Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Muğla'da Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu topraklarda barış istemeyen mi var- Halkın aklıyla dalga geçiyorlar."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu topraklarda barış istemeyen mi var- Halkın aklıyla dalga geçiyorlar. Onlara sorduğumuz soru şu; (Barış ama nasıl bir barış- Ne veriyorsun-)" dedi.

Yatağan ilçesinin Yeşilbağcılar beldesini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Yasası kapsamında kapanacak Yeşilbağcılar Belediyesinin yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Burada vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, Osmanlı döneminden kalan pek çok belediyenin kapatıldığını belirterek, "CHP iktidarında, kapatılan bütün belediyeleri yeniden açacağız" dedi.

"Demokrasi" ve "TC" ile bir sorunları olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Memleketi bir sürecin içine soktular. Ne olduğunu kimse bilmiyor. 'Konuş Sayın Başbakan konuş' diyorum. 'Ben konuşmam' diyor. 'Ama sen bana destek ver' diyor. Senin neyine destek vereceğim- Sabah söylediğin ile akşam söylediğin tutmuyor ki... Akil adamları seçtiler ve millete gidecekler. Vatandaşa 'Sizi barışa ikna etmeye geldik' diyorlar. Bu topraklarda barış istemeyen mi var- Halkın aklıyla dalga geçiyorlar. Onlara sorduğumuz soru şu; 'Barış ama nasıl bir barış- Ne veriyorsun-' Ben bu konuda Başbakana güvenmiyorum."

Sorunların kapalı kapılar ardında çözülmek istendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "(Biz pazarlık yapmıyoruz) diyor, öteki taraftan Kandil'deki,

(Bizim şartlarımız şudur, görüştüler ve anlaştılar) diyor. Kim doğruyu söylüyor- Kandil'deki ayrıca, (Ne silahı gömmesi, geldiğimiz yoldan silahlarımızla çıkacağız) diyor. Halk adına Sayın Başbakana soruyorum: Bu sürecin oyuncağı mısın, aktörü müsün- Bir sürü şey vereceksin, seni başkan yapsınlar diye... Seni başkan yaptırmayacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, bu sırada ezan okunmaya başlaması üzerine konuşmasını sonlandırdı.

-"Herkesi kucaklamak Cumhuriyet sayesinde oldu"-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yatağan ilçe merkezinde belediye tarafından yenilenen Atatürk Kültür Evi'nin açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, elektrikler kesik olduğu için parti otobüsünün hoparlöründen halka seslendi.

Konuşmasında Cumhuriyet'in önemine değinen CHP lideri, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet olduğu için, babası Kayseri'de küçük bir esnaf olan Abdullah Gül bugün cumhurbaşkanı. Rize'den yırtık ayakkabıyla İstanbul'a gelen Recep Tayyip Erdoğan, bugün başbakan. Anadolu'nun küçük bir köyünde küçük bir memurun çocuğu olarak doğan ben, CHP'nin genel başkanlığını yapıyorum. Cumhuriyet budur. Cumhuriyetimizi seviyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklamak Cumhuriyet sayesinde oldu. Tarihimizde Cumhuriyet ile sorunu bulunan iktidar olmadı, ta ki Adalet ve Kalkınma Partisi'ne gelinceye kadar. Bunlar tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti adını çıkarmaya çalıştılar. Senin Cumhuriyet ile ne alıp veremediğin var- Neden çıkartıyorsun-"

-"Demokrat Partililerin demokrasiyle sorunu yoktu"-

Bir partide birleşilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, bu adresin de CHP olduğunu söyledi. CHP'nin ülkeye demokrasi getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrat Partililerin Cumhuriyet ile bir sorunu yoktu. Demokrat Partililerin Atatürk ile bir sorunu yoktu. Demokrat Partililerin demokrasiyle sorunu yoktu. Demokrat Partililerin insan haklarıyla sorunu yoktu. Demokrat Partililer yurtseverdi. Demokrat Partililer takiye kültürünü reddetmişlerdi. Demokrat Partililerin içinde Kuvayı Milliyeciler vardı. O nedenle geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz, başımın üstüne. Artık bir yol ayrımına gelmiş durumdayız. Demokrasi, insan hakları, onurlu bir Türkiye çerçevesinde olaya bakmamız lazım. Bayrağımıza saygı göstermek zorundayız."

Kılıçdaroğlu, Türk milleti ve Atatürk'ün kurucu rolünü kimsenin yeni anayasadan çıkartamayacağını ve bunun garantisinin de CHP olduğunu söyledi.

Daha sonra Muğla il merkezine geçen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin yeni il binasının açılışını gerçekleştirdi. - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Yatağan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title