Haberler

Belediye Başkanı Aydın'dan Çocuk Bayramı Mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sebebiyle Bir Mesaj Yayınlayan Belediye Başkanı Sami Aydın, "23 Nisanları Millet İradesinin Üstünlüğünü Yeni Nesillere Anlatmanın Bir Vesilesi Haline Getirmeliyiz" Dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Sami Aydın, "23 Nisanları millet iradesinin üstünlüğünü yeni nesillere anlatmanın bir vesilesi haline getirmeliyiz" dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Aydın, TBMM, Atatürk ve dava arkadaşlarıyla yürüttükleri Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren sürecin sevk ve idare merkezi olduğunu belirterek, "Cumhuriyetin ilanıyla birlikte modern devlet yapısıyla taçlanan bu süreç, ülkemizin yönünü muasır medeniyete çevirmiş, çağdaş dünyada bugün sahip bulunduğumuz önemli yere giden yolun rehberi olmuştur. Büyük Millet Meclisi, vatan toprakları tamamıyla işgalden kurtulana ve Türk milleti tam bağımsızlığına kavuşana kadar

devam eden bu mücadelenin beyni ve kalbi olmuştur. Türkiye, geçmişten devraldığı muhteşem tarihi mirası, günümüz dünyasının demokratik ve ekonomik standartlarıyla güçlendirerek, yakın bir gelecekte hedeflerine ulaşma çabası içindedir. 23 Nisan 1920'den beri bu mücadelenin tek meşru aracı da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresi'yle, cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivasımız'ın da bu onurlu mücadelede önemli bir yere sahip olması, bizlere büyük bir mutluluk vermektedir" dedi.

23 Nisanları millet iradesinin üstünlüğünü yeni nesillere anlatmanın bir vesilesi haline getirmek gerektiğini belirten Başkan Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milli egemenliğimiz ve dolayısıyla onun temsilcisi konumundaki Türkiye Büyük Millet Meclisi söz konusu olduğunda gösterdiğimiz büyük hassasiyetin sebebi; cumhuriyetimiz, demokrasimiz, birlik ve beraberliğimizle geleceğimizin aydınlık olması konularına verdiğimiz önemdir. 23 Nisanları millet iradesinin üstünlüğünü yeni nesillere anlatmanın bir vesilesi haline getirmeliyiz. Çocuklarımıza bu bilinci aşılamadıkça, geleceğe ilişkin hiçbir hedefimizde başarından emin olamayız. Bu çerçevede bize düşen görev,

geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerini sağlamaktır. Dileğim, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan'ın ruh ve felsefesi içinde yetişmeleridir. Bu düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, saygılar sunuyorum."

(İG-GS-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title