Haberler

CHP'li Selvi: "Başbakan İslam'ın Kabesini ABD Yapmak İstiyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümetini, "İslam'ın Kabe'sini Değiştirmeye Çalışmakla" Suçladı.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümetini, "İslam'ın Kabe'sini değiştirmeye çalışmakla" suçladı. Başbakan Erdoğan'ın, Büyük Orta Doğu Projesi'nin eş başkanı olduğunu hatırlatan Selvi, "Tayyip Erdoğan'ın hükümeti, samimi dindarlara, inanç sahiplerine yanıltıcı yaklaşımlarla, adeta İslam'ın Kabesini değiştirmeye çalışıyor. Neresi olacak İslam'ın Kabe'si? Amerika olacak. Yani İslam dünyası o emperyalist ülkenin uydusu olacak. Bu çok tehlikeli bir olay. Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerekir" dedi.

-Selvi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle iki ayrı resepsiyon düzenlemesinin de şık olmadığını söyledi. Selvi, "Bu son derece şık olmayan insanları kaygıya sürükleyen bir olaydır. Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmıyor bu durum" dedi.

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetini "İslam'ın Kabe'sini ABD'ye çevirmeye çalışmakla" suçladı.

Cevdet Selvi, Türkiye'nin terör politikasının ABD'ye endekslendiğini ve Türkiye'nin sınır ötesi operasyonunun Başbakan Erdoğan'ın 5 Kasım'da yapacağı ABD ziyaretine bağlı olmasını eleştirdi.

Selvi, ANKA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye ve bölgesinde İslam üzerine oynanan kirli oyunların değişerek devam ettiğini söyledi. İki kutuplu dünyada "yeşil kuşak" projesinin hazırlıkları ve çalışmaları bulunduğunu belirten Selvi, ABD'nin dünyanın tek süper gücü kaldıktan sonra strateji değiştirdiğini belirtti. Selvi, "Şimdi ılımlı İslam adı altında Müslümanları bölmeye dönük projeler devam ediyor. Ne yazık ki Türkiye buna alet oluyor. Bütün herkes biliyor ki, İslam'ın ılımlısı ılımsızı olmaz" dedi.

-"AMAÇ DAHA FAZLA SÖMÜRÜ"-

Ilımlı İslam kavramının "global ve emperyalist sömürüyle" bağlantılı olarak açıklanabileceğini ifade eden Selvi, Müslümanların da "emperyalizme boyun eğenler ve karşı duranlar" diye ikiye bölündüğünü kaydetti.

Hizbullah ve benzeri İslamcı terör örgütlerinin İslam dinine göre tasvip görmediğinin altını çizen Cevdet Selvi, "Şimdi, bu örgütler radikal olduğu için, ılımlı kavramı ortaya atıldı. Bunun izahı o değil. Bu dünya düzeninde sömürüye, emperyalist güçlerin arzularına boyun eğen İslam ülkeleri ılımlı İslam ülkeleri olarak adlandırılmaya başlandı. Bu gerçek inananları ve gerçek dindarların inançlarını kullanmaya dönük bir harekettir. Müslümanlar dinin aşırısı ya da ılımlısı olmadığını bilirler. Burada amaç, daha fazla sömürü elde etmek" diye konuştu.

-"KABE ABD OLACAK"-

Başbakan Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetinin politikalarını eleştiren Selvi, hükümetin, Müslümanları bir taraftan sömürü düzenine alet ederken, diğer taraftan da ikiye bölme çabalarına alet olduğunu ileri sürdü. Selvi şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan'ın hükümeti, samimi dindarlara, inanç sahiplerine yanıltıcı yaklaşımlarla, adeta İslam'ın Kabesini değiştirmeye çalışıyor. Neresi olacak İslam'ın Kabesi ? Amerika olacak. Yani İslam dünyası o emperyalist ülkenin uydusu olacak. Bu çok tehlikeli. Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi gerekir. Bu çalışmalar sadece çıkara ve paraya dönük uygulamalar. Şimdi bütün bunlar ortadayken, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olarak, Tayyip Erdoğan gerçekten samimi ise bu durum karşısında dikkatli davranması gerekir."

-"İKİ AYRI RESEPSİYON KÖŞK'E YAKIŞMADI"-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title