Haberler

Bingöl'deki Askeri Araca Yapılan Saldırı

Van Valisi Münir Karaloğlu, "Bingöl'deki pusuda şehit düşen 10 askerimizden biri Gürpınarlı."

Van Valisi Münir Karaloğlu, " Bingöl'deki pusuda şehit düşen 10 askerimizden biri Gürpınarlı. Biz terörün gündemine mahkum olmadan, halkımıza hizmete devam edeceğiz" dedi.

Vali Karaloğlu, Gürpınar Belediyesi'nin yaptığı yatırımların açılış törenine katıldı. Törende konuşan Vali Karaloğlu, Bingöl'de dün silahsız ve sivil askerlere pusu kurulduğunu anımsatarak, saldırıda 10 askerin şehit olduğunu belirtti.

Şehitlerden birinin Van Gürpınarlı olduğunu vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Gürpınarlı hemşehrilerimize de başsağlığı diliyorum. Değerli dostlar bugün çok mutlu olmamız gereken bir günde bile, ağzımızın tadını kaçıran, huzurumuzu bozan tüm olayları da yaşamaya devam ediyoruz. Biz terörün gündemine mahkum olmadan bir taraftan da hizmete devam edeceğiz. Hiç kimse ve hiç bir olay bizi halkımıza hizmetten geri koymayacak."

Yapılan konuşmanın ardından Gürpınar Belediyesi'nce yenilenen belediye binası, Hoşap Çayı üzerinde bulunan ve özellikle öğrenci servislerinin geçiş güzergahında bulunan 2 köprünün açılışı belediye tarafından yeni alınan ekskavatör iş makinesine bağlanan kurdele kesilerek yapıldı.

Vali Karaloğlu, daha sonra yeni alınan ekskavatörün direksiyonuna geçerek aracı kullandı.

Törene Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, AK Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Binbaşı Sinan İbrahimoğlu, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Özkan Bilgin / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Münir Karaloğlu Vali Karaloğlu Bingöl Yerel Haberler

title