Haberler

Cenaze Yıkama Kursuna Katılan Kadınlar Sınavdan Geçti

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Kadınlara Yönelik Olarak Açılan Cenaze Yıkama Kursuna Katılan Kursiyerler, Tatbiki ve Yazılı Sınavdan Geçti.

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde kadınlara yönelik olarak açılan cenaze yıkama kursuna katılan kursiyerler, tatbiki ve yazılı sınavdan geçti.

İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu tamamlandı. Kursa katılan 20 kursiyer eğitimlerin sonunda tatbiki ve yazılı sınava tabi tutuldu.

İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl tarafından yapılan sınavda kursiyerlere sözlü ve yazılı olarak 20 soru soruldu. Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan öğrencilere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sertifikaları verilecek.

Yapılan kurs ile ilgili olarak açıklama yapan Müftü Bingöl, "İlçemizde 3 tane bayan cenaze yıkayan vardı. Bunların 2 tanesi hayatını kaybetmesi sonucunda bir tane kalmıştı. Vefat eden bayanlar olduğu zaman cenazelerini yıkama konusunda yıkayacak bayan bulamıyorduk. Müftülüğümüzün girişimleri sonucunda halk eğitim müdürlüğü tarafından cenaze yıkama kursu açıldı. Derslerimize katılan kursiyerlerimize ise cenaze nasıl yıkanır ve kefenlemesi konusunda öğrencilere ev ödevi olarak da bebekler ile cenaze yıkama ve kefenleme ödevi verdik tüm öğrencilerimiz bu ödevi tam olarak gerçekleştirmiştir" dedi.

(SY-İG-SE-Y) 26.02.2008 17:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title