Haberler
BBC

Brexit: İngiltere ve Ab, 'Siyasi Bildiride Anlaştı'

İngiltere ve Avrupa Birliği, Brexit sonrası ilişkilerinin geleceğine yönelik siyasi bildiri metninin taslağı üzerinde uzlaştı.

İngiltere ve Avrupa Birliği (AB), Brexit sonrası ilişkilerinin geleceğine yönelik siyasi bildiri metninin taslağı üzerinde uzlaştı. Böylece, İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılmasına yönelik anlaşmaya hafta sonu son şeklinin verilmesinin de önü açılmış oldu.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada; ticaret, güvenlik ve diğer alanlarda ilişkilerin nasıl olacağına dair siyasi bildiri üzerinde "ilke anlaşmasına" varıldığı belirtildi.

Taslak anlaşma bugün AB üyelerinin Brüksel'deki daimi temsilcilerine sunulacak.

Yasal bağlayıcılığı olmayan metinde, tarafların gelecekte eşit şartlarda geniş çaplı bir ekonomik ortaklık kurmalarından söz ediliyor.

Ayrıca İngiltere'nin Brexit sonrası bağımsız bir ticaret politikasına sahip olacağı kaydediliyor. May, milletvekillerine hitap edecek

Londra ve Brüksel, 29 Mart 2019'da İngiltere'nin AB'den ayrılma koşullarına yönelik taslak metin üzerinde halihazırda anlaşma sağlamıştı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün Avam Kamarası'nda milletvekillerine bir açıklama yapacak.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, attığı Twitter mesajında, "AB ile İngiltere arasındaki İlişkilerin Geleceğine Yönelik Siyasi Beyanname'nin taslağını AB'nin 27 üyesine az önce yolladım. Komisyon Başkanı, bana müzakereci düzeyinde üzerinde anlaşma sağlandığı ve siyasi düzeyde de ilkesel olarak üzerinde uzlaşıldığını ve liderlerin onayına bağlı olduğunu bildirdi" dedi.

Ayrılma anlaşması ve siyasi beyannamenin Pazar günü yapılacak olan AB Zirvesi'nde onaylanması halinde başbakanın da dikkatini anlaşmanın İngiltere Parlamentosu'nda kabul edilmesine yönelik çabalara yoğunlaştırması bekleniyor. Şu anda parlamentoda anlaşma lehine bir çoğunluk olmadığı belirtiliyor.

Söz konusu açıklamalar, dün akşam May ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker arasında Brüksel'de yapılan görüşmenin ardından geldi.

İngiltere'de Başbakanlık, hukuki açıdan bağlayıcı olan üyelikten ayrılma anlaşmasının onayı öncesinde ilişkilerin geleceğine yönelik çerçeve üzerinde uzlaşma sağlanması gerektiğini savunuyordu.

BBC

Avrupa Birliği Brüksel Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title