Haberler

CHP Muğla Milletvekili Demir Açıklaması

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Yelkenciliğe ve deniz sporuna devlet desteği sağlanırsa, alternatif turizmde, ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, "Yelkenciliğe ve deniz sporuna devlet desteği sağlanırsa, alternatif turizmde, ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır." dedi.

Demir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yelkencilik konusuna değindi.

Yelken sporunun, kişiye doğayla buluşmanın yanı sıra pek çok anlamda geliştirici etkisi olduğunu dile getiren Demir, hem fiziksel hem zihinsel hem de ruhsal açıdan olumlu etkileri olduğuna işaret etti.

"Bir yelken sporcusu diğer branşlara göre üç kat daha fazla veriyi analiz edebilir." diyen Demir, Türkiye'nin fiziki koşullarının da yelken sporu ve yatçılık açısından son derece uygun olduğunu belirtti.

Ancak ülkedeki bazı gelişmelerin turizmi olumsuz etkilediğini, yelkencilik ve yatçılığın da bundan payını aldığına dikkati çeken Demir, bu koşulların biran önce değişmesi dileğinde bulundu.

Türkiye'nin yelkencilik ve yatçılıkta kendi olanaklarıyla pek çok başarılı sonuca ve önemli organizasyona imza attığını vurgulayan Demir, devlet desteğinin önemine işaret etti.

Demir, "Hükümetin denizcilik ve deniz sporlarına yeteri kadar destek vermediğini görüyoruz. Gerekli destek verilirse Bodrum dünya yelkencilik merkezi yapılabilir. Yelkenciliğe ve deniz sporuna devlet desteği sağlanırsa, alternatif turizmde ülke ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır. Bodrum'un dünya denizcilik merkezi olması için hep birlikte çalışalım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Nurettin Demir Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title