Haberler

CHP Izmir Milletvekili Yiğit: Akp?li Vekiller TBMM'de Iş Takibi Yapıyorlar

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, AK Partili vekillerin Meclis'te çalışmadıklarını öne sürerek, 'Aklını orada kiraya vermiş AKP milletvekilleri var.

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, AK Partili vekillerin Meclis'te çalışmadıklarını öne sürerek, 'Aklını orada kiraya vermiş AKP milletvekilleri var. CHP'li vekiller her gün orada kendi ilinin, çiftçinin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyorlar, ülkenin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyorlar ama onlar sadece geliyorlar yoklamayı veriyorlar, bir 10 dakika duruyorlar ve herkes iş takibine başlıyor" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Ali Yiğit, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ile Kayseri Milletvekili Çetin Arık, parti il binası önünde partililere seslendi. İlk konuşan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP'nin baskılara, zulme karşı dimdik ayakta olduğunu belirtti. Basmacı, 'Bugünlerde ülkemizin 4 yanında 4 başı mamur sorunlar var. Terör diz boyu. Her gün sayısını bilemediğimiz şehitlerimizi toprağa veriyoruz, her gün Irak'ta, Musul'da kontrol edemediğimiz bir savaşın içindeyiz. Bunlar yetmemiş gibi içerdeki terör örgütleri ile uğraşıyoruz. Bu hükümet artık ülkeyi yönetemez hale geldi. Ekonomiye bakın, hanginizin cebinde yarının garantisi var, evladına yüzünü karatmadan gelecek sunabilecek ana, baba var. Ama dostlar endişelenmeyin, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu ülkeyi kuran bizler cumhuriyeti cumhuriyet yapan insanların evlatlarıyız. 1923'ten beri söylediklerimizin arkasındayız. Demokrasi, yurtta sulh cihanda dedik, halen bunu söylüyoruz" dedi.

PURCU: 'ÜLKE ENDİŞE VE KORKU İÇİNDE, ARTIK HUZURA İHTİYAÇ VAR"

İzmir Milletvekili Özcan Purcu ise konuşmasında, ' Türkiye hasta ve ülke hastayken şimdi de başkanlık çıktı. Ülkenin dibi kazıldı. Şu an çöktü çökecekö ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iktidara seslenen Purçu, 'Ne istediniz de yapamıyorsunuz' Bu ülkenin rejim değişikliğine ihtiyacı yok, bu ülkenin barışa, huzura ihtiyacı varö dedi.

Türkiye'nin, Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Şavaşı yaşadığını, şimdi ise çocukların geleceğinden endişe duymaya başladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Şu an savaş ortamındayız. Terör eylemleri oluyor. Ne olduğunu bilmediğimiz kaos içindeyiz. Tarım bitti, esnaf bitti, memur bitti, polis bitti öğretmen bitti, halk bitti. Herkes endişe ve korku ile bu ülkede yaşıyor. Yarın bize ne olacak endişesinde. Bu ülke 4 mevsim gören turizmi, tarımı, hayvancılığı olan yeraltı yerüstü kaynakları olan bir ülke. Bu ülke hepimize yeter. Biz barış istiyoruz, huzur, mutluluk istiyoruz. Sorun Kayseri'ye son 1-2 gün içinde mutlu haber alan var mı? Son 1-2 gün içerisinde mutlu yaşayan var mı? Yok, bitti. Ülkenin dibi kazıldı. Şu an çöktü çökecek. O yüzden CHP olarak dimdik duracağız. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk, hep birlikte savunacağız. Hiç kimse merak etmesin, güzel günler gelecek."

YİĞİT: "GEREKİRSE, İZMİR AYRILSIN"

Purcu'nun ardından konuşan CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit ise aslen Kayserili olduğunu belirterek, uzun bir aradan sonra hemşerileriyle buluştuğunu kaydetti. AK Partili Milletvekillerinin Meclis'te iş takibi yaptıklarını öne süren Yiğit, şunları söyledi:

"Aklını orada kiraya vermiş AKP milletvekilleri var. CHP'li vekiller her gün orada kendi ilinin, çiftçinin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyorlar, ülkenin sorunlarını gündeme getirmeye çalışıyorlar ama onlar sadece geliyorlar yoklamayı veriyorlar, bir 10 dakika duruyorlar ve herkes iş takibine başlıyor. Ama bizler gidiyoruz, ilçemizin, bölgemizin sorunlarını gündeme taşımaya çalışıyoruz. "Avrupa Birliği'ne yönelik yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren Yiğit, 'Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. (Avrupa Birliği'ni istemiyoruz) diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB'ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Ama orada, insan hakları demokrasi, yok diye bir söylem geldiğinde siz bize bunu söyleyemezsiniz. (Biz sizi istemiyoruz) diyorlar. O kadar da kolay değil. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki (Gerekirse de İzmir ayrılsın) yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır" ifadelerini kullandı.

ARIK: "BUGÜN HUKUK, DEMOKRASİ YOK, MAFYAVARİ BİR YÖNETİM VAR ÜLKEDE"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da konuşmasında iktidarın ülkeyi mafyavari bir şekilde yönettiğini iddia etti. Açıklamasında, 'CHP her zaman ezilenin, mağdurun yanında olan bir parti. Emeği, alın terini, fırsat eşitliğini savunan bir parti.ö diyen Arık, Türkiye'de Meclis'e giren ilk roman Milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu'yu işaret ederek, şöyle konuştu: 'Bugün Cumhuriyet ve CHP sayesinde çadırdan bir kardeşimiz milletvekili oldu. Yine CHP ve cumhuriyet sayesinde 9 çocuklu bir çiftçi ailenin çocuğu milletvekili oldu. Ama cumhuriyetle kavgalı olan, rejimle kavgalı olan bir iktidar bugün ülkeyi yönetiyor. Millet diyerek aldatan siyasi iktidar, bizi yönetiyor. Bu iktidarın bir an önce defolup gitmesi lazım. O yüzden yollardayız. Bugün hukuk, demokrasi yok, mafyavari bir yönetim var ülkede. Mafya ne yapar, bir yerden haraç almak için önce kendisi gider orada huzursuzluk çıkartır, sonra da (ben sizin güvenliğinizi sağlayacağım) diyerek haraç alır. İşte bugün yaşadığımız tablo bu. (Ben sizin güvenliğinizi sağlayacağım) dendi, (istikrarı sağlayacağım) dendi, kanla ve gözyaşı ile hükmetti ve bugün iktidar olundu. Şimdi de rejimi değiştirme peşinde koşuyorlar. Milletin gündemi ile AKP gündemi farklı."

Yapılan konuşmaların ardından CHP'li vekiller partililerle sohbet etti ve daha sonra değişik bölgelerde il teşkilatının saha çalışmalarına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Yiğit Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
title