Haberler

CHP'li Sarıbaş: Devletin Gücünü Kullanmak Seçimlere Bir Başka Şekilde Hile Karıştırma Yöntemidir

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi halka seçim öncesi vaatlerde bulunduğunu iddia ederek, "Devletin gücünü kullanmak seçimlere bir başka şekilde hile karıştırılmasının bir yöntemidir" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi halka seçim öncesi vaatlerde bulunduğunu iddia ederek, "Devletin gücünü kullanmak seçimlere bir başka şekilde hile karıştırılmasının bir yöntemidir" dedi.

Sarıbaş, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile birlikte Büyükşehir Belediye Kanununa ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

-"CHP'Lİ BELEDİYELERE İL ÖZEL İDARELERİN BORÇLARI, EKONOMİK ÖMÜRLERİNİ TAMAMLAMIŞ ARAÇLARI BIRAKILIYOR"-

Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte 29 ilde il özel idaresinin kapatıldığını belirten Sarıbaş, bin 591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köy tüzel kişiliğinin sona erdiğini belirterek şöyle dedi:

"Kanun gereği 29 ilde kapatılan il özel idarelerin taşınmazları ne yazık ki AKP'li belediyelerin olduğu yerlerde il özel idaresine ait taşınmazlar belediyelere, CHP ve diğer muhalefet partilerine ait belediyelerde olduğu yerlerde ise özel idarelere taşınır ve taşınmaz mallar Hazine veya ilgili bakanlıklara, illerdeki temsilciliklerine devrediliyor. CHP'li belediyelere ise daha çok il özel idarelerin borçları, ekonomik ömürlerini tamamlamış araçları bırakılırken gayrimenkulleri ve iyi durumdaki araçları ilgili bakanlıklara ve kurumlara verilmiştir. AKP, Anayasamızın 10. Maddesine aykırı davranarak, siyasi ayrımcılık yaparak kendine ait belediyelere il özel idarelerin mallarını devrederken, CHP'li belediyelere ayrımcılık yaparak yasa ile tanımlanan haklarını vermeyerek gasp ediyor. Bunların başında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyesi geliyor."

-"OY TOPLAMA AVCILIĞI"-

Bir basın mensubunun, "Meclis'e sunulacağı ifade edilen çözüm süreci tasarısıyla teröristlerin af edileceği iddia ediliyor, tasarının zamanlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Sarıbaş, şu yanıtı verdi:

"12 yıllık AKP döneminde maalesef her seçim öncesi halkımıza mutlaka seçmenlere seçim vaadi dediğimiz ve seçimlerle ilgili sürekli kampanyalarda son dakikalarda sempatik gelebilecek her türlü yaklaşımı göstermektedir.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde özellikle Güneydoğu sorununun çözümüyle ilgili bundan 3 yıldır söz vermesine rağmen ancak bu süreç içerisinde sıkışmış ve hızlı bir şekilde yine bu maddeler içerisinde yer alıp çözmeye çalıştığını ifade etmektedir. Bunun dışında daha göreceğiz ki hiç beklemediğimiz farklı bir şekilde uygulamalar gelecek. Ancak yine halka sempatik gelen oy toplama avcılığına gelen maddelerin dışında da söz verdiği ranta dönük, oy toplamaya yönelik tüm girişimlerini kendi anketlerinde sıkıştığını da görüyoruz, bu söylemler içerisinde de cumhurbaşkanlığının tehlikede olduğunu hissederek de bu anlamda da hızlı bir şekilde çözüm aramaya başlamıştır.

Parlamentonun temmuz ayında kapanması gerekirken de uzayacağını, parlamentoyu çalıştırarak halka seçim öncesi vaatlerini de bulunmaya çalışmaktadır. Devletin gücünü kullanmak seçimlere bir başka şekilde hile karıştırmasının bir yöntemidir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Rıza Yalçınkaya Çanakkale Ak Parti Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title