Haberler

Çin Otomotivde İthalat Vergilerini Düşürecek

PEKİN (AA- Çin'in otomotiv ve otomotiv parçalarının ithalatında gümrük vergilerini azaltacağı bildirildi.

PEKİN (AA- Çin'in otomotiv ve otomotiv parçalarının ithalatında gümrük vergilerini azaltacağı bildirildi.

Çin Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, otomotive uygulanan yüzde 20-25'lik gümrük vergisinin yüzde 15'e düşürüleceği, otomotiv parçalarının gümrük vergilerinde ise yüzde 6'lık indirim yapılacağı duyuruldu.

Söz konusu tarife indirimleriyle ülkenin dışa açılım, reformların genişletilmesi, otomotiv sektörünün desteklenmesi ve tüketim talebinin karşılanmasının amaçlandığı belirtilirken, düzenlemenin 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceği kaydedildi.

Açıklamanın Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı'nın ile ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, Washington'da yaptığı ticari ve ekonomik müzakerelerden sonra gelmesi dikkati çekti.

Söz konusu müzakerelerden sonra yayınlanan ortak bildiride Çin'in ABD'nin ticaret açığını azaltmak için daha fazla tarım ve enerji ürünleri ithalatı yapacağı bildirilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e karşı verilen 375 milyar dolarlık ticaret açığını kapatmak için mart ayında ek gümrük vergisi getireceğini ilan etmesiyle iki ülke arasında başlayan ticaret savaşı, tarafların karşılıklı gümrük vergilerini milyar dolarlık tutarlarla artıracağını ilan etmesiyle alevlenmişti.

İki ülke arasında artan ticari gerilim sonrası ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in, ay başında Çin'e yaptığı ziyarette ikili ticari konularda varılan kısmi mutabakatla yumuşama sinyali verilmişti.

Öte yandan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping geçen ay başında, otomotiv ithalatında verginin azaltılacağını söylemiş, yabancı şirketlerin otomotiv endüstrisinde mülkiyet haklarının artırılacağını kaydetmişti.

Şi Cinping ayrıca Çin'in kapılarının dışa kapanmayacağını ve daha da açılacağını vurgulamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title