Haberler

Beşiktaş-Trabzonspor Maçının Ardından

Güncelleme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, iki takım için de zorlu bir mücadelenin yaşandığını dile getirerek, "İyi başlayan ve sonuna kadar bunu sürdüren bir Trabzonspor vardı." dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, " Trabzonspor'u tebrik ediyorum, galibiyeti hak ettiler" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Carvalhal, " Trabzonspor'u tebrik ediyorum, galibiyeti hak ettiler. Oyuncularım hakkında "Onlar istemedi, mücadele etmedi" diyemeyeceğim. İlk dakikadan son dakikaya kadar cesurca mücadele ettiler. Ama işin gerçeği iyi oynamadık. Takımda konsantrasyon eksikliği vardı" şeklinde konuştu.

Portekizli çalıştırıcı, takım içinde değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, "Bunlar sakatlıklar nedeniyle oldu. Tüm oyuncularımıza güvenimiz tam. Maçlar arasındaki zaman darlığından ötürü, oyuncularımıza çok fazla yükleniliyor ve sakatlıklar oluyor. Sağda oynayan dafans oyuncularımız ilk kez birlikte oynadı. Saha içinde de bu nedenle bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İsmail, Veli, Egemen, Hilbert son dönemlerde sakatlık yaşadılar. Bu futbolcularımız, neredeyse tüm maçlarda oynadılar ve bu nedenle de sakatlıklar geldi. Bunun arkasına saklanmıyoruz ama nedenlerden biri de bu" ifadelerini kullandı.

Stada gelen kadın ve çocuk taraftarlara da teşekkür eden Carlos Carvalhal, "Güzel destek verdiler. Galibiyetle karşılık vermek isterdik ama başaramadık, bu nedenle üzgünüz" diye konuştu.

Teknik adam, Beşiktaş'ın bu sezon büyük maçlarda başarısız olmasıyla ilgili bir soruya, " Trabzonspor'u deplasmanda yendik, Dinamo Kiev'i yendik, Braga'yı eledik, Bursaspor'u iki maçta da yendik. Avrupa kupalarına devam eden tek takımız. Bu kadar negatif şeyler konuşurken, pozitif yönleri de unutmamak gerekiyor. Biz Fenerbahçe'ye karşı 7 günde 3. maçımızı oynamıştık, Galatasaray karşısına da iki gün dinlenmeden çıktık. Hiçbir şekilde eşit şartlarda oynamadık" yanıtını verdi.

Son 10 lig maçında takımın gol yediğinin ve sistemde değişiklik düşünüp düşünmediği sorusuna Portekizli teknik adam, "2-3 günde bir maç oynayan takımız. Eğer 7 gün içinde alışa gelmiş şekilde mücadele etsek, farklı arayışlarımız olabilirdi ama bu kadar kısa maç arasında bunu gerçekleştirmek zor" diyerek sözlerini tamamladı.

Siyah-beyazlı takımın kaptanı İbrahim Toraman, Trabzonspor karşısında sezonun en kötü futbolunu oynadıklarını söyledi.

İbrahim, takım arkadaşı Ersan Gülüm ile birlikte katıldığı basın toplantısında, öncelikle kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür ederek, "İyi desteklediler ama biz onları mutlu edemedik" diye konuştu.

"Bugün sezonun en kötü maçını oynadık" diyen İbrahim, "Baştan sona kadar iyi değildik. Trabzonspor ise iyi oynadı ve mücadele etti. Önümüzde UEFA Avrupa Ligi maçı var. Bizim için çok önemli, inşallah orada başarılı oluruz. Takım olarak iyi seviyede değiliz, iyi mücadele edemiyoruz. Sıkıntılar var ve kopuk oynuyoruz" dedi.

Beşiktaş'ta başkanlık ve parasal durumlarla ilgili sorunların kendilerini etkileyip etkilemediği sorusuna İbrahim, "Olumsuz atmosferden herkes etkilenebilir ama sahaya çıkınca işimizi yapmalıyız. Ama biz maalesef saha içinde sıkıntılar çekiyoruz. Genel olarak takımda bir düşüş var" diye yanıt verdi.

Genç futbolcu Ersan Gülüm de, Trabzonspor'un galibiyeti hak ettiğini, kendilerinin ise iyi oynamadıklarını kaydetti.

