diğer kurumlardan uzmanlarla da ortaklık kurulduğunu ve gerekli araştırmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Koronavirüs Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (3)

çin:

Vaybe bu çinlilerde ne kadar geniş araştırma yapıyor milyonlarca insan ölüyor onlar sperm derdine düşmüşler olmassa insan klonlarsınız

0
1
yanıtYanıtla
Kağan soydan:

Birde bu şekilde baksanız olaya dünya nüfusunun çok olduğunu ve ihtiyarları yok etme amacıyla labaratuvar dan sızma bir virüs diye söylentiler var Gençlerin yakalanıp öylece hiçbir zarar vermeden hastalığı anlattıkları söyleniyor peki ya ileride çocuk sahibi olmalarını engellemek amacıyla yapılan bir saldırı olasılığı varda o yüzden sperm sayısının araştırılması gayet yerinde eğer böyle ise saldırı ihtiyarlara değil gençlere yönelik birde böyle izleyin derim

yanıt0
yanıt0
Yanliz:

Habere bak rezillik ..millet canla savasiyo bunlar sacma sapan haberler cikariyolar

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title