Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Tanrıverdi Aleyhine Açtığı Dava

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'li Tanrıverdi'ye açtığı tazminat davasıyla ilgili yerel mahkeme kararına itirazının, Yargıtayca reddedildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'ye açtığı tazminat davasıyla ilgili yerel mahkeme kararına itirazının, Yargıtayca reddedildiği bildirildi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, Hüseyin Tanrıverdi'nin 28 Aralık 2012'de özel bir televizyon kanalında katıldığı programdaki açıklamalarının, "küçük düşürücü ve aşağılayıcı nitelikte olduğu ve kişilik haklarını ihlal ettiği" iddiasıyla Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesine avukatları aracılığıyla başvuruda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yerel mahkeme, davanın tümden reddine karar vermesi gerekirken bu davayı kısmen kabul etmişti. Ancak ifadelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. Maddesi ve bunun uygulanmasına yönelik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararları gözetilmeden alındığı yönünde dava, daha sonra temyiz için Yargıtay'a taşınmıştı. Yargıtay, temyiz davasında Tanrıverdi'yi haklı görerek temyiz edilen kararın davalı yararına bozulmasına, davacı Kemal Kılıçdaroğlu'nın itirazlarının incelenmesine yer olmadığına oy birliğiyle karar verdi."

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title