"Öne geçtik ama bunu koruyamadık" diyen Ersan, "Trabzonspor kazanmak istedi. Biz iyi oynamıyoruz. İnşallah bu kötü süreci toparlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Puan farkının açılmasıyla ilgili bir soruya Ersan, "Şu an onu düşünmüyoruz. Puan farkı fark etmez. Play-off'ta farklı bir hava olur. Galatasaray haftada bir maç oynuyor. Yorgun değiller ama biz 3 kulvarda mücadele ediyoruz. Türkiye'de sadece biz Avrupa'dayız. Geçen yıl da böyleydi. Bunlar göz ardı edilmemeli" diye cevap verdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, iki takım için de zorlu bir mücadelenin yaşandığını dile getirerek, "İyi başlayan ve sonuna kadar bunu sürdüren bir Trabzonspor vardı. Oyunun tamamen hakimi bizdik. Az pozisyon verdik, çok pozisyon ürettik" dedi.

Maç boyunca iyi oynadıklarını vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, "Geriye düştük. Rakip pozisyon bulamadan golü yedik. Ancak oyunu bırakmadan sonuna kadar kovalamak başarının göstergesi. Avrupa kupalarında devam eden tek Türk takımına karşı oynadığımız futbolla iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Beşiktaş için de zor durumdu. Avrupa kupası öncesi ve sonrası motivasyon düşüşü oluyor. Rakip dirençli ise ve siz kötü gününüzdeyseniz bu sonuçlar çıkıyor. Beşiktaş'ın aklı Avrupa kupası maçındaydı. Onlara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Güneş, Avrupa kupası maçları nedeniyle sezonu erken açmanın sıkıntılarını yaşadıklarını ve şu ana kadar çok puan kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Şenol Güneş, elde ettikleri puana baktıklarında başarısız olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Avrupa kupası maçları döneminde yoğun bir tempo oldu. Ancak yarış devam ediyor. Alttan gelen takımlar var. Üstteki takımlar koptu. Play-off'u anlamak için biraz geç kaldık. Trabzonspor ve Beşiktaş puan kayıplarıyla diğer takımlara umut verdi. Oyuncularımız iyi oyuncular. Aldığımız sonuçlar kırılganlık yaratıyor. Takımı etkiliyor. Bugün de golden sonra biraz bocaladık. Çalışma imkanı bulamıyoruz. 3 günde bir maç yapıyoruz. Milli takımdan dönen Burak ve Olcan bizde idmana çıkamadılar."

Bordo-mavili takımın teknik adamı, geçmiş dönemdeki uygulama da olsa, play-off uygulaması da olsa geride olduklarını vurgulayarak, "Ancak yarışa devam edeceğiz. Kazanmasaydık daha zor olurdu. Galatasaray ve Fenerbahçe avantajlı" dedi.

Beşiktaş'a karşı oynayan üç hızlı oyuncunun iyi oynaması ve orta sahanın uyumlu olmasının sonuçlarını ilk defa aldıklarına dikkat çeken teknik direktör Güneş, "Farklı bir skorla bitebilecek bir maçı zor da olsa 2-1 kazandık" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, kadın taraftarların gelmesi ile ilgili sorulara da, "Değişik bir şey. Tezahüratları narin ve kulağa hoş geliyor. Ancak bu yanlış bir sistem. Bayanların gelmesi güzel. Ancak normal lig maçlarında gelsinler. Cezada geliyorlarsa değer vermiyoruz demektir" yanıtını verdi.

"Bu sezon play-off uygulaması oldu. Gelecek sezon da takım sayısının arttırılacağı konuşuluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusunu ise Güneş, "Türkiye'de zaten sıkıntı bu. Birileri karar alıyor, bütün Türkiye uyguluyor. Bu konuları uzmanlar konuşur, yönetimler görüşür ve uygulanır. Yabancı oyuncu sayısı, liglerin planlaması hepsi konuşularak olmalı. 6 yıldır böyle bir şey görmedim. Sıkıntı var. Onun için futbolu çözemiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Bordo-mavili oyuncu Burak Yılmaz da, 90 dakika oyunun hakimi kendileri olduğunu ifade ederek, "Pozisyonları bulan da bizdik. Berabere dahi kalsaydık üzülecektik. Tarihi fark bile olabilirdi. Şanssızdık. Gol şansı yanımızda değildi. Maçtan kopmadık ve skoru lehimize çevirdik. Hak ettiğimiz galibiyet oldu" diye konuştu.

