Haberler

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıldönümü

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıldönümü, Karabük'te Yağmur Altında Törenlerle Kutlanıyor.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü, Karabük'te yağmur altında törenlerle kutlanıyor.

Tören sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Şehit Aileleri Derneği mensupları, Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret etti.

Vali Direkçi de şehit yakınlarına yaptığı konuşmada, 18 Mart'ın, Türk'ün direnişi, ayağa kalkışı ve baş kaldırışının tarihi olduğunu belirterek "Çanakkale'de bastığımız her karede hissettiğimiz Türklük duygusu, orada yatan şehitlerin ruhlara kazınan vatan sevgisinin, vatan aşkının bir ifadesidir. Çanakkale'de verilen mücadele, Türk'ün koşullar ne kadar ağır olursa olsun iyi yönetildiği takdirde, tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve inanca sahip bulunduğunu dünyaya kanıtlamıştır. Bu itibarla, biz tarihleri yazmış, tarihlere yön vermiş bir neslin torunları olmaktan onur ve gurur duymaktayız" dedi.

Tören daha sonra Öğlebeli Şehitliği'nde devam etti. Yağmur altında şehitlikte yapılan törenlerde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, çelenk takdiminin ardından saygı atışı yapıldı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından Vali Direkçi, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Gülpınar protokol üyeleri şehit mezarlıklarını ziyaret etti. Şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen Vali Direkçi ve Albay Gülpınar, şehitler için dua etti. Şehit aileleri tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü kutlamaları Karabük Belediyesi tarafından Beşbinevler mezarlığında yaptırılan şehitler anıtının açılışıyla devam etti. Kutlama töreni Karabük'te gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek.

(YE-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title