Haberler

Dünyaca ünlü oyun serisi Call Of Duty'den skandal! Kur'an-ı Kerim sayfalarının yerde durması oyuncuları çileden çıkarttı

Güncelleme:

Call of Duty Vanguard oyunun zombi haritasındaki kanlı bir şekilde yerde duran Kur'an-ı Kerim sayfaları büyük tepki topladı. Sosyal medyadaki tepkiler sonrası harekete geçen oyun geliştiricileri, özür dileyerek tepki çeken kısmı oyundan kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Activision'ın geliştirdiği Call of Duty Vanguard oyununun zombi modunda bir oyuncunun yerde kanlı bir Kur'an-ı Kerim sayfası görmesi üzerine Twitter'dan oyun geliştiricilerini etiketleyerek oyun içerisinde çekilen ekran görüntülerini paylaştı ve bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

adlı Twitter kullanıcısının paylaştığı oyun içi fotoğraflar ardından Call of Duty'yi etiketleyerek yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Kardeşler zombi haritasında yerde Kuran sayfalarını görüyorum, doğruysa bir an önce kaldırılması gerektiğini görüyorum.

Call of Duty oyununda yerde duran Kur'an sayfaları büyük tepki topladı

GELİŞTİRİCİ EKİP ÖZÜR DİLEDİ

Call of Duty Vangurad'ın zombi haritasında yerde görülen kanlı Kur'an-ı Kerim sayfasının paylaşıldığını gören geliştirici ekip Activision'ın Orta doğu hesabı Twitter hesabından Arapça açıklamada bulundu.

Discord sunucumuza katılmak için tıklayınız

Call of Duty'nin yaptığı açıklamada, "Call of Duty herkes için yapılır" dendi. "Müslüman toplumuna geçen hafta yanlışlıkla dahil edilen duyarsız içerikler vardı ve fark edildiği an oyundan çıkarıldı. Oyundaki gibi görünmemeliydi. Derinden özür dileriz. Gelecekte bu tür olayların yaşanmaması için durumu ele almak için kendi içimizde acil adımlar atıyoruz."

Call of Duty oyununda yerde duran Kur'an sayfaları büyük tepki topladı

Call of Duty oyununda yerde duran Kur'an sayfaları büyük tepki topladı

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Activision Blizzard Call Of Duty Haberler

500

Yorumlar (1)

gizdya Gizmedya:

gereksiz takıntılar anlamsız durumlar kuranı yüceltmek istiyorsan müslüman dünyası olarak insanlığı yüceltin böyle saçma anlamsız takıntılardan vazgerçin

7
26
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title