Golcü oyuncu, Trabzonspor'a geldiği dönemlerde kötü oynadığı zamanlar da olduğunu, ancak her zaman desteklediğini vurgulayarak, "Beni kenara itmediler. Her zaman inandılar. Ben de karşılığını verdim. Tabii ki kendim de değiştim. Yakaladığım performansı düşürmek istemiyorum. Dün ağır bir hastalık geçirdim. Milli takımdan da sakat döndüm. 4 serum yiyerek buraya geldim" ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili takımın savunma oyuncusu Mustafa Yumlu ise önemli bir maçı kazandıklarını söyledi.

Mustafa, 6 puanlık bir maça çıktıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Yenildiğimiz zaman farkın açılacağını biliyorduk. Kazandığımızda da puan farkını kapatacağımızın bilincindeydik. Trabzonspor'un dinlendiği zaman neler yapabileceğini gösterdik. İyi mücadele ettik. Çok pozisyon bulmamıza rağmen 2-1 kazandık."

Almeida'nın çıkışıyla birlikte rahatlayıp rahatlamadıkları yönündeki soruyu yanıtlayan Mustafa Yumlu, "Karşımızda kim olursa olun gol attırmamaya çalışıyoruz. İyi savunma yaptık. Bir pozisyon verdik. O da gol oldu. Zaten o da pozisyon sayılmaz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de, uğranan mağlubiyete neden aramanın anlamsız olduğunu söyledi.

Yalçın Karadeniz, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trabzonspor'u galibiyeti nedeniyle kutladı.

Karadeniz, şöyle konuştu;

"Bu maça damgasını vuran, hanım seyircilerimiz oldu. Tabi her zaman bunu söylüyoruz: Bizim 12. kuvvetimiz seyircimizdir. Eksikliğimiz var derken, hanım seyircilerimizi tebrik ediyorum. Maçın başından sonuna kadar bizi güzel temsil ettiler. Birinci devrede denk bir oyun geçerken ikinci devrede farklı bir takım görmüş olduk. Bu maçı alsaydık, belki UEFA Avrupa Ligi'ne giderken iyi bir moral motivasyon kazanmış olacaktık, olmadı. İnşallah Avrupa maçından güzel döner, bunları unutturmuş oluruz. Trabzonspor'u tekrar tebrik ediyorum."

Beşiktaş'ın olağanüstü genel kurul sürecinde yönetim kurulunun görevde olmayışının takımı olumsuz etkileyip etkilemediğine ilişkin soruyu Karadeniz, şöyle yanıtladı:

"Hiç bir ilgisi yok. Bu teknik bir konudur. Teknik heyet sahada, oyuncular sahada. Onlara karışan yok. Tayfur Havutçu'muz işin başında. Bizimle ilgili konu yok."

"Takıma ilişkin mali problemler var mı?" şeklindeki soruyu ise Karadeniz, "Hayır yok. Mağlubiyete kılıf aramayalım. İyi oynayamadık ve bunun neticesinde mağlubiyetti. Bunu kabul etmemiz gerekir" şeklinde yanıtladı.

"Teknik heyetten memnun musunuz?" şeklindeki soru üzerine Karadeniz, "Memnun değiliz desek ne olacak? Elbette ki yolumuza devam ediyoruz. Bir mağlubiyetle teknik heyetin işine son verecek halimiz olamaz" dedi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener de, kazandıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, "Farklı olacak bir maç. 2-1 galibiz. Beşiktaş gibi bir takımdan 3 puanı İstanbul'da almak önemli bir olay. Bu galibiyet bize lazımdı, oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Çok kritik bir galibiyet elde ettiklerini ifade eden Şener, "Bizim içerde, dışarda iki derbi maçımız var. Orduspor ve Sivasspor maçlarımız var. Net değil ama play-off'a kalan 4 takım aşağı yukarı belli" ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun "Maç öncesi size tepki gösteren taraftarlar vardı?" şeklindeki sözlerine Şener, "Olur mu canım. Kaç kişi? Bin mi? Saydın mı?" şeklinde karşılık verdi.

Şener, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulunda Fenerbahçe'nin de desteklediği Yıldırım Demirören'i desteklemelerine yönelik eleştiriler için ise "Dışarda kalmak mı daha iyiydi? Federasyon söylediğimiz insanın olmaması mı, içerde olmak mı daha iyi? Birazcık ince bir zeka lazım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Trabzonspor Şenol Güneş Beşiktaş Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title