Haberler

Bürokrat Eşlerinin Yardımları

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın Eşi Sıdıka Dalmaz'ın Önderliğini Yaptığı Bürokrat Eşlerinin Katılımı ile Başlatılan 'İhtiyaç Sahibi Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Maddi Destek Projesi'nin 2007-2008 Öğretim Yılında 8 Ay Süreyi Kapsayacak Şekilde Devam Edeceği Bildirildi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz'ın eşi Sıdıka Dalmaz'ın önderliğini yaptığı bürokrat eşlerinin katılımı ile başlatılan 'İhtiyaç Sahibi Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Maddi Destek Projesi'nin 2007-2008 öğretim yılında 8 ay süreyi kapsayacak şekilde devam edeceği bildirildi.

Yardımlar ve değerlendirmeleri konusunda Osmanağa Konağı'nda daire müdürlerinin eşleriyle ikinci kez bir araya gelen Sıdıka Dalmaz, daire müdürlerinin eşlerinin özverili faaliyetleri sonucunda 25 öğrenciye 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi süresince sağlanacak yardım miktarının toplandığını belirtti.

Bir ay öncede Kaymakam eşleriyle aynı içerikli toplantının yapıldığını hatırlatan Dalmaz, bu görüşmelerin ardından ilçelerde de yardım faaliyetlerinin başlatıldığını ve bir ay gibi kısa bir sürede 73 öğrenciye 8 ay süresince verilecek olan eğitim yardımının sağlandığını söyledi.

Yardım toplantılarının her ay düzenli bir şekilde devam edeceğini ifade eden Dalmaz, kamu personelinin yanı sıra toplumun her kesiminin bu projeye destek vermesi gerektiğini de vurguladı.

Sivaslı olan yada il dışından gelerek Sivas'ta eğitim gören öğrencilere Ekim ayından itibaren 75'er YTL eğitim yardımının yapıldığının altını çizen Dalmaz, Mayıs ayına kadar devam edecek olan kampanyayla amaçlarının hayırsever vatandaşlara en kapsamlı şekilde ulaşmak ve onlarla ihtiyaç sahibi öğrenciler arasında köprü oluşturmak olduğunu kaydetti.

Geleceğin teminatı gençlere yönelik hayırlı ve önemli bir hizmete vesile olmaya çalıştıklarını dile getiren Dalmaz, "Özellikle iyi bir eğitim almak için türlü zorluklara göğüs geren, zor sınavları aşarak üniversite sıralarına oturan değerli gençlerimize yapılacak tüm yatırımlar ülkemizin ve insanlığın geleceğine yapılan yatırımlardır. Kampanyamızın kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi, yeni kaynakların bulunması, bunun sonucunda da daha çok öğrencimizin eğitim yardımı alması demektir. Amacımız, daha fazla öğrencimize ulaşmak ve ülkemizin geleceği olan bu gençlerimizin sıkıntılarını gidermektir. Bu kapsamda başta değerli eşim Sivas Valisi Sayın Veysel Dalmaz olmak üzere eğitim yardımlarına destek olan tüm ilçe kaymakamlarımıza ve eşlerine, daire müdürlerimize ve eşlerine, tüm kamu personelimize ve hayırsever Sivas halkına teşekkür ederim" dedi.

Toplantıda görüşlerini dile getiren daire müdürlerinin eşleri ise böylesine önemli bir projede yer aldıkları ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmelerine vesile oldukları için duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Bu arada yardım faaliyetlerinde bulunan daire müdür eşlerinden DSİ 19. Bölge Müdürü Vahit Baygüneş'in DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Daire Başkan Vekilliğine atanması nedeniyle ilimizden ayrılacak olan eşi Zeynep Baygüneş'e desteklerinden dolayı teşekkür eden Sıdıka Dalmaz, daire müdür eşleri adına bir hediye verdi.

(İG-SE-Y)

15.12.2007 16:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title