Haberler

Cameron: Türkiye IŞİD'e Müdahale Etsin

Güncelleme:

İngiltere Başbakanı David Cameron, Türkiye dahil bazı ülkelerden IŞİD'le mücadelede her türlü terörle mücadele etkinliklerini ortaya koymasını isteyecek.

Batı'da büyük bir kaygı yaratan IŞİD'in şiddetli eylemleri ve Avrupa'dan örgüte katılım sorununun Cumartesi günü Brüksel'de yapılacak AB Zirvesi'nde ele alınması bekleniyor. İngiltere Başbakanı David Cameron'un da AB liderlerine, Avrupa'dan IŞİD'e katılan aşırı unsurların kontrolü amacıyla bir plan sunacağı ve bu çerçevede Türkiye dahil bazı ülkelere terörle mücadelede kullanılan en gelişmiş güvenlik sistemlerini uygulamaya koymaya yardımcı olunmasını isteyeceği bildiriliyor.

Financial Times gazetesi, David Cameron'un AB liderlerine İŞİD'e karşı koymak için bir plan sunacağını duyurduğu haberinde "David Cameron, AB liderlerinden Avrupa'dan kalkıp IŞİD olarak bilinen İslam Devleti'yle birlikte savaşmaya giden aşırı unsurları kontrol etmek amacıyla önlemlerin alınmasını ısrarla isteyecek" diyor.

Bu ay Kuzey Irak'taki Sincar Dağı'nda kuşatma altındaki on binlerce sivile yönelik yardım çabaları çerçevesinde bölgedeki gözetleme faaliyetlerine katılım için savaş uçaklarını gönderen Cameron'un İngiliz silahlı kuvvetlerine, cihatçılara saldırma emrini verme konusunda ise ihtiyatlı olmayı sürdürdüğü belirtiliyor.

FT'ye göre, İngiltere tarafından zirveye sunulacak önlemler, hava yolcularının isim kayıtlarına ilişkin olarak AB tarafından bir genelge çıkarılması da dahil bazı "acil adımlar"ı da içeriyor. Önerilen genelge ile üye devletlerin Suriye ve Irak'a gidip gelen kişiler hakkında bilgi paylaşmasına olanak sağlanacak. Gazete şunları da yazıyor:

"Cameron ayrıca, AB'nin Türkiye dahil bazı ülkelere kargo ve yolcu bagajları taramak ve patlayıcı izlerini tespiti için son teknoloji ürünü terör karşıtı güvenlik sistemlerini uygulamaya koymaya yardımcı olmasını da önerecek."

Financial Times, Cameron'un AB'nin Irak ve Suriye'deki krizlerine yönelik dış politika yanıtında koordinasyon yapılmasını da istediğini anlattıktan sonra Cameron'un, İngiliz hükümetinin ev sahipliğini yapacağı, gelecek haftaki NATO Zirvesi öncesi "daha güçlü bir askeri yanıt" verilmesini isteyen bazı milletvekillerinin baskısının altına gireceğini de düşünüyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

David Cameron Türkiye Times Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title