Haberler

CHP'li Belediye Başkanları Sarıgül'ün Ofisinde

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Parti Genel Başkanlığından Ayrılmamak İçin Demokrasinin Değerlerini Ayaklar Altına Aldığını İleri Sürerek, 'Sonuna Kadar CHP İçinde Mücadele Edeceğiz' Dedi.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın parti genel başkanlığından ayrılmamak için demokrasinin değerlerini ayaklar altına aldığını ileri sürerek, ''Sonuna kadar CHP içinde mücadele edeceğiz'' dedi.

Bir grup CHP'li belediye başkanı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İran Caddesi'ndeki ofisinde toplandı. Belediye başkanları, Sarıgül'ün de katıldığı toplantıda, 22 Temmuz milletvekili genel seçimlerini ve CHP'nin elde ettiği sonucu değerlendirdi.

Toplantıya verilen arada muhalif grup adına açıklama yapan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, örgüte, ideolojiye ve emeğe saygı göstermeyen bir siyaset anlayışının başarı elde etmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, CHP'nin, milletvekili adaylarını belirlerken örgütün görüşünü dikkate almadığını ileri sürdü.

Özgün, CHP'nin ideoloji açısından sağa kaydığını belirterek, ''22 Temmuz seçimleri gerek partimiz, gerekse halkımız için büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Kaybeden partimiz olmuştur. Sayın Baykal partinin başından ayrılmamak için demokrasinin bütün değerlerini ayaklar altına almıştır'' diye konuştu.

Açıklamasının ardından bir gazetecinin, ''Siz 'Baykal gitsin Sarıgül gelsin' mi diyorsunuz?'' sorusuna verdiği yanıtta böyle bir anlayış içinde olmadıklarını ancak ''başarısızlıkları ortada olanların kurultayda aday olmamaları gerektiğini'' ifade etti.

Baykal'ın genel başkanlığı bırakmaması halinde kaybedileceklerin kazanılacaklardan çok daha fazla olacağını da savunan Özgün, Baykal'ın, CHP'nin kuruluş yıl dönümü olan 9 Eylülde bir açıklama yapmasını beklediklerini söyledi. Özgün, ''Eğer gitmezseniz, Allah sizi affetmeyecek'' dedi.

''Eğer Genel Başkan Baykal ayrılmazsa tavrınız ne olur? Yeni bir parti kuracak mısınız?'' sorusuna ise Özgün, ''Sonuna kadar CHP içinde mücadele edeceğiz'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title