Haberler

Birleşmiş Milletler gibi bostan bahçesi...Farklı ülkelerin kendine has bitkileri bu bahçede...

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler gibi bostan bahçesi...Farklı ülkelerin kendine has bitkileri bu bahçede yetişiyor Dünyanın farklı ülkelerinde yetişen sebzeleri Bursa'da yetiştirmeyi başardılar Bursa'nın topraklarının ne kadar verimli olduğunu Nilüfer Belediyesi yaptığı çalışmalarla ispatladıBURSA -...

Birleşmiş Milletler gibi bostan bahçesi...Farklı ülkelerin kendine has bitkileri bu bahçede yetişiyor

Dünyanın farklı ülkelerinde yetişen sebzeleri Bursa'da yetiştirmeyi başardılar

Bursa'nın topraklarının ne kadar verimli olduğunu Nilüfer Belediyesi yaptığı çalışmalarla ispatladı

BURSA - Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları, dünyadaki birçok ülkenin kendine has bitkilerini Bursa'da yetiştirmeyi başardı.

Çeşitli ülkelerde yetişen yerli sebze tohumlarını Bursa'da deneyen Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları, bu farklı sebzeleri yetiştirmeyi başardı. Her biri bölgesinin yerel tohumu olan sebzelerden çok iyi verim alan Kent Bostanları çalışanları, bunların tohumlarını çoğaltarak meraklılarına ekmeleri için ücretsiz olarak dağıtacak.

Nilüfer Belediyesi Çevre ve Kırsal Alan Koordinatörü Arca Atay, "Kent Bostanları'nda her sene Bursa içinde ve dışındaki yerlerden toplamış olduğumuz yerel tohumları deniyoruz. Burada sadece Türkiye'de yetişen yerel tohumlar değil yurt dışından gelen tohumları da ekerek yetişip yetişmeyeceğini ve nasıl verim alabileceğimizi deniyoruz. Bu yıl Moğolistan'dan ayçekirdeği tohumu getirtip ektik. Peru ve Uruguay'dan gelen 6 çeşit mısır geldi, onları ektik. Fransa'dan 2 çeşit fasulye tohumu getirttik, şimdi onu deniyoruz. Farklı ülkelerin kendi bölgelerinde yetiştirdikleri standart tohumlar bunlar. Bu ürünlerin bu topraklara uyum göstermeleri ve verimli bir ürün elde etmemiz halinde, bunların tohumlarını çoğaltarak halkımıza dağıtacağız. Yaptığımız çalışmaların 4 çeşidinden çok güzel verim aldık. Afrika'dan bir bamya çeşidi getirdik. Çok güzel verim verdi. Brezilya'dan bir kabak çeşidi getirttik, çok iyi verim aldık" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, "Ürünlü bölgemizde Kent Bostanları adını verdiğimiz bir çalışma var. Burada yerli tohumları üretiyoruz. Burada yetiştirdiğimiz ürünlerin tohumlarının takasını da yapıp, Türkiye'de yaygın bir şekilde yerli tohum üretimini desteklemeyi arzu ediyoruz. Kent Bostanları'nda 200 çeşit ürün ekildi. Bununla alakalı tohum kütüphanesi adını verdiğimiz bir kütüphanemiz var. Bostanlarımızda dünyanın farklı ülkelerinde yetişen yerli tohumları alarak, burada ekip nasıl verim alabileceğimizi test ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

birleşmiş milletler nilüfer belediyesi Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title