Haberler

Ceyhan'da Nar Ağaçlarının Budanmasına Başlandı

Adana'nın Ceyhan İlçesinde, Devlet Desteği ile Oluşturulan Nar Bahçelerinde Ağaçların Budanmasına Başlandı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, devlet desteği ile oluşturulan nar bahçelerinde ağaçların budanmasına başlandı.

İlçeye bağlı Gümürdülü köyünde Abdil Şahin'e ait nar bahçesinde yapılan budama çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Tarım Müdürü Muhammet Ali Tekin, Çukurova'da havaların erken ısınması nedeniyle nar, bağ ve zeytin bahçelerinde budama işleminin erken yapıldığını söyledi.

Üreticilerin gelir düzeyini artırmak amacıyla bahçeciliğe büyük önem verdiklerini söyleyen Tekin, “Her yıl bahçeciliğimizi artırıyoruz. Bahçecilik tarla tarımından daha verimli olduğu için çiftçilerimizi bahçeciliğe yönlendiriyoruz. Örneğin; çekirdeksiz ve hicaz cinsi narın kilosu tarlada yaklaşık 1.6 YTL'den alıcı buluyor. Tarla tarımına göre getirisi 5 ila 10 kat daha fazla" dedi.

Bahçe sahibi Abdil Şahin ise, yaklaşık 500 dekar alanda nar üretimi yaptığını ifade ederek, “Her dekarlık alanda 3 ila 5 ton arasında ürün alıyorum. Hicaz cinsi narın özelliği ise içi kırmızı ve meyve suyuna uygun ve aynı zamanda ihracata dayanıklı olması nedeniyle satışta herhangi bir zorluk çekmiyorum. İç pazarın yanı sıra Avrupa ülkelerine de ihraç ediyoruz" diye konuştu.

(MÇ-MT-Y) 22.02.2008 17:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title