Haberler

CHP Karabük İl ve Merkez İlçe Örgütleri Görevden Alındı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl ve Merkez İlçe Örgütleri, Genel Merkez Tarafından Görevinden Alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl ve Merkez İlçe Örgütleri, Genel Merkez tarafından görevinden alındı.

CHP Karabük İl Başkanı Hasan Öztürk, Merkez İlçe Başkanı Ali Soylu ve yönetim kurulu üyeleri CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınırken, merkez ilçe sekreteri Bayram Karadağ'ın il başkanı olarak atanması partililer tarafından devrim olarak nitelendirildi.

Kongre hazırlıklıları aşamasında yaşanan şok gelişme üzerine İl Başkanı Hasan Öztürk ve Merkez İlçe Başkanı Ali Soylu basın toplantısı düzenledi. Kendilerinin de istifaya hazırlandıklarını belirten İl Başkanı Öztürk, "Bu yapılana yeniden yapılanma diyebiliriz. Aslında bizler milletvekili genel seçimlerinden sonra aldığımız başarısızlığın bilincindeydik. O aşamada yönetim kurulu arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda bu konuyu gündeme getirdik ve hatta toplu olarak istifa etmeyi düşünmüştük. Genel kurul olacağı için istifa etme konusunu ertelemiştir" dedi.

CHP Genel Merkezi tarafından ilçe sekreterliğinden il başkanlığına getirilen Bayram Karadağ da basın toplantısı düzenleyerek, birlik beraberlik çağrısında bulundu. Karadağ, "Bizim üstlendiğimiz misyon biraz farklı bir misyon. Bizler CHP'yi biraz daha gençleştirmek, biraz daha dinamikleştirmek için yola çıktık. CHP bir destanın adıdır. CHP ulusal kurtuluş ve bağımsızlık savaşının ete kemiğe bürünmesidir. CHP ulusal ekonomiyi, kendi ayakları üzerinde duran ülkemizi var eden siyasal kurumdur. Her siyasi partide olduğu gibi CHP'de de zaman zaman değişimler dönüşümler olmaktadır. Bu değişimlerin amacı partimize yeni bir ivme kazandırmaktır. CHP olarak sokağa daha yakın olacağız. Çünkü biliyoruz ki sokağı anlamadan iktidar olunmaz, bizler bunu yapmak zorundayız" şeklinde konuştu.

(YE-AK)

10.10.2007 17:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title