Haberler

Belçika'da Krizle Gelen Dayanışma

Hollandaca Konuşan Flaman ve Fransızca Konuşan Valon Toplumları Arasında Bölünme Tartışmasının Yıllardır Sürdüğü Belçika'da Son Günlerde Gerçekleştirilen Banka Kurtarma Operasyonlarının, Dayanışma Güdüsünü Artırarak Tartışma ve Kavgayı Geri Plana İttiği Belirtildi.

Hollandaca konuşan Flaman ve Fransızca konuşan Valon toplumları arasında bölünme tartışmasının yıllardır sürdüğü Belçika'da son günlerde gerçekleştirilen banka kurtarma operasyonlarının, dayanışma güdüsünü artırarak tartışma ve kavgayı geri plana ittiği belirtildi.

Toplumsal bölünmüşlük sonucu aylardır hiçbir önemli karar alamamakla suçlanan Belçika hükümetinin Flaman ve Valon üyeleri, hafta başındaki Fortis ve Dexia bankası kurtarma çalışmalarında büyük bir uyum içinde hareket ederek takdir toplarken, toplumsal birlik ve dayanışma görüntüsü verdiler.

Belçika Başbakanı Yves Leterme, De Tijd gazetesine yaptığı açıklamada, banka krizinin ''hükümet içindeki uyumu güçlendirmek'' gibi olumlu bir sonucunun da olduğunu söyleyerek bunu doğruladı.

Leterme, ABD'nin, çöken 700 milyar dolarlık kurtarma planını kastederek ''Dünyanın en büyük ekonomisinin sorunu çözmede nasıl zorlandığını izlerken kendi yaklaşımımızdan gurur duyabiliriz'' dedi.

Başbakan Leterme, bankacılık krizinde hükümetin ''fırtınayı atlattığını'' belirterek ''sevinmek için erken olduğu'' uyarısında da bulundu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title