Haberler

Bu Yarışmanın Güzelleri "Buzağılar"

Yerkesik beldesinde düzenlenen "7.Buzağı Güzellik Yarışması"nda 4 günlük ve 4 aylık 30 buzağı yarıştı.

Yerkesik beldesinde düzenlenen "7. Buzağı Güzellik Yarışması"nda 4 günlük ve 4 aylık 30 buzağı yarıştı.

Yerkesik Meydanı'nda "28. Yerkesik Boa Güreşleri" kapsamında düzenlenen yarışmada, süt ve kombine kategorisinde yarışan buzağılar, genel görünüş, boy, bacaklar, vücut kapasitesi ve ırk özellikleri bakımından Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Jürinin değerlendirmesi sonucu süt ırkında Kamil Çetiner'in "Pargalı Ramazan" adını verdiği buzağısı birinci, Celayır Başal'ın buzağısı ikinci, Mustafa Göztepe'nin buzağısı ise üçüncü oldu. Kombine kategorisinde ise Halil İbrahim Karasakal'ın "Cuma Ali" isimli buzağısı birinci, Mustafa Onargan'ın ikinci, Tugay Onargan'ın buzağısı ise üçüncü oldu.

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, burada yaptığı konuşmada, buzağı güzellik yarışmasını 28. Boğa Güreşleri kapsamında, yedinci kez düzenlediklerini söyledi.

Demirci, toplumun örf, adet ve geleneklerini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Ülkemiz tarım ve hayvancılık ülkesi. Bu nedenle sağlıklı hayvanlar yetiştirirsek neslimiz de sağlıklı beslenir. Düzenlediğimiz yarışmayla hayvan üreticilerini teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi.

Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını, hedeflerinin yarışmayı daha geniş kapsamlı yaparak uzun yıllar devam ettirmek olduğunu vurgulayan Demirci, yarışmanın birincilerini çeyrek altınla, ikincilerini 3 çuval, üçüncülerini ise 2 çuval buzağı yemiyle ödüllendireceklerini, yarışmaya katılıp dereceye giremeyen buzağı sahiplerine de teşvik amaçlı birer çuval yem vereceklerini kaydetti.

-Birinciler "Pargalı Ramazan ve Cuma Ali"-

Yarışmada süt ırkı kategorisinde birinci olan "Pargalı Ramazan" isimli buzağının sahibi Kamil Çetiner, 12 gün önce Ramazan ayında dünyaya gelen ve bir televizyon dizisinden esinlenerek buzağısının ismini "Pargalı Ramazan" koyduğunu dile getirdi.

Çetiner, yarışmaya 7 yıldır katıldığını ve ilk kez derece aldığını anlatarak, "Yarışmaya düzenlendiği ilk yıldan bu yana katılıyorum. İlk kez ödül aldım. Buzağımı da özenle bakıyorum" diye konuştu.

Kombine kategorisinde birinci olan "Cuma Ali" isimli buzağının sahibi Halil İbrahim Karasakal ise buzağısının sevimli ve iyi bir ırk olduğunu, yarışmadan derece almasına çok sevindiğini belirtti.

Buzağısına cuma gününde doğduğu için "Cuma Ali" ismini verdiğini kaydeden Karasakal, "Buzağım 2 buçuk ay önce bir cuma günü doğdu. Bu nedenle adını 'Cuma Ali" koydum. Cuma gününün uğuruyla buzağım birinci oldu, çok mutluyum" dedi.

Yarışmada, dereceye giren buzağıların ödüllerini Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar verdi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title