Haberler

Bilecik Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

Güncelleme:

Bilecik Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in başkanlığında yapıldı.

Bilecik Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in başkanlığında yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü. Günün ilk gündem maddesi olan dolu memur kadrolarında toplamda 38 memurun derece değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün ikinci maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendi ve 68. maddesinin (b) bendine istinaden belediyede 4857 sayılı iş kanununa tabi çalışanlardan emekli olmak için müracaat edenler ile sözleşmeli personele kıdem tazminatı ödenmesi için İller Bankası A.Ş.'den nakit destek kredisi kullanılması hususunda Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'e yetki verilmesi konusu AK Parti grubunun çekimser oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi. Günün üçüncü maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendi ve 68. maddesinin (b) bendine istinaden belediyenin bir önceki dönemden gelen borçlarının ve devam eden işlerin hak ediş ödemelerinde, ileriye dönük yatırım, araç alımı ve diğer hizmetlerinin finansmanında kullanılmak üzere iç borçlanma ve iç borçlanmayla ilgili her türlü iş ve işlemi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek AK Parti grubu ve MHP'nin çekimser oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Günün dördüncü maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendine istinaden mülkiyeti Bilecik Belediyesi'ne ait İsmetpaşa Mahallesi, 731 Ada, 1, 2, 3, 11, 12, 13 ve 736 ada, 7, 8, 15, 16 parsel numaralı taşınmazların değerlendirilmesi konusunda belediye başkanlığına ve belediye encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek AK Parti grubu ve MHP'nin çekimser oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Günün beşinci maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (e) bendine istinaden mülkiyeti Bilecik Belediyesi'ne ait Osmangazi Mahallesinde bulunan 3 adet taşınmazın (mesken-konut) satışı konusunda belediye başkanlığına ve belediye encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek AK Parti grubu ve MHP'nin çekimser oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi. Günün altıncı maddesi olan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin 2019 yılı yatırım programı kapsamında; 4 Temmuz 2019 tarih ve 81 sayılı belediye meclis kararıyla belirlenen trafo yerinin değiştirilmesi konusu Bilecik Belediyesi İmar Plan komisyonuna havale edilmesi ile birlikte oy birliği ile kabul edildi. Günün yedinci maddesi olan 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (m) bendine istinaden 5 Ağustos 2008 tarih ve 2008/63 sayılı belediye meclis kararıyla kabul edilen Veteriner İşleri Müdürlüğü görev yetki ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün sekizinci maddesi olan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (b) bendine istinaden 2 Eylül 2019 tarih ve 2019/90 sayılı belediye meclis kararıyla kapatılan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğündeki kültürel faaliyetler için ayrılmış olan bütçe ödeneklerinin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, kalan ödeneklerin ise Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne aktarılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün dokuzuncu maddesi olan Bilecik Belediyesi'nin üyesi olduğu birliklerden ayrılma konusu görüşülerek konunun Bilecik Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi oy birliği ile kabul edildi. Günün son maddesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (f) bendine istinaden Bilecik Belediyesi'ne ait Gündüz Çocuk Bakımevinde uygulanacak ücret ve tarifelerin belirlenmesi konusunun görüşülerek konunun Bilecik Belediyesi Ücret ve Tarife Komisyonu'na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

Görüşülen gündem maddelerinin ardından Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin oturumu kapattı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Semih Şahin Bilecik MHP Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title