Haberler

Bergama Belediyesi'nden Değerlendirme Toplantısı

İzmir'in Bergama İlçesi Belediye Başkanı Raşit Ürper, 4 Yıllık Hizmet Süresini Değerlendirmek Üzere Basın Toplantısı Düzenledi. Başkan Ürper, Bergama'nın Önde Gelen Sorunlarını 4 Yıl Gibi Kısa Bir Süre İçerisinde Çözdüklerini ve 5 Büyük Projeyi Tamamladıklarını Açıkladı.

İzmir'in Bergama ilçesi Belediye Başkanı Raşit Ürper, 4 yıllık hizmet süresini değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Başkan Ürper, Bergama'nın önde gelen sorunlarını 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çözdüklerini ve 5 büyük projeyi tamamladıklarını açıkladı. Göreve geldiği günden bugüne kadar ilçede bulunan mezbaha, pazaryeri, otogar, içme suyu şebeke inşaatı, elektrik hatlarının yenilenmesi çalışmaları, ana caddenin yol ve tretuvar düzenlemelerini tamamladıklarını kaydeden Ürper şöyle konuştu: "Şimdi sırada Katı Atık Depolama Tesisi, Kültür Ticaret Merkezi ve çok katlı otopark projelerimiz var. Acil olarak bu projelerimizi de ele alıyoruz. Durmak yok, yola devam." Belediyenin A'dan Z'ye yaptığı hizmetlere ve tamamlanan projelere değinen Başkan Raşit Ürper, yaklaşık 4 yıllık süreçte belediyecilik hizmetlerinde önemli işlere imza attıklarını ifade ederek, "Daha yaşanılır, daha çağdaş, daha kalkınmış bir Bergama için en önemli adımları attık. Bizden önce başlanmış işleri tamamladık. Bergama'yı yenileme felsefesiyle işe koyulduk. İlk olarak kendi evimize, yani belediyeye her anlamda düzenleme getirdik. Ardından yürüttüğümüz önemli projelerle nihayet Bergama'nın, suyu ve elektriği kesilmeyen, yağmurda ev ve işyerleri artık sular altında kalmayan bir altyapısı oldu" diye konuştu. Bergama Belediyesi'ni 4 yıl önce sadece resmi kurum ve kuruluşlara 19 trilyon lira borcu olduğunu söyleyen Başkan Ürper, "Bu borç sadece resmi kurum ve kuruluşlara olan borçlardı. Hükümetimizin yeniden yapılandırma kararı kapsamında, borcumuzun 6 milyon YTL'sini sildirdik. Bir taraftan dev yatırımlar yaparken, diğer bir taraftan da belediyeye geldiğimizde bizi bekleyen borç yükünü ödüyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm Bakırçay Havzası'na hizmet verecek birinci sınıf mezbaha inşaatını 4 milyon YTL harcayarak hizmete soktuklarını belirten Başkan Ürper, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri Bergama'nın yıllardır bekleyen sorunlarına el attık. Bu çalışmalarımızda 16 bin nüfusa göre yıllar öncesinden yapılmış olan ve bugün ihtiyaca cevap vermeyen ilçemizin bütün enerji nakil hatları ve trafoları yenilendi. 35 yıldır karalık içerisinde olan ilçemizin İzmir'den girişinin 7 kilometrelik bölümünün ışıklandırılmasını sağlandı. İçme Suyu Şebekesi tamamen yenilendi ve yeni kuyular açıldı. Otogar, mezbaha ve Pazaryeri tamamlandı. Her biri milyonlarca YTL'ye mal olan bu yatırımları hayalden gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Jeotermal Enerji ile Konut ısıtması Projesi'nde var olan problemleri en kısa zamanda çözüp, projedeki eksiklikleri giderdiklerini de dile getiren Ürper, sözlerini şöyle sürdürdü: "2 milyon YTL harcayıp, Jeotermal enerji ile konut ısıtmasına başladık ve şu an 300 konutu ısıtıyoruz.Yeni kuyular açtık. Hedefimiz konut sayısını ilk etapta 700'e ardından da etap etap projemizin ön gördüğü 7 bin 800 konuta çıkarmak. Tabii saydığım tüm bu işleri yapılırken bir çok zorluğu aştık. Bazıları yolumuza engeller ve taşlar koymaya çalıştı. Haksız eleştiriler aldık. Ama yılmadık ve yılmayacağız. Çünkü gücümüzü bir tek noktadan; Bergama halkından alıyoruz. Prensiplerimiz; doğruluk, dürüstlük, eşitlik ve halkımıza hizmet etmek. Halkımıza hizmet bizim için bir ibadet kutsallığındadır. Durmak yok, yola devam" (UÇ-YK) 21.03.2008 17:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title