Haberler

Çavuşoğlu: Erdoğan ve Obama Cami Açılışı Yapacak

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington yakınlarında yapımı devam eden caminin açılışını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama'nın birlikte yapacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin başkenti Washington yakınlarında yapımı devam eden cami ve kültür merkezinin açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama'nın birlikte yapacağını söyledi.

"OBAMA TEKLİFİ PRENSİPTE KABUL ETTİ"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington yakınlarında inşaatı devam eden Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Çavuşoğlu daha sonra Amerika'daki Müslüman toplumu temsilcileriyle öğle yemeği yedi. Burada konuşma yapan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama'ya Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışını birlikte yapmayı teklif ettiğini ve Obama'nın da bu teklifi prensipte kabul ettiğini söyledi. Çavuşoğlu merkezin kısa sürede açılışının yapılacağını sözlerine ekledi.

700 KİŞİ KAPASİTELİ OSMANLI MİMARİLİ CAMİ

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde 700 kişi kapasiteli Osmanlı mimarili cami, kültür merkezi, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, 200 kişilik anfi gösteri merkezi, gösteri merkezi, spor aktivite salonları, 200 kişilik Türk kahvesi, 5 adet hediye dükkanı, 350 araçlık kapalı araba parkı, Türk hamamı, misafir evi, 10 adet yeni ev, piknik alanı, özel çiçeklerle donatılmış Türk bahçesi ve yönetim ofisleri bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu Barack Obama Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

NEŞE @mobilWeb@haberler.com:

İYİ Kİ VARSIN AKP ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN

65
185
yanıtYanıtla
sarper:

Eee bu işler karşılıklı. Bizim ülkede de Türkiye''nin en büyük kilisesi yapılıyor. Yakında Diyanet İşleri Başkanlığı Papaz ataması da yapar artık!

91
56
yanıtYanıtla
CEYDA:

ÇOK ŞAŞIRTICI

36
18
yanıtYanıtla
adanalı ülkücü:

iyi güzel hoşta bu adamlar ne yaptıysa içi boş. camiler yaptılar ama ahlakı ve dinin içini boşalttılar. her şehre üniversite yaptılar derse asistan soktular. milli eğitim okullar derslikler açtılar ama egitim öğretimin içini boşalttılar. banka kurdular onunda içini boşalttılar cepler doldurdular. güleriz aglanacak halimize

34
1
yanıtYanıtla
İHSAN:

Türkiye de ki camiler vergi ödüyor mu?

1
33
yanıtYanıtla
cenk:

soruyorum 12 Hektar arsa alindi yüzmilyon dolarlar haraciliyor bukadar bonkörlük neden? böyle bir yatirimi vatanimza yapinli yüzlerce aile ekmek yesin mutlu olsun devletin parasila 12 hektar arsa al yüzmilyondolarlar harca yandas firmalara teslim et ne bu ahlaksizlik ne bu terbiyesizlik sanki 7 yildizli otel yapiyorlar mademki bircami yapilacak Türkiyedekinler gibi mütavazi olsun varmi Türkiyede bir cami 12 hektar arsaya sahip cami adi altinda devleti soyma yandaslara jest yapma kazanclardan payini al. Allah bildigi gibi yapsin sizleri.

0
13
yanıtYanıtla
cenk:

devlet yatirim yapsin Bunlari isletmelerinide tabiki akp li yandaslari olacak caminin hemen yaninda haram para daha tatli olur

3
6
yanıtYanıtla
TurkiyemMobil-IOS:

Helal sana tayip Erdoğan büyük reis

3
6
yanıtYanıtla
Menderes:

bu arada: chp''yi ve hdp''yi papyla kilise acma törende bulursunuz! allah akp''yi basimizdan eksik etmesin!

5
3
yanıtYanıtla
zahid alwaniMobil-ANDROID:

halal olsun ...akp ... islam dini ve türkiye cumhuriyeti adını dünyaya duyurdu.

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title