Haberler

Bütçe Görüşmelerinden Notlar

2013 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin ilk günü, renkli görüntülere sahne oldu.

2013 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinin ilk günü, renkli görüntülere sahne oldu.

Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler, yaklaşık 8,5 saat sürdü. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlık ettiği birleşim, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in,

"Sayıştay raporlarının Meclis'e gelmediğini" söylemesi üzerine usul tartışmasıyla başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütçe görüşmeleri başladıktan kısa bir süre sonra Meclis'e geldi. Erdoğan, iktidar kulisinde bir süre grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ayşe Nur Bahçekapılı, Mahir Ünal ile yeni anayasa yazımını sürdüren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun AK Parti'li üyeleri Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop ve gazetecilerle sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Genel Kurul'a geçti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek ile Meclis'e geldi. Bakan Şimşek, kuliste bir süre eşiyle oturduktan sonra bütçe sunuş konuşmasını yaptı. Mehmet Şimşek'in eşi Esra Şimşek, basın locasından eşinin konuşmasını izledi ve kendisini görüntüledi.

Şimşek'in konuşması sırasında Genel Kurul'a gelen Başbakan Erdoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak konuşmaya başlamadan bir süre önce Genel Kurul'dan ayrıldı. Erdoğan, Bahçeli'nin konuşmaya başlamasından kısa bir süre sonra yeniden Genel Kurul'a girdi.

Erdoğan'ın konuşması, kürsüye çıkmadan önce 235 sayfadan oluşan kitapçık olarak milletvekillerine ve basın mensuplarına dağıtıldı. Erdoğan, kitabın 49 sayfasını atlayarak okuyabildi, zaman zaman da metin dışına çıkarak muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi.

-Kulis'te "Manisa ikramı"-

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, kuliste, Manisa'nın kuru ve yaş üzümünü, mesir macunu ile üzümlü ekmeğini milletvekillerine ikram etti.

Genel Kurul'a ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın konuşması başlamadan ve başladıktan sonra Genel Kurul'da sessiz olunması yönünde milletvekillerine uyarılarda bulundu.

Kenya parlamentosu üyeleri, bütçe görüşmeleri sürerken Genel Kurul çalışmalarını bir süre izledi.

Bütçe çalışmaları nedeniyle Meclis'e ziyaretçi alınmamasına rağmen kulislerin kalabalık olduğu gözlendi.

Muhabir: Ekip

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Cemil Çiçek Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title