Haberler

Bursa'da Enstrümanlı Protesto

İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda yaşanan protestolara Bursa'dan bu gece, enstrümanlı yürüyüş yapanlarla destek geldi.

İstanbul Taksim'de Gezi Parkı'nda yaşanan protestolara Bursa'dan bu gece, enstrümanlı yürüyüş yapanlarla destek geldi. Yanlarında getirdikleri enstrümanlarla İstiklal Marşı'nın okunmasını sağlayan, 10'ncı yıl marşını seslendiren kalabalık, hükümeti istifaya çağırdı.

Taksim'de, Gezi Park'ta geçtiimiz hafta başlayan protesto eylemlerine Bursa'dan bu akşam destek geldi. Saat 19.30'da Merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişiden oluşan kalabalık, yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını açtılar, tencere ve tavaları bir birlerine vurarak ses çıkardılar. Yürüyüş yapan kalabalığın önünde yer alan ve beraberinde getirdikleri enstrümanları çalarak katılımları eğlendirmek isteyen bir grup, enstrümanlarıyla istiklal marşının okunmasını sağladı, 10'ncı yıl marşını birlikte seslendirdi. 'Artistik yapmaya geldik', 'Sanat makarnadan daha besleyicidir', 'Savaşa değil sanata bütçe', 'Cumhuriyetin sanat kurumlarına dokunma' pankartları açtılar.

Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'dna toplanan ve sayıları 500 kişiye ulaşan kalabalık, Heykel Meydanına geçerek burada Gezi Parkı'ndaki protestoya destek verdiler. Heykel Meydanı'nda bulunan valilik binası dün gece olduğu gibi bu akşamda, polis bölgesinde olmasına rağmen çağrılan Jandarma Komando birlikleri tarafından korundu. Toplanan kalabalık, sayıları 100 kişiye ulaşan jandarmaya sevgi gösterisinde bulundu. Bursa'da yaşanan protesto eylemleri nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

EK,HT,US - Bursa / Nilüfer

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title