Haberler

Çevrecilerin "Kyoto" Beklentisi

Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, Türkiye'nin Gecikmeden Fosil Yakıt Kullanımını Azaltması Gerektiğini Belirterek, Emisyon Artısının Durdurulması ve Acilen Karbonsuzlaştırma Seferberliğinin Başlatılması Gerektiğini Söyledi.

Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, Türkiye'nin gecikmeden fosil yakıt kullanımını azaltması gerektiğini belirterek, emisyon artısının durdurulması ve acilen karbonsuzlaştırma seferberliğinin başlatılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Çevre Platformu adına Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir açıklama yapan Kılıççı, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, halen Türkiye'de en ucuz ve temiz enerji üretme biçiminin rüzgardan elektrik üretimi olduğunu vurguladı. Türkiye'nin tüm enerji gereksinimlerinin yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımıyla karşılanabileceğini ifade eden Kılıççı, "Hiçbir ek yatırım yapmadan ve hiçbir ek maliyet getirmeden Türkiye

enerji tüketimini en az yüzde 50 azaltabilecek durumdadır. Bu, Türkiye'nin karbonsuzlaşması için önemli bir adım olacaktır. Ancak bu amaca ulaşmak için Enerjinin Etkin Kullanımı Yasası yaptırımları içerecek şekilde yeniden düzenlenmelidir" dedi.

Türkiye Çevre Platformu olarak Küresel Eylem Günü'nü de desteklediklerinin altını çizen Kılıççı, fosil ve nükleer santrallerin kullanımından vazgeçilmesini, maliyetsiz enerjinin etkin kullanımı ve ucuz yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminin önündeki engellerin kaldırılması ve Kyoto Protokolü'nün imzalanmasını beklediklerini kaydetti. Türkiye'nin gecikmeden fosil yakıt kullanımını azaltması gerektiğine işaret eden Kılıççı, emisyon artısının durdurulması ve acilen karbonsuzlaştırma

seferberliğinin başlatılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

(ÖT-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title