Haberler

Çanakkale'de Denize Düşen Köpeğe Zodyak Botlu Kurtarma Operasyonu

Çanakkale'de Kordon Boyunda Denize Düştükten Sonra Atık Su Borusuna Girip Dışarı Çıkamayan Sokak Köpeği, Yaklaşık 1.5 Saat Süren Çalışmanın Sonunda Zodyak Botla Gelen Ekip Tarafından Kurtarıldı.

Çanakkale'de kordon boyunda denize düştükten sonra atık su borusuna girip dışarı çıkamayan sokak köpeği, yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın sonunda zodyak botla gelen ekip tarafından kurtarıldı.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, öğle saatlerinde kordon boyunda denize bir köpeğin düştüğü ihbarını alan Çanakkale Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede bölgeye geldi. Denizde bir süre yüzen ve ardından atık su borusuna girerek içinde kalan köpeği gören itfaiye ekipleri denize girip bir ip aracılığı ile köpeği dışarıya çıkarmaya çalıştı. Önce köpeği dışarıya çıkarmak için sucuklu tost alarak kandırmaya çalışan ekipler bunda başarılı olamadı. Zaman zaman itfaiye erini ısırmaya çalışan

köpek görevlilere de zor anlar yaşattı. Yaklaşık 1,5 saat boyunca köpeği bulunduğu yerden çıkarmaya çalışan ekipler bunda başarılı olamayınca devreye lodos mevkiinde bulunan Su Sporları Eğitim Merkezi'nden 3 kişilik ekip girdi. Mehmet Günaydın, Ergün deniz Güldü ve Pınar İskender'den oluşan 3 kişilik ekip zodyak botla köpeğin bulunduğu yere gelerek kurtarma çalışmasına başladı. İtfaiye ekiplerinin de ortaklaşa çabaları ile sürdürülen çalışmada köpeği dışarıya çıkarmak için etrafta bulunan bir vatandaşa

ait küçük bir yavru köpek kullanıldı. Yavru köpeği gören diğer denize düşen köpek bir süre direnmesine rağmen ekipler tarafından ağzından tutularak zodyak bota alınıp sahile çıkarıldı. Ardından köpek serbest bırakıldı. Vatandaşlar köpek kurtarma operasyonuna merakla takip etti.

(AÖ-MŞ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title