Haberler

Boyun Fıtığı Rahatsızlığı

Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op.dr. Sevim Öndül, Hastanede 2,5 Yıl Önce Uygulanmaya Başlanan Titanyum Bıçaklı Disk Protezi Sayesinde Şu Ana Kadar 9 Hastanın Boyun Fıtığına Bağlı Ağrı, Kolda Uyuşukluk, Güç Kaybı Yakınmasından Kurtulduğunu Söyledi.

Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Sevim Öndül, hastanede 2,5 yıl önce uygulanmaya başlanan titanyum bıçaklı disk protezi sayesinde şu ana kadar 9 hastanın boyun fıtığına bağlı ağrı, kolda uyuşukluk, güç kaybı yakınmasından kurtulduğunu söyledi. Fıtığın çıkarıldığı yerde oluşan boşluğa hastanın kalçasından alınan ya da kadavradan elde edilen kemik parçası yerine titanyumdan üretilen hareketli disk protezi yerleştirdiklerini belirten Op.Dr. Sevim Öndül, ameliyatın ardından hastaların bir günde taburcu edilebildiğini anlattı. Bu yöntemle ameliyat edilen 36 yaşındaki Sevim Denizli, 5 yıldır sol kolunda ağrı ve uyuşukluk ile kuvvet eksikliği olduğunu belirterek, "Denizli Devlet Hastanesi'ndeki operasyonla sağlığıma kavuştum. Tüm şikayetlerim geçti" dedi. Hastanın boynunun 3 ayrı yerinde fıtık tespit ettiklerini ifade eden Op.Dr. Öndül, iki ayrı yere bıçaklı disk protezi denilen titanyumdan mamül bir ürün kullandıklarını, protezin bıçaklı olmasının da kayma riskini en aza indirgediğini belirterek, bu şekilde yapılan ameliyatların en önemli avantajının ameliyat sonrası erken dönemde ağrı yakınmasının geçmesi, boyun hareketlerinde kısıtlılığın sona ermesi, boyunluk kullanımına gerek kalmaması ve günlük aktivitelere kısa zamanda geri dönülebilmesi olduğunu söyledi. Boyun omurları arasında oluşan fıtığın boyun ve kollarda ağrı, uyuşukluk, güç kaybı ve yürüyüş bozuklukları yarattığı zaman hastalara ameliyat önerdiklerini belirten Sevim Öndül, şöyle konuştu: "Daha önce yaptığımız ameliyatlarda fıtığı çıkarıp yerine leğen kemiğinden aldığımız parçayı koyuyorduk. Hasta bu nedenle kalça ağrısı çekiyor, boyun hareketlerinde kısıtlılıklar ortaya çıkıyordu. Bu güne kadar bu tekniği uyguladığımız hastalar ise sonuçtan son derece memnun kaldılar." Öndül, bu yöntemin genç ve orta yaş grubunda boynunda ciddi kireçlenme bulgusu olmayan, disk yüksekliği önemli ölçüde korunan, aktif yaşam süren hastalarda uygun olduğunu sözlerine ekledi.

(AV-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title