Haberler

"Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş'ın vefatının 9. yılı

Güncelleme:

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatının 9. yılı dolayısıyla AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal mesaj yayımladı.

"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefatının 9. yılı dolayısıyla AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal mesaj yayımladı.

Kendirli, mesajında, Anadolu halk ozanlığı ve Abdal geleneğinin genç nesillere aktarılmasında büyük emek sarf eden Neşet Ertaş'ın, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da sanatıyla, kişiliğiyle saygın bir yer edindiğini anımsattı.

Ertaş'ın adeta yaşarken efsaneleştiğini, tevazuuyla girdiği tüm gönüllerde yıkılmaz köşkler inşa ettiğini vurgulayan Kendirli, "Ertaş, 'Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez', 'Aşkınan çalışan yorulmaz' sözlerini hayat felsefesi ve kendine düstur edinmiştir. Büyük Usta Neşet Ertaş'ın geleneğini, sazını, sözünü unutturmamak için var gücümüzle çalışacağız." sözlerini kullandı.

Milletvekili Metin İlhan da Neşet Ertaş'ın, Abdal müziğinin temsili ve Anadolu topraklarının kalbe dokunan türkülerini yürekten söyleyen içli sesi olduğunu anımsatarak, "Neşet Ertaş, küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi, merakıyla bilinen efsane bir halk müziği ozanı ve yıllar içinde birçok ödüle layık görülmüş olan Anadolu'nun kıymetli bir ismidir. Anadolu'nun kıymetli ozanı ve Türk halk müziğinin önemli sesi Neşet Ertaş'ı rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Ünsal ise Neşet Ertaş'ın medeniyetin hamurunu aşkla mayalarken, millet mefkuresinin tarifini de yine aşkla, muhabbetle, sevgiyle inşa eden bir gönül mimarı olduğunu aktardı.

Gönül sohbetlerini, sazını, sözünü, gönül dostluğunu nesillerin anlatmaya devam edeceğini hatırlatan Ünsal, onun mirasının gururla taşınacağını, bu toprağın sesinin unutturulmayacağını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Neşet Ertaş Metin İlhan Kırşehir Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title